Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Cytat:Musiałem też przegapić newsy o odejściu Gal Gadot, kim jest ta pani która ją zastąpiła? Nie znam.
Minnie Driver nie poznałeś? ;)

[Obrazek: MTE5NTU2MzE2NDQ2MzYxMDk5.jpg]

A kostium Flasha jest najgorszy na świecie. Po co mu ta siatka rybacka do okoła kostiumu? Inaczej by się rozpadło czy co?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Jakie to smutne: twarz Gadotki rozwalona na wszystkie strony świata jak pasztetowa na słońcu, spuchnięte lico, jakby reakcji alergicznej na tabletki antykoncepcyjne dostała. Flash z budżetowym kaloryferem z siatką ogrodzeniową wokół. Ale najbardziej rozwalający jest Cyborg.

Czaicie, że to postać de facto zabitego kaleki z odciętymi kończynami, bez fiuta, większa deprecha niż Robocop w rimejku, a stoi wśród tej lewej bandy wesolutko? Przecież tego nie da się dobrze opowiedzieć w filmie bez wcześniejszej podpinki prequelowej. Masakra ;-(.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
(09-01-2017, 00:51)EL-Kal napisał(a): Czaicie, że to postać de facto zabitego kaleki z odciętymi kończynami, bez fiuta, większa deprecha niż Robocop w rimejku

Ale za to WiFi pewnie odbiera bez problemów.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(09-01-2017, 00:51)EL-Kal napisał(a): Flash z budżetowym kaloryferem z siatką ogrodzeniową wokół. Ale najbardziej rozwalający jest Flash.

Nie rozumiem. ;)

Co do foty nic się już nie da dodać. Żal.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Chodziło mi o Cyborga, którego background jest całkiem dołujący, co nieźle nawet przedstawiono w jednym z odcinków "Smallville". Przecież dramatu człowieka, którego rozerwało na strzępki, a reaktywowało go jakieś kosmiczne jebadło, nie da się przedstawić obok trzech innych herosów. To uniwersum nie na najmniejszego sensu.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Apropo odciętego penisa Cyborga. Czy tylko ja widzę w jego kroczu twarz Bay'owego Transformersa? Koleś ma Megatrona między nogami. Obczajcie.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(09-01-2017, 00:51)EL-Kal napisał(a): Czaicie, że to postać de facto zabitego kaleki z odciętymi kończynami, bez fiuta, większa deprecha niż Robocop w rimejku, a stoi wśród tej lewej bandy wesolutko? Przecież tego nie da się dobrze opowiedzieć w filmie bez wcześniejszej podpinki prequelowej. Masakra ;-(.

Będzie powtórka z The Thing w Fan4stic - nastolatek, który już nigdy nie zarucha, bo po wypadku jest cały z kamienia, przeszedł z tym do porządku dziennego i walczy sobie dla wojska. :P

(08-01-2017, 23:52)Mierzwiak napisał(a): Nie mogę przejść do porządku dziennego nad tym jak koszmarny jest design Cyborga. Oczywiście biorę pod uwagę że powstał z połączenia resztek jego ciała z jakimś kosmicznym crapem, ale to jest tak złe i nieciekawe, że aż nie mogę oderwać wzroku. Jeśli to był według twórców najlepszy projekt, to albo powinni przemyśleć swoje życie, albo zatrudnić nowych artystów konceptualnych :)

To.

Plus - on będzie w większości CGI. CGI u Snydera! Założę się, że będzie wyglądał gorzej niż Arni w finale T3, 14 lat temu!

Odpowiedz
(09-01-2017, 00:41)Corn napisał(a):
Cytat:Musiałem też przegapić newsy o odejściu Gal Gadot, kim jest ta pani która ją zastąpiła? Nie znam.
Minnie Driver nie poznałeś? ;)
Damn, faktycznie. Minnie Driver ze świeżą opuchlizną po zastrzykach z botoksu :)

(09-01-2017, 04:17)Proteus napisał(a): Apropo odciętego penisa Cyborga. Czy tylko ja widzę w jego kroczu twarz Bay'owego Transformersa? Koleś ma Megatrona między nogami. Obczajcie.
Can't unsee!

Odpowiedz
(09-01-2017, 09:37)Phil napisał(a): Superman pewnie będzie pomijany przez całą kampanię, żeby udawać, że nie żyje... Tylko zapomną, że pokazali go na pierwszym oficjalnym zdjęciu :)

Czyli powtórka z ukrywania łysiny Luthora, którą EW pokazało na zdjęciu już latem 2014. XD Albo z Doomsday'a, którego pokazali w trailerze BvS z grudnia 2015, aby później udawać, że tego nie było i nie pokazywać go już w żadnym innym materiale reklamującym film! XD

Odpowiedz
(08-01-2017, 22:49)Huntersky napisał(a): Jak na razie każdy nowy materiał z Justice League sprawia wrażenie jakby film dział się ciągle w tym samym małym pomieszczeniu, tak jakby nagle obcięli im budżet o połowę.

Pewnie zainspirowali się... niespodzianka - Avengers, gdzie zdecydowanie za duża część filmu działa się w jednej lokacji.

Cytat:ale ma za małą głowę

[Obrazek: Terry-Crews-WTF.gif]

Odpowiedz
(09-01-2017, 00:31)Proteus napisał(a): Jak to jest, że jak patrze na kostiumy i lokacje filmów Marvela, to myślę sobie "zabawa stylistyką, umyślne przerysowanie i fajne granie na komiksowym, popowym kiczu", a jak patrze na foty z Justice League, to myślę, "ja pierdole, ale tandeta".

Czy to dlatego, że z bohaterami JL nie jestem zżyty, a zMarvelem zdążyłem się oswoić, a każdy, cudaczny element tej franczyzy, seria zdołała mi wpierw umięjętnie "sprzedać" swoimi filmami. Czy może jednak jest coś "obiektywnie" chujowego w tym jak postaci DC wyglądają i czym są.

To raczej dlatego, że filmy od DC mają ciemniejszą, bardziej stonowaną i "pozującą na realizm" (wiecie, o co chodzi) stylistykę, a filmy od Marvela całe są kolorowo-pastelowo-neonowe, przez co nawet samą stroną wizualną wywołują skojarzenie typu "lekka rozrywka", więc np. typ przebrany za amerykańską flagę nie wydaje się tandetny - nie ma kontrastu. DC postawiło na "wyciemniające" filtry, które chyba mają się kojarzyć ludziom z realizmem (jakby ktoś oczekiwał realizmu po super hero movie - mi to nawet u Nolana przeszkadza, bo w TDK i TDKR kontrast pomiędzy głupotą/niewiarygodnością tego co się dzieje na ekranie a tą stylistyką jest wręcz dekoncentrujący, odbierający momentami frajdę z oglądania) i dlatego ta zgraja wydaje się taka kiczowata i "z innej bajki".

W dodatku nie kumam, czemu akurat na tych bohaterów postawili. Cyborg, serio? Nie ma w komiksach nikogo ciekawszego i bardziej pasującego do filmów?

Odpowiedz
Też kompletnie nie rozumiem Cyborga. Najwyraźniej chcieli inspirować się New52, moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie bo seria z Ligą jaką spłodził w tej linii wydawniczej Johns jest cienka jak barszcz. Nie mówiąc już o Cyborgu, który jest postacią zwyczajnie nudną. Ma tego pecha, że w popkulturze mocno rozwinięty jest już RoboCop, a postać Victora bardzo mocno do tej koncepcji nawiązuje. Idealnym zastępstwem byłby dla mnie Martian Manhunter, ale to też jest postać wymagająca odpowiedniego wprowadzenia. A na to miejsca zwyczajnie nie ma. Szczerze mówiąc, to nie obraziłbym się gdyby Cyborg był mięsem armatnim, i w finalnym akcie po prostu zginął. Do niczego innego się nie nadaje.

Cytat:co nieźle nawet przedstawiono w jednym z odcinków "Smallville"

Tylko że w "Smallville" cybernetyczne części były pod jego skórą. Ten dramatyzm dla mnie ulatuje, kiedy postać z wierzchu wygląda jak zwyczajny człowiek.

Odpowiedz
Obstawiam, ze Cyborg jest, dlatego że to jedyna bardziej znana czarnoskóra postać z Ligii (a w sumie pewnie i jedna z najbardziej znanych z DC w ogole). I to tez, dlatego że DC probowalo zrobic z niego prominentnego czlonka JL. Innym czarnym jest Stewart, ale wiadomo, że Latarnia jest trudniejszym tematem do podjęcia przez chlodno przyjety film z Reynoldsem. A odnosze wrazenie, ze wazne dla Warnera bylo, by ten film mial takie atuty jak rozne kolory skóry i płcie, chocby patrzac na to, jak Wonder Woman koniecznie musiala miec kobiete rezyserującą. Gdyby nie bylo WW to pewnie dostalibysmy Hawkgirl. :P Choc w sumie nawet ona jest lepsza niż Cyborg.

Odpowiedz
Crov, mogli zamiast Cyborga dać Vixen. Nie dość że czarnoskóra, to jeszcze kobieta :)

[Obrazek: Vixen.jpg]

Odpowiedz
Martian Manhunter po cywliu byłby Afroamerykaninem.

Też nie rozumiem wyboru Cyborga, reszta okej. Mam nadzieje, że i on miło zaakoczy.

Odpowiedz
Teraz się zorientowałeś? :) Pisanie od święta to słaba zasłona dymna skoro posze tak samo, to samo i o tym samym.

Odpowiedz
Niech ktoś zajrzy w moje IP i zdementuje te bzdurne plotki, bo powoli mnie szlag trafia.

Odpowiedz
Szpeku to teraz tytuł przechodni, padło na ciebie, więc lepiej zacznij się przyzwyczajać.

Odpowiedz
Jak dla mnie to możecie dowcipkować, byleby nikt mi nie wciskał że jestem kimś kim nie jestem. W końcu Twarzy mam dwie, jedną może być Szpeku jeśli Was to kręci. Ale bez przesady, bo napisałem kilkanaście postów, a już zdążyłem być mianowany Cybermanem i Szpekiem jednocześnie. Jaki tytuł dostanę następny? Hitler?

Wracając do tematu JL - Cyborga jeszcze trochę napiętnuje, ponieważ jest moją solą w oku. Wygląda naprawdę sztucznie, i wolałbym aby zbudowali mu normalną zbroję w formie kostiumu, a później ją podrasowali w CGI. Całość wykonana komputerowo wygląda tragicznie.

Cytat:Gdyby nie bylo WW to pewnie dostalibysmy Hawkgirl. :P Choc w sumie nawet ona jest lepsza niż Cyborg.

Hawkgirl byłaby fajnym pomysłem. Gdyby wykorzystali wersję kosmiczną - czyli planetę Thanagar, poszerzyłoby to kosmos DC. A dobrego sci-fi nigdy za wiele. Jeżeli film z Zielonymi Latarniami w ogóle wypali, to na pewno akcja nie będzie (a przynajmniej nie tylko) dziać się na ziemi, i cieszyłbym się, gdyby faktycznie czuć było że jest wiele innych ras. I to takich "innych", a nie tylko pomalowanych ludzi jak w "Strażnikach Galaktyki".

Odpowiedz
Cytat:I to takich "innych", a nie tylko pomalowanych ludzi jak w "Strażnikach Galaktyki".
Rocket, Groot i Howard to nie są pomalowani ludzie, tylko szop, drzewo i kaczka :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon