Po cholerę wmawiacie sobie coś na co nie macie ani jednego dowodu?
08-10-2017, 19:37
|
Justice League (2017)
|
|
Humor i uśmiechy były już przed dokrętkami Whedona.
Po cholerę wmawiacie sobie coś na co nie macie ani jednego dowodu? 08-10-2017, 19:37
No były a teraz w tym CGI trailerze ile jest tego upchnięte? Po co ten uśmiech Gal skoro chwilę wcześniej nietoperz mógł zginąć? Tęsknie za Zackiem, dawać fotę Logana komiksowego co trzyma zdjęcie w ramce a tam Zack!
Latający Aquaman - to już wiemy kto jest Supermenem, brodaty, dobrze zbudowany, bez peleryny tylko kolorek zrobić na czarno i mu zakola większe i Kal-El jak ta lala. 08-10-2017, 19:56 (08-10-2017, 19:45)no_tak napisał(a): Po co ten uśmiech Gal skoro chwilę wcześniej nietoperz mógł zginąć?Po to by tak jak u Marvela mimo zagrożenia dla (wszech)świata było luzacko i wesoło? Przejechali się na śmiertelnie poważnym tonie BvS więc teraz, podobnie jak w WW, pokazują bohaterów mających frajdę z tego co robią. Jak ci taki klimat przeszkadza zawsze zamiast do kina na JL możesz skoczyć na cmentarz i załapać się się na czyjś pogrzeb. 08-10-2017, 20:00
Nie, że coś, ale...gdzie Gacek miał zginąc? I gdzie uśmiech Gal jest nie na miejscu? Lol
Co do zarobków...w przypadku DCEU to jak wróżenie z fusów, BvS miało rekordowe otwarcie i ostatecznie rozczarowujacy wynik, SS miało bardzo dobry wynik nawet jak na Smitha, Robbie i Leto w obsadzie a WW to bez względu na to jakbyscie jej nie lubili, obok "It" największe zaskoczenie roku i zaskoczenie od dawna jesli chodzi o kino superhero. JL? Przy dobrych reckach (na poziomie WW) zwiastuje wymęczony miliard. I to będzie w pełni zadowolajacy wszystkich wynik bo DCEU na razie kosi znacznie lepiej w porównaniu z MCU na tym etapie (ale tez inny poziom rozpoznawalności postaci/aktorów). Przy złych reckach...750-900 mln. Przy czym na pewno Juby mnie zaraz shejtuje bo to on tu jest forumowym "specem". Aquaman imo nie lata, przypatrz sie, Cyborg go wyrzuca, on ma jakies ultra skoki czy cos, ale lotem bym tego nie nazwał. Możecie sobie marudzic..ja 17 listopada planuje isc do kina i dobrze sie bawic czerpac frajde z tego ze te legendy wreszcie spotykaja sie na wielkim ekranie. Wy możecie iśc marudzac na wszystko. Luz. A scena z Clarkiem wali mi Snyderem po oczach :D 08-10-2017, 20:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2017, 20:04 przez Kuba.)
DC zawsze było mroczniejsze a nie kolorowe i tak było budowane te uniwersum (czy dobrze czy źle to już każdy sam ocenia) a nie, że przychodzi człowiek od Avengersów i nagle jest tysiąc sztucznych uśmiechów. A "śmierć" nietoperza to przenośnia - zdejmuje mu z auta dwóch wrogów i jest taka migawka z uśmieszkiem no to by takie coś u Zacka przeszło? Ten uśmiech Gal to jest tak wymuszony, że serio myślę, że przyszedł Joss i oglądał trailer w pierwotnej wersji i:
JW - no nie tutaj trzeba dać uśmiech WW jak to wygląda, zdejmuje wrogów aby nietoperz mógł pędzić dalej, trzeba dać tutaj kropkę nad i, uśmiech Gal, ludzie to kupią! WB - ale nie mamy takiej sceny z uśmiechem JW - no to zróbmy w CGI! WB - no ale to za długo, za sztucznie JW - dokręćmy uśmiech! WB - deal! dokręcamy Dokręcili uśmiechy, podobnie jak James Cameron zbuduje j.eba.ny las w kolejnych Avatarach! 08-10-2017, 20:14
"Hej Gacek, masz problem, cholera, jeb PATRZ zalatwiłam ich i no usm...nie!! NIE pośle ci usmiechu zadowolenia i nie pojde walczyc dalej, NIE, ja sobie tak tu postoje i poczekam na kolejnych villainow i oo zrobie grobowa mine"
Wiem, nędzne. 08-10-2017, 20:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2017, 20:20 przez Kuba.)
A ja w pełni rozumiem zarzut co do uśmiechania się WW. Podobnie było w Iron Manie 3, Tony myślał że Pepper zginęła, a za moment i tak żartował... humor musi być, żeby nie było zbyt depresyjnie, ale wszystko ma swoje miejsca. Humor, patos, mrok, każdy ten element musi się pojawić w swoim miejscu, a nie wszystko wymieszane jak w śmietniku. Jak jesz obiad, to najpierw zupka, potem kotlecik z ziemniakami, a dopiero na koniec kawałek sernika. A nie sernik w trakcie zupy, bo po tym ziemniakami zwymiotujesz.
08-10-2017, 20:25 (08-10-2017, 20:25)Gej napisał(a): Humor, patos, mrok, każdy ten element musi się pojawić w swoim miejscu, a nie wszystko wymieszane jak w śmietniku.W filmie uśmiech WW jest nie na miejscu? Oglądałeś że wiesz? Bo jeśli takie wnioski wyciągasz na podstawie trailera, to gratuluję. 08-10-2017, 20:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2017, 20:36 przez Mierzwiak.) (08-10-2017, 19:37)Mierzwiak napisał(a): Humor i uśmiechy były już przed dokrętkami Whedona. Nie wiem czemu liczba mnoga, skoro ja akurat robię sobie jaja :P Wiadomo, że Whedon dopisał i dograł nowe sceny dialogowe, żeby rozbudować postacie i relacje między nimi + prawdopodobnie zmodyfikował drętwy wątek Cyborga (jeżeli wierzyć plotkom).
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
08-10-2017, 20:58
Z innej beczki. Ktoś z Was orientuje się w wykonaniu jakiego zespołu jest ten cover "Heroes", który leci w trailerze?
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon 08-10-2017, 21:01
Scena z Clarkiem to na 100% Zack. Sam wrzucił własnie storyboard poza tym to sen o trupie stojącym na polu. Zack to uwielbia :P
https://www.youtube.com/watch?v=6rj4YCZnKNM&feature=youtu.be - tutaj piosenka z trailera :) 08-10-2017, 21:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2017, 21:03 przez harlequinade.)
@harlequinade
Danke.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon 08-10-2017, 21:04
Ale byłoby śmieszkowo, jakby to była ostatnia scena w filmie. Wiecie, na gruzach Czarnobyla Clark mówi: "Eh, no to co, już po wszystkim, wy prawie uratowaliście świat, ja uratowałem wam dupy, tak więc.. lecę do dziewczyny. Nara ziomale" i ziuuuuuuu mamy scenę na polu kukurydzy i happy-end :>
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
08-10-2017, 21:07
Może tak być bo montaż może zmylić widza, że Lois miał taki sen a to może być zupełnie inna scena - ot sobie śpi i się przebudza Clarka nie ma obok ale po całej CGI rozpierdusze w Czarnobylu Clark wraca sprawdzić plony kukurydzy które pozostawił po sobie Nolan. Bądźmy szczerzy ktoś musiał to obrobić i padło na Clarka. Clark dogląda plonów miedzy wstawianiem z grobów w ratowaniem świata i kolegów.
Ba pójdę dalej z teorią, chata w której śpi Losi to ta sama chata w której Metju znalazł współrzędne które sam do siebie wysłał - g e n i a l n e ! ! ! 08-10-2017, 21:33 (08-10-2017, 21:01)harlequinade napisał(a): https://www.youtube.com/watch?v=6rj4YCZnKNM&feature=youtu.be - tutaj piosenka z trailera :) Przecież piosenka z trailera to jest "Heroes", w jakiejś dziwnej wersji... U2?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-10-2017, 22:21
W trailerze jest ta wersja, którą podała Harlequinade (z lekko zmodyfikowanym tłem chyba). Na pewno nie U2.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
08-10-2017, 22:25 (08-10-2017, 17:40)Juby napisał(a): BvS było taką samą, albo i większą "CGI-sraką". Co niby jest złego w dodaniu tym filmom trochę kolorów? Nie. Miało głównie tylko taki finał. (08-10-2017, 17:40)Juby napisał(a): Wolę oglądać kolejną bitwę z faceless army skąpaną w czerwieni niż w metropolii za dnia, lub cyjanową nocą - Again. Bo przy tej kolorystyce wygląda to jeszcze sztuczniej. Wcześniejsze kadry dzieją się w normalnej stylistyce a później dostajesz coś co wygląda jak z gry komputerowej. MoS tego unikał, Marvele chyba też tego unikają. Mimo wielkich rozpierduch nie odczuwa się (aż tak), że ogląda się film animowany i aktorów na green screenie.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-10-2017, 22:31 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) | Huntersky | 3,829 | 610,628 |
04-08-2025, 20:56 Ostatni post: shamar |
|
| Wonder Woman (2017) | zombie001 | 787 | 120,298 |
29-11-2023, 22:33 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |