Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Cytat:Julian Lewis Jones mówił, że na obecną chwilę to najdroższy film w historii kina.

O, to są szanse na flopa i koniec uniwersum :)

Odpowiedz
Miałbys satysfakcje nie?

Odpowiedz
(25-01-2017, 15:06)Kuba napisał(a): Miałbys satysfakcje nie?

Zwłaszcza z twojego bólu dupy.

Ale serio, jesli to całe uniwersum w końcu pieprznie, pewnie zareaguję tak:
[Obrazek: laughter.gif]

Co jest tym bardziej dziwne, zważywszy na moje podejsćie do MoS. No ale Warner tak się stara...

Odpowiedz
Wy mówicie ze to niby Dwie Twarze to Szpeku? :)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Tu nie pasuje data rejestracji, no chyba, że robi sobie dodatkowe konta na zapas.

Odpowiedz
Nie jestem nim acz gościa znam z innego forum.

Odpowiedz
Ja jednak dalej się łudzę że to uratują, ale jak słyszę że Goyer ma pisać scenariusz do GLC... no ręce opadają. Szkoda by było jednak marnować całkiem spory wachlarz dobrej obsady, której wystarczy dać lepszy scenariusz do pracy. Liczę że JL będzie dobrym, prostym blockbusterem. Tyle wystarczy. Imo już MoS było dobrym filmem, jednak opinie są mocno podzielone więc może JL w końcu będzie filmem jednogłośnie dobrym, tak jak wiele widowisk Marvela.

Odpowiedz
A ja chyba opuszczę ten dział bo widzę, ze tu fanem DC być nie można :P

Odpowiedz
DC można, DCEU już ciężko.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Powinni zacząć je od adaptacji Supermana: Earth One, świetny komiks na start i taki "aktualny". Polecam.

Odpowiedz
Niektorzy zaczynaja spekulowac, ze i John Cleese zagra w DCEU.

https://twitter.com/JohnCleese/status/822581049591025664/photo/1

Odpowiedz
(25-01-2017, 15:53)Krismeister napisał(a): DC można, DCEU już ciężko.
Powszechnie zjechanego SS nie widziałem jeszcze, ale np. powszechnie zjechany tu BvS mi się podobał w wersji rozszerzonej i szczerze mówiąc, jest to imo lepszy film (jako film, abstrahując już od bohaterów, czy ktoś ich lubi czy nie, bo to inna kwestia) niż niektóre ostatnie Marvele. Tu co prawda też mam braki (Dr Strange nie widziałem np.), ale z lepszych Marveli to mogę wymienić Strażników ostatnio i w sumie wsio. Strażnicy to u mnie 8/10, BvS 7/10 czy co najmniej na równi z większością ostatnich Marveli. Nie uważam np., żeby "sztandarowa" produkcja Marvela, czyli A:AoU była jakaś wyraźnie lepsza niż to, co DC pokazuje w MoS czy BvS. Dlatego JL bym nie skreślał jeszcze. Tylko ten cyborg, eh:/

Odpowiedz
7/10 > "ostatnie" filmy Marvela? Czym są "ostatnie" filmy Marvela w takim razie?
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(26-01-2017, 00:22)und3r napisał(a): Nie uważam np., żeby "sztandarowa" produkcja Marvela, czyli A:AoU
Nie wiem skąd wpadłeś na ten pomysł, ale jest pięć filmów do których pasuje to określenie (do jednego najbardziej - pierwszych Avengersów). Ultron, który dla wielu był rozczarowaniem, do nich nie należy.

Odpowiedz
(26-01-2017, 00:25)Krismeister napisał(a): 7/10 > "ostatnie" filmy Marvela? Czym są "ostatnie" filmy Marvela w takim razie?
Ostatnie jakie widziałem, nie ostatnie wg kryteriów chronologicznych - pisałem, że mam spore braki:P Ogólnie znudziło mnie to marvelowe uniwersum już jakiś czas temu. Np. nie widziałem Kapitanów Ameryka, a te podobno są super (tylko co z tego, skoro nie jara mnie ten bohater zupełnie). Ale np. Iron Man 2 i 3 to średniawka, a nawet słabizna (w trójce podczas niektórych scen pamiętam, jak łapało mnie zażenowanie, a i tak generalnie chyba była lepsza od dwójki:P)

@Mierzwiak
No sorry ale filmy łączące wielu bohaterów są najbardziej oczekiwane i pamiętam jak się wszyscy jarali trailerami do AoU - Avengers 1 i 2 to dla mnie klasyczne przykłady "flagowców" tego uniwersum, a dwójka to film taki se (zresztą na jedynce byłem w IMAX i też nie powiem, żebym był urzeczony - solidny, dopracowany technicznie blockbuster, ale ocen 9-10 nie rozumiem). JL nie ma wcale jakoś wysoko zawieszonej poprzeczki, chociaż pewnie i tak nie doskoczy, skoro stawiają na taki zestaw bohaterów. Kompletnie nie czaję, dlaczego akurat cyborg ma być w tym teamie. Już lepiej jakby był jeden hero mniej na początek.

Odpowiedz
(27-01-2017, 00:56)und3r napisał(a): No sorry ale filmy łączące wielu bohaterów są najbardziej oczekiwane i pamiętam jak się wszyscy jarali trailerami do AoU - Avengers 1 i 2 to dla mnie klasyczne przykłady "flagowców" tego uniwersum
OK, w takim razie zupełnie inaczej rozumiemy to określenie. Pomijam już, że Avengers 1 i 2 to jak na razie jedyne filmy drużynowe łączące bohaterów solowych produkcji, ale piszesz z perspektywy widza, który dopiero co zobaczył trailery Ultrona, a co ma jaranie się do wiatraka? :) Dzisiaj internet jara się co drugim trailerem, to żaden wyznacznik, a dla mnie rzeczywistość jest taka, że choć Ultron jest drugim najbardziej kasowym filmem cyklu, to nie pobił weekendu Avengersów, a w USA zarobił ostatecznie aż 164 miliony mniej niż pierwsza część. Do tego gorsze recenzje (na rotten 92 kontra 75%) i dość powszechna - choć się z nią nie zgadzam - opinia o byciu mniejszym bądź większym rozczarowaniem.

Odpowiedz
Tylko mi w ogóle nie chodziło o wynik kasowy, a raczej o oczekiwania względem filmu. I właśnie w tym rzecz, że to jedyne produkcje łączące bohaterów, dlatego właśnie nazwałem je sztandarowymi dla uniwersum.

Odpowiedz
Cyborg's left arm. Ribbed for her pleasure.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Fajna fotka, przy czym zastrzegam że to ocena po zasłonięciu kciukiem tego kolorowego gówna w prawej części kadru.

Odpowiedz
Cytat:Aquaman świetny
Z tym się zgodzę, z resztą nie do końca. Cyborga pominę litościwie milczeniem, a w Gadot coś mi nie pasuje, nie wiem nawet co konkretnie, po prostu wydaje się być nie na miejscu... które, swoją droga, przypomina Derelict z Aliena.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon