Ankieta: Najlepszym sequelem (czy te
Highlander II - The Quickening
Highlander III - The Sorcerer
Highlander - Endgame
[Wyniki ankiety]

Highlander
Mówiąc szczerze, też sądziłem że kolejność nazwisk to widzimisię producentów i fimowanie bardziej znanymi nazwiskami. Uchyl rąbka tajemnicy.

Odpowiedz
(06-04-2026, 13:51)Corn napisał(a): Jakie akcje? To jest kwestia kontraktów Shamar

Akcje sprzed 40 lat, gdzie na 1. miejscu, na czołówce, wymieniano Brando, Nicholsona czy Langellę. Wyobrażasz sobie, żeby dziś, coś takiego odstawiali? Nawet jeśli w tle jest jakaś gwiazda a rolę główną gra "bezimienny" debiutant.

Inna sprawa, że w przypadku "Highlandera" Lambert BYŁ, w czołówce, na pierwszym miejscu więc nie wiem dlaczego w reklamie go przesunęli. Może i stracił renomę po latach ale to ciągle znany i pamiętany aktor.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(06-04-2026, 13:51)Corn napisał(a): Jakie akcje? To jest kwestia kontraktów Shamar

Kontrakty kontraktami (Shamar chyba nada nie rozumie idei :D)
ale akurat w przypadku Highlandera to rzeczywiście trochę dziwne. Sprawdziłem i Lambert jest tam pierwszy w napisach :/ W starych zwiastunach też.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(06-04-2026, 14:40)OGPUEE napisał(a): Mówiąc szczerze, też sądziłem że kolejność nazwisk to widzimisię producentów i fimowanie bardziej znanymi nazwiskami. Uchyl rąbka tajemnicy.
Niektórzy aktorzy, jak np. Nicholson mogą mieć w kontraktach gwarantowane pierwsze nazwisko na liście płac. Czasem premiowane jest też ostatnie, wtedy w napisach pojawia się "and..." albo "with...". Wynika to ze statusu aktora, ale też jego pozycji w gildii jak i indywidualnych umów na film.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(06-04-2026, 14:40)OGPUEE napisał(a): Mówiąc szczerze, też sądziłem że kolejność nazwisk to widzimisię producentów i fimowanie bardziej znanymi nazwiskami. Uchyl rąbka tajemnicy.
Już nie pamiętam dokładnie ale chyba Robert Evans w swojej autobiografii opisywał przypadek jak Steve McQueen odrzucił rolę w "Butch Cassidy i Sundance Kid" bo nazwisko Newmana miało się pojawić jako pierwsze. Ktoś wymyślił kompromis, że nazwisko Newmana ma się pojawić jako pierwsze ale na dole ekranu, a potem McQueena ale na górze. Chyba obie strony odrzuciły to ze wzgardą :D

Ile w tym prawdy a ile wymyślonej anegdotki to oczywiście nie mam pojęcia.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(06-04-2026, 17:56)zombie001 napisał(a):

Kontrakty kontraktami (Shamar chyba nada nie rozumie idei :D)
ale akurat w przypadku Highlandera to rzeczywiście trochę dziwne. Sprawdziłem i Lambert jest tam pierwszy w napisach :/ W starych zwiastunach też.

W 1986 roku Sean nie byl Seanem, ktorym sie stal min. dzieki Highlanderowi wlasnie. Od 1986 facet zaliczyl kilka hitow i kultowcow, ktore spowodowaly, ze stal sie kims zdecydowanie wiekszym niz aktorem, ktory gral Bonda. No i dzisiaj, nawet po smierci, Connery to globalnie rozpoznawalna marka, a Lambert...coz, wiadomo o co chodzi. Tutaj, tak jak pisze tez Corn, jest tez pewnie rana pod uwage kwestie roznych umow zwiazanych z promocja, uzyczanie nazwiska przez rodzine, etc.

W sumie w sprawie tego co pisze Corn, taka mala ciekawostka:

https://www.youtube.com/shorts/71RkCprZ4QY
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Na comic-conie padło, że będą jeszcze kręcić zdjęcia w Szkocji, Hong Kongu i... Polsce o.O

Odpowiedz
Osta Vazilek będzie ścięty na rynku w Krakowie.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Na Comic Conie pokazali zwiastun. I co? Nikt nie nagrał.
Świat zszedł na psy. Pizdeusze same.

Odpowiedz
Wg. Wybiórczej sceny kręcone w Polsce, będą kręcone w Czestochowie i Łodzi.

Odpowiedz

Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Za cholerę nie potrafię ogarnąć, czemu Łódź :D

I ciekawe jaki kraj 'podrabiamy' w filmie. 

Odpowiedz
heh, czemu akurat tam?
A po treningu widzę, że znowu będą piruety z Wicka zamiast normalnej walki.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(11-05-2026, 22:29)zombie001 napisał(a): Za cholerę nie potrafię ogarnąć, czemu Łódź :D

Może w końcu pojawi się we własnej osobie Vazilek i Polska będzie Polską :).

Odpowiedz
(11-05-2026, 22:29)zombie001 napisał(a): Za cholerę nie potrafię ogarnąć, czemu Łódź :D

jakiś gość napisał, że ta Łódź gra... dworzec w Londynie.

W Częstochowie mają kręcić na terenie huty.

(11-05-2026, 22:30)Mefisto napisał(a): heh, czemu akurat tam?
A po treningu widzę, że znowu będą piruety z Wicka zamiast normalnej walki.

To było pewne. Co więcej pisali, po tym teaserze sprzed 2ch tygodni, że to dokładnie John Wick tylko z mieczami.

Odpowiedz

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Freeeeedoooom!!!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Kurva, SAMI BIALI. Skandal!

Odpowiedz
Już w Szkocji, miałem nadzieję, że go złapię w środę za tydzień
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
W Szkocji kręcili wcześniej. To zdjęcia sprzed paru tygodni. U nas jeszcze muszą tą Hutę ogarnąć.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości