Np można wtrząchnąć Azora :p
27-04-2021, 23:48
|
Indiana Jones
|
|
Ale też faktycznie trudno "przegiąć" biorąc na tapetę chińską kuchnię. W Chinach naprawdę je/jadło się praktycznie wszystko co się dało (nawet gdzieś czytałem że jest to uzasadnione okresami głodu).
Np można wtrząchnąć Azora :p 27-04-2021, 23:48
Może, ale z własnego doświadczenia, to akurat po kuchni indyjskiej rzeczywiście zdarzało mi się mieć większe sensacje żołądkowe niż po np. chińskiej. A ja bardzo lubię orientalne jedzenie.
Plus dobra znajoma miała praktykę w teatrze w Indiach. To pomijając tego, że drugiego dnia pobytu wjechał w nią motocyklista i wylądowała w szpitalu, gdzie lekarz kazał jej się cieszyć, że w ogóle żyje, to przez pierwszy tydzień miała dzień w dzień bóle brzucha i biegunki po tamtejszym jedzeniu. 27-04-2021, 23:57 (27-04-2021, 23:48)Rozgdz napisał(a): Ale też faktycznie trudno "przegiąć" biorąc na tapetę chińską kuchnię. W Chinach naprawdę je/jadło się praktycznie wszystko co się dało (nawet gdzieś czytałem że jest to uzasadnione okresami głodu). SJW i tym podobni do wszystkiego się przyczepią, nawet jeśli jest zgodne z prawdą :P. Wracając do Świątyni Zagłady to doczytałem, że w oryginalnym skrypcie Indy miał nabrać podejrzeń odnośnie podanego jedzenia, ponieważ doczytał się, że Hindusi czegoś takiego nie jedzą i miał podzielić się tym spostrzeżeniem z brytyjskimi oficerami. W sumie szkoda, że nic z tego wyszło, bo może ucięło parę rzeczy. 28-04-2021, 12:26
Może tak, ale nie wiem, czy to jednak nie pogorszyłoby sceny, gdyby tak wszystko było dokładnie tłumaczone.
Ale fakt, że "Świątynia Zagłady" to na aktualne standardy bardzo łakomy kąsek do ataków. A ja tam ten film lubię, a tę scenę kiedy Indiana Jones się pojawia na trasie wagonika wraz z tą muzyką Johna Williamsa, mogę oglądać i słuchać na okrągło: I z ciekawostek niedawno się dowiedziałem, że podobno jedną z tancerek na początku filmu jest Kathleen Kennedy. 30-04-2021, 13:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2021, 13:05 przez Lawrence.)
To pewnie czysty PR, ale Mikkelsen chwali scenariusz. Co jednak jest potwierdzeniem, że scenariusz już powstał. Oficjalnie chyba tego jeszcze nie ogłaszali.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
05-05-2021, 20:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2021, 20:58 przez Dirk.)
Hm, ciekawe, z drugiej strony też nie wiadomo i może np. Mads lubi grać czarnych charakterów i dlatego ta rola "złego białego" może mu się podobać. Chociaż mógłbym też sądzić, że może dla odmiany właśnie wolałby nie grać kogoś złego w dużych hollywoodzkich filmach.
07-05-2021, 00:38
Dwa nowe nazwiska w obsadzie: Boyd Holbrook oraz Shaunette Renée Wilson. Ciekawe, czy Halbrook wskoczy w buty LaBoufa, bo ten się chyba nie pojawi.
@Edit: Według Mikkelsena mają zacząć kręcić w ciągu kilku tygodni.
14-05-2021, 21:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2021, 00:16 przez Dirk.)
OK, te nazwiska to już mi mniej mówią i zobaczyłem, że ta jedna aktorka to w Black Panther była i w sumie tyle wiem.
A kto jest w ogóle operatorem tego filmu. 19-05-2021, 12:42
Obawy są jak najbardziej uzasadnione. Cały czas jednak upatruję nadziei w tym, że Ford lubi postać Indiany, więc może będzie mu bardziej zależało niż w przypadku starwarsów i może przeciwstawi się jakoś pardygmatowi "force is female". Dodatkowo producentem wciąż jest Spielberg, więc też może hamować zapędy Kathleen Kennedy.
No, ale zobaczymy... @Edit: Tymczasem pojawiły się pierwsze plotki o fabule. Oczywiście niepotwierdzone. W skrócie: Mikkelsen jako były nazista, pracujący dla USA, a fabuła w latach sześćdziesiątych, podczas wyścigu kosmicznego.
19-05-2021, 20:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2021, 23:11 przez Dirk.)
Sam nie wiem co sądzić o tych plotkach. Z jednej wiadomo, że Mad Mikkelsen będzie złoczyńcą i niby motyw, że oczywiście to kobieta będzie trzymała nad nim pieczęć brzmi jak marzenie Kathleen Kennedy, ale nie wiem czy nie brzmi to aż za bardzo do przewidzenia jak na Disney Lucasfilm. Plus patrząc jak bardzo ludzie wściekali się na kosmitów w Kryształowej Czaszce wątpię, aby znowu próbowali iść w kosmos.
I znowu mają by być naziści? Proszę mówić co tam się chce, ale akurat pomysł, aby w czwórce z wiadomych względów zastąpić nazistów na komunistów uważałem za dość trafiony. Oczywiście najlepiej by było gdyby Indy walczył z chińskimi komunistami w Tybecie... Tak sobie żartuję, wiedząc, że Disney nigdy by się na coś takiego nie odważył :) 22-05-2021, 12:00 Cytat:I znowu mają by być naziści? Proszę mówić co tam się chce, ale akurat pomysł, aby w czwórce z wiadomych względów zastąpić nazistów na komunistów uważałem za dość trafiony.Bo to był dobry pomysł, tak samo jak dobrym pomysłem jest wykorzystanie nazistowskich naukowców. Przecież tak było, to fajny motyw. W For All Mankind nawet to poruszyli: Wernher von Braun jawił się publice jako geniusz i tak dalej, a o tym, że to nazista wiedzieli nieliczni :) 22-05-2021, 12:06
Wygląda na to że zdjęcia rozpoczynają się w ciągu tygodnia. Do tego Harrison Ford jest już w Anglii, zwarty i gotowy do kręcenia.
01-06-2021, 20:35
Hm, lokalizacje jakoś mi się nie kleją z tymi możliwymi przeciekami fabuły. Chyba, że rzeczywiście będzie jak w Ostatniej Krucjacie, spora retrospekcja.
06-06-2021, 13:07
No przecie podawali gdzieś że będzie dużo retrospekcji z odmłodzonym Fordem.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-06-2021, 13:23
Na chwilę obecną nie ma żadnych potwierdzonych elementów fabuły. Są jedynie plotki o których pisałem wyżej. Tak więc nie wiadomo, czy będzie odmłodzony Ford, retrospekcje etc.
@Edit: Kolejne zdjęcia z planu. Wygląda na to, że będzie Jest i sam Indy. Trochę mu brzuch urósł, ale wygląda świetnie jak na 80-latka :D
06-06-2021, 19:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2021, 23:02 przez Dirk.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |