Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
24-11-2023, 17:30
|
JFK
|
|
Jak wytłumaczysz to, że oficjalnie strzelono tylko 3 razy, pomimo tego, że są świadkowie i nagrania audio na których słychać o wiele więcej strzałów? Magic bullet?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 24-11-2023, 17:30
Po prostu obejrzyj film. Ciężko się tak rozmawia gdy nie znasz dowodów. Strzelano trzy razy i nie ma czegoś takiego jak magic bullet. Obejrzyj i skrytykuj przestawione tam argumenty.
24-11-2023, 17:35 Kerev napisał(a):Z czym konkretnie się z nimi nie zgadzasz?Nie zgadzam się w ogóle z założeniem, że oficjalne komisje w rodzaju Warrena czy ludzie o określonych związkach politycznych jak Bugliosi kierowali się w ogóle prawdą a nie tym, co było oficjalnie akceptowalną jej wersją. Tyle. 24-11-2023, 21:27
Obejrzałem materiał polecany przez Kereva. Jestem skłonny uznać, że za zabójstwem JFK nie krył się żaden spisek, a Oswald działał w pojedynkę. I zgadzam się z autorem tego materiału, że w przypadku głośnych spraw ludzie nie znają 99% faktów, po prostu mantrują jakieś zasłyszane czy przeczytanie opinie. Sam dobrze wiem, na czym to polega, bo analizowałem sprawy CP5 czy Emmetta Tilla i podawane do wierzenia narracje mają się nijak do tego, co naprawdę zaszło.
26-11-2023, 02:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2023, 02:30 przez Mental.) (26-11-2023, 02:30)Mental napisał(a): Obejrzałem materiał polecany przez Kereva. Jestem skłonny uznać, że za zabójstwem JFK nie krył się żaden spisek, a Oswald działał w pojedynkę. I zgadzam się z autorem tego materiału, że w przypadku głośnych spraw ludzie nie znają 99% faktów, po prostu mantrują jakieś zasłyszane czy przeczytanie opinie. Sam dobrze wiem, na czym to polega, bo analizowałem sprawy CP5 czy Emmetta Tilla i podawane do wierzenia narracje mają się nijak do tego, co naprawdę zaszło. Zaraz, to sarkazm czy na poważnie? 26-11-2023, 12:30
A naiwniacy spędzili dziesiątki lat studiując wszystkie informacje, a to wszystko na próżno, Oswald działał sam.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 26-11-2023, 12:54
I po co to wszystko, skoro wystarczy zaufać rządowi. On nigdy nie kłamie.
Przy okazji, czy wiecie że Prometheus: Chaos Edition to jedyny film sf z oficjalną aprobatą Partii Demokratycznej US? 26-11-2023, 12:56 Cytat: Zaraz, to sarkazm czy na poważnie? Na poważnie. Serio, obejrzyjcie podlinkowany przez Kereva materiał. Ja o wielu rzeczach nie miałem pojęcia i bezrefleksyjnie kupowałem wersję "spiskową". Teraz gdy poznałem dodatkowe fakty, zdecydowanie opowiadam się po stronie "oficjalnej". Zresztą pal licho analizy, które wrzucił Kerev. Obejrzyjcie zamiast tego poniższy film. Mega robota - skupia się na jednym drobnym aspekcie całej afery, mianowicie okolicznościach, które doprowadziły do tego, że Oswald znalazł się na 6 piętrze składu podręczników. Long story szort: to nie mógł być spisek, bo on tam znalazł się przypadkiem (licząc sam moment zatrudnienia). EDIT Cytat:Przy okazji, czy wiecie że Prometheus: Chaos Edition to jedyny film sf z oficjalną aprobatą Partii Demokratycznej US? Uuu, wjeżdżają subtelne ataki personalne i szykanowanie moich ulubionych, ukochanych filmów. Jeśli wyciągasz argumentum ad prometeusum, to już jesteś niewolnikiem nienawiści. 26-11-2023, 16:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2023, 16:26 przez Mental.)
Ja mam tylko jedno pytanie, zupełnie serio.
Jak to jest, że Oswald strzela zza pleców JFK, a jego mózg i kości czaszki lądują z tyłu zamiast z przodu? Samochód jedzie do przodu, pocisk leci do przodu, mięcho ląduje z tyłu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 26-11-2023, 16:48
No z przodu masz rane wylotowa.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
26-11-2023, 17:07
Czaszka wygląda jakby właśnie rozpadała się od strzału w tył głowy. Inna sprawa, że to jest ultra precyzyjny strzał. Odległość, ruchomy i niewielki cel. Oswald to musiał być kocur
Captain Obvious
26-11-2023, 17:16
Był całkiem dobrym strzelcem. Żaden czempion, ale spokojnie mógł oddać taki strzał. Strzelanie to jedyna rzecz, która mu w życiu wychodziła. Kilka miechów przed JFK próbował zdjąć (z tej samej broni!) jakiegoś wysoko postawionego wojskowego w armii USA - ideologicznie skrajnego prawaka - ale odbicie słońca na szybie go oślepiło i chybił.
26-11-2023, 17:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2023, 18:01 przez Mental.) Kiedyś lamentowano, że nie ma ujęć z tego piętra składnicy książek a tu proszę. I jeszcze fakt, który nie mam pojęcia dlaczego tak długo wszystkim umykał, że film Zaprudera to nie jest jedno, ciągłe ujęcie i w rzeczywistości strzelec miał więcej czasu by wystrzelić trzykrotnie. Twierdzenia, że Oswald był podstawiony to takie zrzucanie odpowiedzialności ze zradykalizowanego komucha przy czym nie oznacza to, że po czymś takim niektórzy woleli ukryć swoją niekompetencję. Albo że ktoś nie zdecydował pozwolić Oswaldowi robić swoje z pełną premedytacją. Swoją drogą agent, który wskoczył na tył samochodu Kennedy'ego wciąż żyje. Już od dawna jedyny żyjący "pasażer". 27-11-2023, 16:01 (24-11-2023, 17:35)Kerev napisał(a): Po prostu obejrzyj film. Ciężko się tak rozmawia gdy nie znasz dowodów. Strzelano trzy razy i nie ma czegoś takiego jak magic bullet. Obejrzyj i skrytykuj przestawione tam argumenty. No to nie jest takie proste. Bo skoro faktycznie nie ma o czym mówić i to był jeden szaleniec, to czemu FBI wciąż (i wbrew wyrokowi) nie opublikowało pełnych dokumentów na temat zamachu, tylko bawi się w przekładanie dat albo wypuszcza pomalowane niemal w całości na czarno świstki papieru? Podoba mi się zresztą ta narracja - jak ktoś zrobi filmik o pandemii, czarnych albo czymkolwiek co boli lewactwo, to wtedy zawsze jest mega argument o piwniczakach, szurach i incelach wypuszczających w eter teorie spiskowe z żółtymi napisami. A tu koleś robi dokładnie to samo i Kerev wjeżdża cały na biało, krzycząc: no elo, nie było tematu, ostatnie 60 lat można wyrzucić do kosza, bo ktoś na tubie tak powiedział
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 30-11-2023, 04:09
Ja tylko dodam, że zgodnie z narracją tego historyka z jutuba, CIA nie ma związku z Osamą, no generalnie jest tak jak mówią w telewizyji.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 30-11-2023, 13:06 (24-11-2023, 16:04)Kerev napisał(a): Nie masz czasu? Ale na dziesięciogodzinne filmy o Żydach to czas się zawsze znajdzie? Znajdzie, wiadomo, bo to temat blizszy memu sercu i zdecydowanie wazniejszy. Jezeli ten material nie porusza elementu zaanagazowania Mossadu w zamach to u mnie ma od razu -50 do zainteresowania ![]() (26-11-2023, 12:56)Paszczak napisał(a): I po co to wszystko, skoro wystarczy zaufać rządowi. On nigdy nie kłamie. & (24-11-2023, 21:27)Paszczak napisał(a): Nie zgadzam się w ogóle z założeniem, że oficjalne komisje w rodzaju Warrena czy ludzie o określonych związkach politycznych jak Bugliosi kierowali się w ogóle prawdą a nie tym, co było oficjalnie akceptowalną jej wersją. Tyle. Jakos tak.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
13-12-2023, 16:24
[twitter]https://twitter.com/LeadingReport/status/1776434539218301261?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1776434539218301261%7Ctwgr%5Ebbbec87bbcd4e0d5c82d941f0909956e259a3dce%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.redditmedia.com%2Fmediaembed%2F1byjqa0%2F%3Fresponsive%3Dtrueis_nightmode%3Dtrue[/twitter]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 09-04-2024, 14:23
Przedwyborczy nothing burger
09-04-2024, 14:55 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |