Jaką konsolę wybrać ?
Może Nintendo Switch? ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Halo, Halo, drogie Bravo!

Słuchajcie, bo mam okazję wydać parę groszy na konsolę. I teraz mam trzy pytania, jako że nie da się nowej PS3 kupić (a chciałem po taniości mieć odtwarzacz BD/CD i gry dla dzieci w tym dla siebie coś cięższego jak TLOU i A:I), no ale się nie da tej PSki kupić.

PS4 kosztuje w ciul drogo a też nie zawsze można dostać bo sklepy puste.

1. Więc pytanie zasadnicze: pchać się w PS4?
2. Co to jest to Nintendo Switch? Jakie tam są gry i czy w ogóle są jakieś gry?
3. Czy PS4 będzie tańsza po świętach albo w ogóle dostępna?

Przyznam że mam opory przed używkami więc optuje za sklepem.

Edit: na PS5/XO nie mam hajsów
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
W normalnych czasach byłby to wspaniały czas na kupno PS4 za grosze, bo to dalej świetna konsola z masą gier, posłuży lata. Ale że normalne czasy już były, to masz problem. Nie liczyłbym na to, że PS4 jakoś poważnie potanieje, prędzej przestaną je produkować.

Odpowiedz
Ha! W domku leży u mnie PS3, które zbiera kurz. Ale poza tym działa elegancko.

Możemy się dogadać ewentualnie. :)

Odpowiedz
Oooo :)
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Jeśli zależy ci głównie na odtwarzaczu, to pomyśl o Xbox One S, która odtwarza Ultra HD. Używkę wyrwiesz za jakieś 500zl. Niezłych gier trochę jest, zarówno dla młodszych, jak i starszych. W dodatku  konsolka ma tę zaletę, że możesz legitnie z poziomu store'a pobrac VLC player, dzieki któremu odpalisz wszelkiego rodzaju divxy. PS4 raczej nie potanieje, parę lat temu chodziła taniej przez moment, ale później ceny poszły w górę i jakoś nie chcą spaść, dlatego jeśli szukasz czegoś niedrogiego, to taki Xbox jest naprawdę fajną alternatywą.

Odpowiedz
Sam mam Switcha i służy mi przede wszystkim jako konsola przenośna, imprezowa i do pogrania w coopie. Jest na niej masa świetnych exclusive'ów, ale są to tytuły dosyć specyficzne i często nastawione głównie na fun bez jakichś epickich fabuł (jakieś Smash Brothers, Donkey Kong etc.). Dużo się na konsolę Nintendo portuje gier z mocniejszych platform, ale, o ile to nie są jakieś mało wymagające rogue lite'y (do których Switch jest stworzony), jakość zabawy pozostawia wiele do życzenia. Jak nie jesteś fanem Mario, Zeldy, czy innych Pokemonów, to nie ma co się w to pchać.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Posiada ktoś Steam Decka? Od paru miesięcy mam Switcha, na którym bardzo nieregularnie gram w Zeldę BotW, ale coraz częściej łapię się na tym, że wolałbym walnąć się na łóżku i zagrać w jakiś starszy tytuł, których na Steamie mam całą masę. Gabeboy wydaje się być idealnym sprzętem, nawet jeśli jest nieco droższy.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Patrzac na tytul to pytanie w tytule dzialu jak najbardziej aktualne/nieaktualne, heh:

Komentarze mocno RiGCzowe w kwestii korpo-ruchawki, choc decyzja strategiczna jak najbardziej zrozumiala. Kapital nie ma...uczuc :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Oczywiscie PS przetarl szlak, ale Sony juz nigdy nie zrobi nic lepszego (dla ogolnego gamingu) niz PS2.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon