JFK
Często wracam do tych scen. Raz, że to najbardziej naładowany "foliarstwem" kwadrans w historii kina, a dwa - sceny te są tak wybitnie nakręcone, zmontowane i udźwiękowione, że powinny być obowiązkowo pokazywane studentom filmówek:

Odpowiedz
O fuck, to mi przypomniało, że oprawki na ebayu miałem kupić Język

A co do filmu - sztuka operatorska i montażowa w "JFK" to dla mnie tak absolutny top topów ever w tej kategorii, że godne są jakichś, bo ja wiem? Pomników? Też wracam do tego filmu dla jego przezajebistej jakości pod tym względem. W kinie dawno temu chyba raz jedyny 3 godziny zleciały mi w tak piorunującym tempie.

Odpowiedz
(06-02-2022, 16:24)Mental napisał(a): Często wracam do tych scen. Raz, że to najbardziej naładowany "foliarstwem" kwadrans w historii kina, a dwa - sceny te są tak wybitnie nakręcone, zmontowane i udźwiękowione, że powinny być obowiązkowo pokazywane studentom filmówek.

Bez dwoch zdan, najlepsza scena w filmie, gdy ogladalem po raz pierwszy to prawie popuscilem w rajtuzy. Przy czym nadal uwazam, ze nie branie pod uwage watku izraelskiego przez Stone'a wynika z ochrony (przez Holly) plemiennego interesu.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(24-08-2021, 10:57)Bucho napisał(a): Wywiad z Laurent Guyenot:

https://www.tehrantimes.com/news/454926/Israel-is-behind-serial-assassinations-of-Kennedy-brothers-Laurent

Q: Today is the 57th anniversary of President John F. Kennedy’s assassination. You have directed a French documentary on the assassinations of both John Kennedy and his brother Robert, which is now available in English. Can you first tell us how your research began?

A: My view of the world was turned upside down in 2011 when I realized that the founding event of the 21st century, the 9/11 terror attacks, was a Big Lie designed to start a new world war. I wanted to understand the background of this operation and studied what I call the “deep history” of the United States, which is basically the history of State lies, false flag attacks, and other conspiracies. And whoever digs into that field has to come to grisp with the JFK assassination. It was a real turning point in U.S. history, although few people realized it. Somehow, on November 22nd, 1963, America was assassinated in Dallas, and a satanic demon took possession of its corpse, and it now roams the earth, sowing deception and terror everywhere.

Q: You have said that the Dallas Jewish community was deeply involved in organizing the president’s visit to Dallas and in the ambush of Dealey Plazza.

A: Indeed, Kennedy’s trip to Dallas was sponsored by an organization called the Dallas Citizens Council, a group dominated by Jewish businessmen — a kind of front for the local B’nai B’rith section. Kennedy’s welcoming committee in Dallas was chaired by Sam Bloom, a prominent member of the Texan Jewish community, whose name was found in Jack Ruby's address book. It was Bloom who intervened with the Dallas Police Department to allow the press allowed to film Oswald’s transfer, which gave Ruby an opportunity to shoot him dead.

Q: Your conclusion is that Israel orchestrated the killing of Kennedy. What was Israel’s motive?

A: I am walking in the footsteps of the late Michael Collins Piper, who was the first to blame Israeli networks for the assassination of John Kennedy, in his book Final Judgment: The Missing Link in the JFK Assassination Conspiracy. To understand Israel’s motive, Piper relied on several studies that have revealed that Kennedy was determined to stop Israel from developing nuclear weapons. Global nuclear disarmament was Kennedy’s dearest project. After the Cuban Missile Crisis, he had initiated a promising dialogue with Soviet Premier Nikita Khrushchev on this issue. So, when the CIA informed him of the nuclear program carried out by the Israelis in their Dimona laboratory, he engaged in a standoff with David Ben-Gurion, who was both prime minister and minister of defense of Israel. Ben-Gurion was convinced that by trying to prevent Israel from acquiring the bomb, Kennedy was endangering the very survival of the Jewish state, to which he had devoted his entire life.

Dimona was certainly Israel’s major reason for eliminating Kennedy and replacing him with Johnson. But there were others. The Kennedy brothers were at the origin of a procedure to reduce the influence of the American Zionist Council by the Foreign Agents Registration Act of 1938. In October 1963, Attorney General Robert Kennedy gave the AZC a 72-hour notice to register as a “foreign agent.” After John Kennedy’s assassination, the AZC escaped this procedure, and its lobbying division, the American Israel Public Affairs Committee (or AIPAC), became the most powerful lobby in the United States, and an indispensable tool for the corruption and intimidation of American elected officials, and for the control of American foreign policy. A third likely motive for the Dallas coup was Kennedy's support for the Palestinian cause and his sympathy for Egyptian President Abdel Nasser. As late as November 20, 1963, Kennedy’s representative at the United Nations demanded the implementation of Resolution 194 and the return of the 800,000 Palestinian refugees, causing strong protest in Israeli circles. After Kennedy's death, American foreign policy in West Asia was radically reversed again, without the American public realizing it. Johnson cut economic aid to Egypt and increased military aid to Israel to 92 million in 1966, more than the total of all previous years combined.

Pewnie przypadek, bo wiadomo, ze Koszerni to Narod Wybrany i oni zawsze dzieki lasce bozka wulkanu trafiaja jackpot w roznych wydarzeniach geopolitycznych.

@@@

Michael Hoffman o J-masonskim powiazaniu z zabiciem krola...to znaczy prezydenta. Symbolika uber alles. Material ogolnie o masonach, ale ciekawe to smaczki, w tym fragmencie o JFK:

THE OCCULT PHILOSOPHY.

Michael A. Hoffman's speech from 1987 at Pierce College, Tacoma, Washington. Giving unparalleled insight on the ruling elite's philosophy and how they control societies through media, symbolism and other methods of control.

The historical dance for power between the church, royalty and secret societies is discussed in depth as well, Hoffman's speech from 1987 gives us a penetrating insight into the ruling elite's philosophy and how they control societies through media, symbolism and other methods of control.

https://www.bitchute.com/video/qw9awXH88PVt/
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Aha, jeszcze jedna rzecz. W filmie Stone’a Jack Ruby to Jack Ruby. W rzeczywistosci to byla ksywka, bo formalnie to byl Rubinstein i tak nazywany byl chociazby w przekazach medialnych z okresu, i tak pewnie byl nazywany podczas sledztwa. Stone celowo wymazal koszernosc Ruby’ego z filmu.

Odpowiedz
A propos - dwa czy trzy dni temu podawano, że Joe B. odtajnił kolejną część dokumentów na temat Dallas, co w sumie podobno daje że 97% dokumentów o tym jest nietajne, ale nie czytałem dokładnie co i jak. Raczej nic, co mogłoby zaszkodzić CIA i FBI.

Odpowiedz
Przecież oni nie ujawnią nigdy nic, co mogło by im zaszkodzić. Jak odtajnili poprzednią partię, to była praktycznie nieczytelna, bo w większości składała się z zamazanych stron. Także tyle z tego odtajniania.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jasne, dlatego nawet nie czytałem, tylko mignęło mi w feedach, stąd nie linkuję.

Odpowiedz
Wczoraj skończyłem powieść Juana Gabriela Vasqueza "Kształt ruin". Jej osnowa, to próba uchwycenia tego, czym jest Kolumbia, dlaczego ten kraj od wielu lat funkcjonuje jako poligon wojenny np. byłem zszokowany, jak w ramach researchu trafiłem na to:
Wojna domowa w Kolumbii (1964–2016) – Wikipedia, wolna encyklopedia
Anyway, autor snuje swą quasiautobiograficzną w stylu wołoszańskim opowieść opierając się na dwóch zamachach, które w oficjalnych annałach historycznych stoją jako zamachy tzw. lone gunmen, tj. zamachy na generała Rafaela Uribe Uribe w 1914 roku i na kandydata na prezydenta Jorge Eleciera Gaitana w 1948, drugi z zamachów skończył się tzw. Bogotazo, czyli rzeźnią ludności cywilnej na ulicach Bogoty. 
Autor te dwa zamachy opiera na dwóch innych, słynnych zamachach samotnych strzelców, Gawriło Principa (nota bene także z 1914r.) i właśnie na zabójstwie JFK. Autor z początku kreuje się na sceptyka i krytyka foliarstwa, ale z czasem dokonuje fenomenalnej dekompozycji zamachów na Uribe i Gaitana, wskazując, że pod płaszczem oficjalnej narracji istniały autentyczne spiski, które zakończyły się w pełni powodzeniem (analogicznie, jak w przypadku Principa wybuchem Wielkiej Wojny, czy to co mówi ta babka w wywiadzie, który wrzucił Bucho wyżej). W książce pada znamienne twierdzenie, że z początku wszyscy wyśmiewali teorie spiskowe wokół zamachu na JFK, a dzisiaj wszyscy wiedzą, że to był spisek, tylko nikt nie wie, kto i po co (znaczy my wiemy, że Żymianie). 

Książkę Vasqueza gorąco polecam, jest genialna, początkowo ciężko się przyzwyczaić do nieco chaotycznej narracji, ale od połowy do końca nie sposób się oderwać, z tego, co tu czytam, to lektura dla połowy użytkowników forum, na czele z Bucho. 

Odpowiedz

A thorough, documented, criminal indictment of George Herbert Walker Bush, establishing beyond a reasonable doubt his guilt as a supervisor in the conspiracy to assassinate John F. Kennedy. You must see it to believe that former president George Herbert Walker Bush was connected to the assassination of JFK. Once you see this documentary though there should be no doubt in your mind that it's true. The evidence is overwhelming and as the author of this documentary, John Hankey says, "If we could present this evidence to a jury in Texas, he would pay with his life". Did you know that Daddy Prescott Bush was Hitler's chief banker in the U.S. before 1942? Did you know that George H.W. Bush was in the CIA and in Dallas when Kennedy was killed? This video explores the many connections between George Bush and the Kennedy Assassination and makes a very convincing argument that he was the operational leader of the most important coup in American history.

Matthew North byl klasycznym foliarzem (CIA, NASA, NWO i te klimaty), jakis czas temu chyba mu sie znudzilofoliowanie, bo popelnil samobojstwo, ekhm.

http://realdocumentaries.com/joe-rogan-controlled-opposition-joe-rogan-exposed-by-mathew-north/

Odpowiedz
Jako osoba, która z boku widziała jak internet tworzy konspirację na temat, który znałem na wylot bo siedziałem w jego środku wydaje mi się, że North zagalopował się w tym oskarżaniu Rogana ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Wlasnie mialem pytac o jakiego Rogana chodzi, ale teraz patrze, ze przypadkiem wrzucilem te linke z Reddita, ktora dopiero mialem obejrzec.

https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/wgxfal/rip_matthew_north_killed_for_informing_us/

Dlugie to, takze bez komentarza, bo nie wiem czy jest tam jakies miecho (imo Rogan to bardziej pozyteczny idiota), czy cos sensownego. O czym dokladnie piszesz Corn, cos w tej sprawie, czy ta ogolnie?

Odpowiedz
aż sobie jutro o 19:00 puszczę JFK moi mili

Odpowiedz
Cytat:O czym dokladnie piszesz Corn, cos w tej sprawie, czy ta ogolnie?
Byłem świadkiem jak jedna sprawa wywaliła w sieci w związku z pewnym influencerem. Wiem od środka jak to wyglądało. Problemy komunikacyjne, decyzje wizerunkowe na szczycie, odcięcie się od sprawy, zamknięcie tematu. Internet rozdmuchał to jako aferę, pojawiły się wpisy na blogach dokładnie analizujące sprawę, biorące na światło sponsorów, dodające do wszystkiego rzeczy, które nie miały miejsca. Na koniec dnia internet w zasadzie wytworzył całą legendę w okół nic nie znaczącej dla korporacji decyzji wynikającej z braku cierpliwości i trudności w komunikacji. Mam wrażenie, że tutaj zadziałał podobny mechanizm. Wybierasz fragmenty które pasują Ci do tezy i zaczynasz snuć opowieść o spisku, o którym zaangażowane osoby nawet nie wiedzą, ale historia jest pasjonująca i pozornie ma ręce i nogi ;)

Odpowiedz
Mozliwe, ze tu jest podobnie, ale tak jak mowie, jeszcze nawet nie widzialem. Kopoiwalem jakies materialy od kolesia, bo ma mase foliarskiego materialu, ktorego i tak nie mam kiedy przerobic, a poza tym jest mi troche nie po drodze z tematyka - NASA, fejkowe loty w kosmos i te sprawy. Co nie zmienia faktu, ze Rogan (NASA boy, heh) to dla mnie kontrolowana (swiadomie, badz nie) opozycja i promotor takiej, a nie innej narracji, wiadomo Uśmiech Uśmiech

Odpowiedz
No to coś nie pykło bo Rogan jest liberałem a wszyscy mu przyklejają łatkę konserwy republikańskiej. W dodatku dobiera gości często pod prąd. Nawet jeśli jest nieświadomie kontrolowany, to w zasadzie nie robi to różnicy

Odpowiedz
Rogan ma te latke tylko dlatego, ze progresywna wajcha poszla juz tak bardzo na lewo, ze wszystko na Zachod od Chomskiego to w zasadzie bycie republikanska konserwa. To samo jest przeciez z Petersonem, ktory obecnie jest na smyczy Daily Wire.

Rogan to pieknoduch-libertyn, ktory jako opcje default ciagle sprzedaje progresywizm lat 2000 podlany konsumpconizmem i skrajnym indywidualizmem. Idea dobierania gosci pod prad polega na tym, ze jest sie antyestabliszmentowym w pewnych malo znaczacych, czesto symbolicznych kwestiach, ale w tych najwzniejszych i tych najbardziej newralgicznych sie nie jest, lub sie je kompletnie ignoruje. I jasne, Joe podejmuje tez sporo fajnych tematow i chwala mu za to (Korona, szczepionki), ale zatopiony jest po same uszy w takim, a nie innym towarzystwie, co miejscami bardzo wyraznie widac takze w jego swiatopogladzie. Zreszta dla mnie obie strony amerykanskiej polityki sa kontrolowane przez plemie (takie mam zdanie i tyle), takze bycie anty w jakichs tam kwestiach niewiele imo zmienia.

Stary dobry Joe to w zasadzie tuba koszernej (tradycyjnie progresywno-chucpiarsko-konsumpcyjnej i anty trad-WASP) narracji, gdzie ile tam, +50% jego gosci jest plemienna i sprzedaja taka, a nie inna wizje Swiata. I nie wiem, niech to bedzie przypadkowe, nie zmienia to dla mnie faktu, ze to koszerni maja przewodni glos na jego platformie, a ci zwyczajowo mysla przeciez mocno plemiennie, a w tym samym czasie Joe promuje niby-oswiecony hard indywidualizm. Koles ucieka z Kalifornii, bo nie da sie tam zyc, ale zabiera ze soba ideolo w wersji soft, ktore w dluzszej perspektywie doprowadzilo do tego, ze Kalifornia jest tym czym jest. I jezeli nic sie nie zmieni to doprowadzi takze w Texasie. Takze dla mnie Joe, chcac nie chcac, pelni funkcje koszernego gatekeepera/pozytecznego idioty Uśmiech

Tylko znowu, spora czesc Zydow tez nie jest swiadoma realnej problematyki "The Jewish Question", bo wierzy w propagande Holly, ADL i B'nai B'rith.

Podobnie jest zreszta z Alexem Jonesem, ktory bedzie tropic Ludzi-Jaszczury, czy inne NWO (swoja droga, jedno towarzystwo z Roganem), ale od kiedy zaczal robic duze pieniadze na foliarstwie to tematow koszernych unika jak ognia, mimo, ze we wczesnych latach (90 i 00) sie ich nie bal - patrz jego wywiady z Michaelem Hoffmanem, czy E. Michaelem Jonesem. Ok, lawirowal robiac te wywiady, przyznajac, ze sa jakies tam demoniczne odpaly wsrod niektorych koszernych sekt i Syjonisci przeginaja pale, ale ogolnie koszerna plemiennosc jako taka absolutnie nie istnieje.

Odpowiedz
Przypominam ten swietny material:

Przy okazji:

https://www.presidency.ucsb.edu/documents/speech-senator-john-f-kennedy-zionists-america-convention-statler-hilton-hotel-new-york-ny

Odpowiedz
“Foliarskie” stronki z kolorowym tlem i czcianka, kocham to Uśmiech

Lyndon Johnson i Dulles:

http://www.takeoverworld.info/jfk911.html

Israel's Central Role in JFK Assassination
Who's Who In The JFK Assassination
Excerpted from the book, Final Judgment
The missing link in the JFK assassination conspiracy By Michael Collins Piper

https://rense.com/general89/isrole.htm

http://www.konformist.com/jfkland/f-judgement.htm

Kosher Connection:

https://educationforum.ipbhost.com/topic/19206-why-israelis-assassinated-john-and-robert-kennedy/page/8/

Light Sabers. Who killed Kennedy: CIA, LBJ, or the Truly "Unspeakable" (hehe)? by Laurent Guyénot

https://www.sott.net/article/269027-Who-killed-Kennedy-CIA-LBJ-or-the-Truly-Unspeakable

Odpowiedz

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości