Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria
22-07-2017, 02:29
|
Justice League (2017)
|
|
A ja nadal mam nadzieję, że te plotki o odejściu Afflecka się nie potwierdzą i okażą się wyssanymi z palca fake newsami. W mojej opinii Affleck jest doskonałym Batmanem. Ba! Po ostatnim seansie Mrocznego Rycerza stwierdzam, że przywoływany wyżej Bale wypadł w najlepszym razie średnio. Zresztą tak na marginesie dodam, że w każdej z części trylogii Nolana znacznie bardziej interesujący od głównego bohatera byli jego przeciwnicy. Nie wiem zatem czy producenci znajdą lepsze zastępstwo. Szczególnie, że musieliby działać na cito a, jak mówią pośpiech nie jest najlepszym doradcą. No chyba, że udałoby się nakłonić Michaela Fassbendera, ale w to raczej trudno uwierzyć.
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood Najlepszy film 2019: Parasite Najlepszy film 2018: Suspiria 22-07-2017, 02:29 (22-07-2017, 02:29)Bradesinarus napisał(a): No chyba, że udałoby się nakłonić Michaela Fassbendera, ale w to raczej trudno uwierzyć.To chyba najgorsza propozycja z jaką się spotkałem, aż poczułem smak kwasu żołądkowego w ustach. Zresztą nikt przy zdrowych zmysłach nie weźmie aktora, którego nazwisko jest równoznaczne z klapą w bo. Polecam rzucić okiem na wyniki filmów w których grał główną rolę. 22-07-2017, 03:13
Nowe doniesienia o dokrętkach, podobno są jeszcze bardziej obszerne niż wcześniej podawano.
https://www.comicbookmovie.com/justice_league/joss-whedons-justice-league-reshoots-are-far-more-significant-than-initially-reported-a152681 22-07-2017, 10:57
Już wkleił w innym temacie. Hollywood Reporter jest w pełni wiarygodnym źródłem, od nich pochodzą informacje o Afflecku i dokrętkach. Natomiast Joker vs Harley to doniesienie od Screen Rant, mniej prestiżowego, ale nadal na pewno bardziej wiarygodnego niż niedawna lista kandydatek na Batgirl od anonimowego użytkownika Reddita. Innymi słowy, spokojnie można wierzyć doniesieniom od THR, wobec doniesień Screen Rant należałoby zachować pewną ostrożność.
Chociaż w sumie nie wiem dlaczego podchodzić do tej informacji aż tak podejrzliwie, zgadza się to z obecną linią Warnera polegającą na eksploatowaniu Robbie (SS 2, Syreny) i kasowego sukcesu Wonder Woman. 22-07-2017, 11:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2017, 11:26 przez Szaman.) (22-07-2017, 10:57)Szaman napisał(a): Nowe doniesienia o dokrętkach, podobno są jeszcze bardziej obszerne niż wcześniej podawano.Jeśli to prawda, to nie wiem z czego się cieszyć, a widzę, że na zagranicznych forach, niektórzy reagują hasłami: "Whedon 'naprawia' "JL"". Spoko, ale szkoda iż zapominają przy tym, że to ten sam człowiek, którego scenariusz do AoU 'rozlatywał się na oczach widza'... Tymi swoimi poprawkami może zrobić jeszcze większego burdelu, niż to potrzeba =/ (22-07-2017, 11:11)Szpeku napisał(a): "Warner planuje film Harley vs Joker" Mogli pomylić film aktorski z animacją, bo takie coś akurat pasuje bardziej do tego drugiego. Eh. Wszystkie te negatywne newsy wyciekły AKURAT DZIEŃ PRZED PANELEM WB/DCEU. KURWA, cóż za przypadek...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
22-07-2017, 12:30
Jeśli dobrze rozumiem do czego pijesz, bardziej wierzyłbym w wewnętrzne wojenki w Warnerze dotyczące przyszłych projektów, niż dyskredytowanie konkurencji przez ludzi z Marvela.
22-07-2017, 12:32
Bardziej piłem do ehh.. tzw. "panów/pań dziennikarzy", którzy wyciągają gówno (zakładając, że to wszystko prawda) na wierzch, w dość ważnym dla WB momencie.
22-07-2017, 12:41
Moim zdaniem ich rolą jest podawanie informacji, a nie działanie na czyjąś korzyść.
22-07-2017, 12:43
Moim zdaniem oni już dawno o tym zapomnieli :P
Nie snuję tutaj żadnych teorii spiskowych, ale nie oszukujmy się... MCU jest obecnie przez te środowiska bardziej lubiane. Czego by nie zrobili, ujdzie im to na sucho. Gdyby jutro ogłoszono, że bracia Russo nie wyreżyserują Avengers4, to Ci sami ludzie stanęli by na głowie, żeby udowodnić, że to nic złego, że na pewno ma to swój cel :) Przy DCEU każde najmniejsze potknięcie jest wyolbrzymiane do granic absurdu...
22-07-2017, 12:49
Ludzie z radością na to przyzwalają, a liczą się kliknięcia, to społeczeństwo jest po stronie MCU z powodu kolosalnej różnicy w poziomie filmów. Dlatego wiele zmian jest wybaczanych, np. Flash Thompson jest niższym od Parkera, hinduskim dj-em, jeżdżącym na olimpiady naukowe. I jakoś nikt nie robi awantury, albo mnie ominęła.
22-07-2017, 13:00
Poziom filmów MCU nie istnieje, bo wszystko jest przykrywane żartem, z filmu na film sceny akcji, efekty czy fabuła są coraz bardziej przeciętne, ale nikt nawet nie zauważa tych przywar, po raz kolejny puentując swoje recenzje frazesem "a lot of fun", czego najlepszym przykładem jest najnowszy Spider-Man.
Z kolei to, że u konkurencji krytykowane są odstępstwa od komiksu, a w MCU chwalone, to hipokryzja i żenada. 22-07-2017, 13:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2017, 13:16 przez Szpeku.)
Tylko, że Flasha można obronić. On jest nowym rodzajem prześladowcy, pochodzi z bogatej rodziny, traktuje naukę jako inwestycję dbając o przyszłość swojej korporacyjnej kariery, a jego przeświadczenie o wyższości wynikające z tych dwóch punktów znajduje ujście w docinaniu dziwakom z którymi musi siedzieć. On jest przekonany, że kiedyś będzie szefem tych dziwaków, ale najpierw musi zacząć z tego samego poziomu, aby zdobyć niezbędne dla dalszej kariery papierki. Podsumowując, to odpychający karierowicz, pozbawiony empatii, gotowy ryzykować życiem dla symbolu jego społecznego statusu jakim jest złoty puchar z olimpiady. Gardzi tymi którzy kiedyś będą pod nim, bo są za mało przebojowi i nie wykorzystują życiowych szans. Czy mimo tych wszystkich zmian, zachowano Flasha przy rewizjonistycznym podejściu? Moim zdaniem tak.
Natomiast mam olbrzymie wątpliwości czy ten mrukliwy, niezbyt sympatyczny ponurak jest Supermanem, nawet jeśli wierzy w ludzkość i potrafi się dla niej poświęcić. Mam wątpliwości czy ta mordująca z zimną krwią klucha jest Batmanem. 22-07-2017, 13:23
@Szpeku
Pisanie w odpowiednim temacie cię przerasta czy co? http://forumkmf.pl/Thread-Spider-Man-Homecoming-2017--3967 22-07-2017, 13:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2017, 13:24 przez Mierzwiak.)
No najwyraźniej nie tylko mnie, szkoda tylko, że sami rozwijacie offtop, a potem pretensje są do mnie, ale spoko, to standard, nothing new here.
Ja rozumiem dlaczego Snyder tak przedstawił Supermana i Batmana, albo dlaczego postawił ich w takiej sytuacji i nie uważam to za błąd czy olanie materiału źródłowego. 22-07-2017, 13:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2017, 13:32 przez Szpeku.)
Edytowałem post, bo nie chciałem rozwijać kłótni, ale ok.
Może najpierw napisz co ci się konkretnie w tym Supermanie i Batmanie nie podoba i ja napiszę wtedy jakie jest moje zdanie. 22-07-2017, 13:33
Oskarżyłeś mnie, że czegoś nie rozumiem, więc Ty udowodnij moją winę. A jeśli Ci się nie chcę, to w sumie rozumiem, bo mi też się nie chcę i na tym zakończmy :)
22-07-2017, 13:36 (22-07-2017, 12:49)zombie001 napisał(a): Nie snuję tutaj żadnych teorii spiskowych, ale nie oszukujmy się... MCU jest obecnie przez te środowiska bardziej lubiane. Czego by nie zrobili, ujdzie im to na sucho. Gdyby jutro ogłoszono, że bracia Russo nie wyreżyserują Avengers4, to Ci sami ludzie stanęli by na głowie, żeby udowodnić, że to nic złego, że na pewno ma to swój cel :) Przy DCEU każde najmniejsze potknięcie jest wyolbrzymiane do granic absurdu...To podejście nie jest zaskakujące dla nikogo, kto wykaze się odrobiną logiki. ;) Piszesz tak, jakby to było nieuzasadnione zaślepienie, spisek, albo absurdalne fanbojstwo, a to przeciez zwykłe obserwowanie poczynań Marvela oraz Warnera. Jeden ma na koncie w większości przynajmniej dobre filmy, a drugi złe. Wiec, gdy ogłaszane są jakies pozornie złe zmiany w Marvelu to łatwiej podejść do nich optymistycznie. 22-07-2017, 13:42 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) | Huntersky | 3,829 | 610,585 |
04-08-2025, 20:56 Ostatni post: shamar |
|
| Wonder Woman (2017) | zombie001 | 787 | 120,292 |
29-11-2023, 22:33 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |