Jupiter Ascending (Wachowscy)
To ja chyba powiem, kij z obsadą i scenariuszem: Wizualnie mi się to na razie podoba i nawet jeżeli to ma być głupia space-opera, to dla ładnych widoczków wybiorę się do kina.

Plus liczę na ciekawą kreację Eddie Redmayne'a. OK, ten aktor z obsady mi odpowiada:

[Obrazek: tumblr_ni76x0wyYg1roci9qo7_1280.jpg]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
akura tu wygląda jak jakaś drag queen czy inne dziwadło
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
On nie ma wygląda przystojnie i mnie się z wyglądu podobać. Ale jest jednak inny. Gdyż patrzę na Tatuma i Kunis i mówię "o Tatum i Kunis". Patrzę tutaj i nie mówię "o Redmayne", ale np. "o kosmiczny drag queen".
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(20-01-2015, 20:43)Lawrence napisał(a): On nie ma wygląda przystojnie i mnie się z wyglądu podobać.

No ale jest villainem, czyli musi wyglądać poważnie/strasznie/budzić respekt/etc., co akurat na tej foci nie wyszło

Odpowiedz
A czy Silva ze "Skyfall" wyglądał mega villainowato, a był świetnym villainem.

[Obrazek: Snapz-Pro-XScreenSnapz0027.jpg]
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Silvy przede wszystkim nie było widać przez pół filmu :) Poza tym jemu celowo (?) wepchnęli gejowski myk w zescreenowanej scenie, koleś miał problemy psychiczne, a koniec końców i tak grał go Bardem, czyli nie szło zwątplić w ewentualną badasowość. A postać Eddiego wygląda jakby się z konwentu s-f urwała, tudzież parady równości.

Odpowiedz
(17-01-2015, 00:23)Mierzwiak napisał(a): Wyczuwam lekką desperację i wróżę, niestety, pierwszego, kto wie czy od razu nie największego w 2015 roku flopa.

Jest jeszcze "Siódmy Syn", który został przesunięty o jakiś rok, albo i więcej :P

(17-01-2015, 00:23)Nawrocki napisał(a): Kij z obsadą, mnie martwi scenariusz - nie od dziś wiadomo, że Wachowscy mają fajne koncepty, ale z resztą już gorzej...
Czytałem, że pierwsza wersja scenariusza miała bodajże... 600 stron, także skumulowanie tego do 2h filmu, może zakończyć się niesamowitym gniotem =/

Ogólnie to "JA" miał być chyba początkiem jakiegoś większego uniwersum, ale dupa blada z tego wyjdzie..

Tutaj macie sample:
http://michaelgiacchinomusic.com/soundtracks/jupiter-ascending.html#.VL-3fUdWZdE.facebook
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(17-01-2015, 00:23)Mierzwiak napisał(a): Wyczuwam lekką desperację i wróżę, niestety, pierwszego, kto wie czy od razu nie największego w 2015 roku flopa.
"Blackhat" będzie trudno przebić. Zwlaszcza, że dla przeciętnego widza "Jupiter Ascending" jest o wiele bardziej atrakcyjny.

Odpowiedz
Trailer tego gówna leciał przed "Blackhat". Myślałem, że umrę. To by dopiero było - gdybym umarł w oczekiwaniu film Michaela Manna, oglądając zwiastun jakiejś kolorowej, pedalskiej space opery :)

Odpowiedz
U mnie przed "Blackhat" leciały zwiastuny dwóch polskich komedii i "Siódmego syna", także trailer JA nie wydał mi się wcale zły.

Odpowiedz
Trailer "Siódmego Syna" też leciał. Z tego wszystkiego najlepsza była chyba reklama Play.

Odpowiedz
Cóż nie jesteście po prostu odbiorcami takich filmów. Chociaż to nie pierwszy raz, że w polskich kinach puszczają nieodpowiednie trailery przed danymi filmami.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja tam nie wiem, czy nie jestem odbiorcą, bo taki "Atlas chmur" mi się podobał, ale za najgorszą nowelkę uważam tą dziejącą się w Seulu, której stylistycznie chyba najbliżej do tego, co widać na zwiastunach "Jupiter Ascending", takze nie czuję się szczególnie napełniony optymizmem.

Odpowiedz
Nowe plakaty. Lepsze niż te oficjalne, które promują film.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ocho, wyrocznia RT orzekła, że gniot... nie szukając daleko Speed Racer ma 39%, a to sympatyczny filmik, który bawi się swoją konwencją, podczas gdy gromkopierdne żenuły Christophera Nolana oscylują w okolicach 90%.

Ergo, krytycy z RT moga mi possać.

Odpowiedz
jak film z ziemniakiem i kunis można traktować na poważnie...

pytanie zasadnicze: czy Sean Bean ginie?
Hey, give me another cookie

Odpowiedz
(03-02-2015, 20:36)Albertino napisał(a): Ocho, wyrocznia RT orzekła, że gniot...
Nie, że gniot, ot kiepska fabularnie bzdurka, z ładnymi efektami i dobrymi scenami akcji. Czyli coś, czego się można obecnie spodziewać po Wachowskich. Ja tam nie narzekam, niczego więcej nie oczekuję, w kinie i tak się stawiam. :) I wiadomo nie od dziś, że RT nie ma się co kierować, ale zawsze to jakiś punkt odniesienia.

Odpowiedz

SchmoesKnow obaj zgodnie mówią, że film jest słaby. Jeśli mimo fenomenalnych efektów specjalnych nie dostał "świeżej" oceny, to naprawdę jest kiepsko.

Zamiast fajnego wątku Seana Beana i Channing Tatuma, większość filmu zajmują nudy w wątku nudnej Mili Kunis. Do tego brak antagonisty, brak jakichkolwiek emocji.

Odpowiedz
Oczywiście zaznaczmy, że wedle ich opinii. Wiadomo fajnie, że się ludzie wypowiadają, ale sam jestem ostrożny z tym traktowaniem internetowych recenzentów jako jakieś wyrocznie, podobnie jak RT.
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon