Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Plakat z Flashem. Błyskawica na jego jądrach odpowiada na odwieczne pytanie czy zawsze jest taki szybki :)

[Obrazek: 8319_1.7.jpg]

Odpowiedz
Czemu on wygląda jakby miał dodatkową siatkę na kostiumie? Zaplątał się w coś podczas biegu?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Mówcie co chcecie, ale akurat kostium Flasha to jedna z niewielu rzeczy związanych z tym filmem które są całkiem spoko.

Odpowiedz
Jest przesadnie udziwniony, chaotyczny, ze zbyt wieloma elementami które ostatecznie nie tworzą jakiejś miłej dla oka całości. Dziwne przełamania, niedbałe czarne wstawki, motyw błyskawicy użyty aż do porzygu, nawet na butach zamiast firmowego znaczka. Wyszedłbym od retro charakteryzującego serialowego Flasha, potem stopniowo dodawałbym elementy odróżniające, np. czarne wstawki i dopasowywał maskę do aktora, przede wszystkim dbając o skromność i minimalizm które cechują kostiumy Batmana, Supermana i Wonder Woman. Dla mnie sprawia to wrażenie jakby Miller wskoczył w kostium gotowy już przed jego angażem, jakkolwiek dziwnie to zabrzmi nie tworzy on z nim "wizualnej całości".

Odpowiedz
Cytat:Jest przesadnie udziwniony, chaotyczny, ze zbyt wieloma elementami które ostatecznie nie tworzą jakiejś miłej dla oka całości

Wiesz, niektórzy nie moga znieść designów z Bayformers (bo też udziwnione/chaotyczne), ja nie mam z nimi problemu :P (tzn mam z niektórymi - brodate roboty, te sprawy, ale w pierwszym filmie nie). Nie mówię, że prostszy kostium Flasha nie byłby lepszy, pewnie by był, ale ten jest dla mnie całkiem ok.

Za to design Cyborga jest daremny - też przekombinowany z tym, że jak dla mnie kompletnie bez pomysłu - zdecydowanie wolałbym już coś w stronę Robocopa z rimejku (choć tak naprawdę to dla mnie po prostu daremna i zbędna postać). Wonder Woman i Superman - mają dobre stroje, Aquaman może być, Batmana z kolei wygląda na to, że popsuli - jak coś jest dobre to się nie naprawia (to samo tyczy się zresztą trylogii Nolana).

Odpowiedz
A tak w ogóle to:

Sony - próbuje (na razie bez efektu :P) w solowych filmach wprowadzać drugoplanowe postacie, które powinny zacząć swoją obecność na ekranach tam gdzie ich miejsce, czyli na drugim planie
Warner - wprowadza postacie, które powinny zacząć od swoich solowych filmów (Flash, Aquaman) w filmie drużynowym lub na drugim planie w filmach o innych bohaterach, jednocześnie postacie, które powinny zacząc na drugim planie dostają swój własny team-up movie (Suicide Squad czy planowane GCS)
Marvel - zasadniczo robią to co trzeba - no niby ze Spider-Manem postąpili wbrew regułom, ale ten miał małą rolę i szybko dostanie swój film (podobnie jak WW w DCEU) więc do przeżycia.

I dziwić się potem, kto na tym wychodzi najlepiej :P

Odpowiedz
Legendary robi po bożemu, najpierw Godzilla, potem Kong. Szansę ma Universal, najpierw Mumia z Cruisem (w której będzie wprawdzie Dr. Jekyll w wykonaniu Russella Crowe'a), potem według plotek Johnny Depp jako Niewidzialny człowiek i Javier Bardem jako Frankenstein. Najlepsze jest to, że do solowego filmu wystarczy skorzystanie z jednego z dwóch wypracowanych od lat schematów: od zera do bohatera (choćby Spider-Man Raimiego) lub od dupka do bohatera (Iron Man i Doktor Strange korzystający jeszcze choćby z Top Gun i kilku innych filmów Cruise'a).

Odpowiedz
Plakat z Flashem zdecydowanie słabszy od poprzednich. Przecież to fotka cyknięta troszeczkę pod innym kątem od tej, która była w fotce grupowej na zeszłorocznym Comic-Con. :P

O wyglądzie Flasha już pisałem. Może być, lepszy od serialowego, ale nie pasuje do postaci z takimi zdolnościami, jest efekciarski i nie komponuje się tak dobrze jak kostiumy eSa, Batmana, WW i Aquamana.

Myślicie, że się pomylili w alfabecie i kolejny będzie Cyborg, czy dadzą kogoś innego?

Odpowiedz

Odpowiedz
Bunkier - check, hangar - check. A ostatnie ujęcie jak prosto z BvS. Fascinating.

Cytat:Plakat z Flashem zdecydowanie słabszy od poprzednich.

Jak dla mnie plakaty z Flashem, WW, Aquamanem mogą być, a ten z Batmanem to porażka.

Superman też dostanie plakat czy dalej udają, że go nie ma w filmie? :D

Odpowiedz
No to jeszcze tylko wisienka na torcie czyli Cyborg. Nie wiem jak ktoś może być podekscytowany tymi fragmentami, właściwie jedyną nowością jest Batman strzelający do latającego czegoś. Błyskawice i kostium Flasha mieliśmy już w BvS i SS, podobne ujęcia z Wonder Woman i Aquamanem w poprzednim zwiastunie lub BvS. Ciężko powiedzieć aby prezentowane urywki miały podgrzewać atmosferę, jedyną szansą jest kilka sekund z Cyborgiem w efektownej walce, bo tego jeszcze chyba nie mieliśmy, a i sam bohater wydaje się najmniej interesujący, najbardziej krytykowany.

Superman jak najbardziej nie dostanie niczego, widz nie śledzący filmowych nowinek ma być zaskoczony jego powrotem w trzecim akcie.

Odpowiedz
Po cholerę dawali go na pierwszej ever fotce grupowej JL? :)

Odpowiedz
A widz, który widział zakończenie BvS? Też ma być zaskoczony? :P A co z fanami Supermana? Co jeśli nie pójdą przez to na film? ;)

Plakat z Gal bardzo okej.

Cyborg pewnie wieczorem.

Odpowiedz
Te plakaty są złe, złe i jescze raz złe. Gorsze byłyby tylko wielkie łby, choć nic nie stoi na przeszkodzie by i takie jeszcze wypuścili, czasu jest aż nadto.

Zamiast pokazać bohaterów w epickich pozach, klimatycznym, różnym dla każdego z nich otoczeniu, dostaliśmy zwykłych staczy którzy równie dobrze mogliby stać w kolejce na poczcie i tło które... jest? Nic więcej o nim powiedzieć nie jestem w stanie, może tylko to że słoneczko źle mi się kojarzy z plakatami TF4 i Genisys. Ziew, żenada, zerowa wartość estetyczna.

Odpowiedz
(24-03-2017, 17:20)Szaman napisał(a): Ciężko powiedzieć aby prezentowane urywki miały podgrzewać atmosferę, jedyną szansą jest kilka sekund z Cyborgiem w efektownej walce, bo tego jeszcze chyba nie mieliśmy, a i sam bohater wydaje się najmniej interesujący, najbardziej krytykowany.

I się nie zdziwię, jak okaże się być najlepszym elementem filmu :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Cyborg miałby być lepszy od Wonder Woman? Ta, jasne.

Odpowiedz
(24-03-2017, 17:42)Mierzwiak napisał(a): Te plakaty są złe, złe i jescze raz złe.

Mogło być gorzej.

:P

Odpowiedz
Nie ma szans, nie z takim kostiumem, nie bez jakiejkolwiek, pełnometrażowej podbudowy dla jego całkiem dramatycznej historii. Aquaman jest na tyle barwny i charakterystyczny dzięki wielkiej posturze Momoy, że może się obronić, Flasha i tak wszyscy znają dzięki popularnemu serialowi, Superman miał MoS i BvS, Batman BvS i SS, Wonder Woman BvS i solówkę. Cyborg jest w porównaniu z nimi bezbronny jak dziecko, musiałby go chyba grać młody Eddie Murphy aby skradł film.

Odpowiedz
(24-03-2017, 15:28)Corn napisał(a): Czemu on wygląda jakby miał dodatkową siatkę na kostiumie? Zaplątał się w coś podczas biegu?
Wygląda beznadziejnie, a tobie jakies siatki przeszkadzaja. Jakby mial siatke z Biedry na twarz naciągniętą to by nawet nie zrobiło róznicy. :P

Odpowiedz
Plakaty standardowe/średnie i na tym etapie promocji to norma, ale fajnie, że trzymają się konkretnej myśli.

Zapowiedzi strony wizualnej świetne, najlepszy zdecydowanie Flash, Snyder wykonał świetną robotę w zaprezentowaniu mocy Barry'ego.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon