Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Ciekawe czy wyjdzie na wszystkie konsole ;)

Na tym etapie chyba nie powinno to już wyglądać tak biednie i plastikowo?
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Ale muzyka fajna. Przywodzi mi na myśl Batmany Schumachera :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
A mnie scenka się całkiem podoba. Steppenwolf mógłby wygladac bardziej kozacko, ale jest przynajmniej lepszy od Aresa.

Odpowiedz
(05-11-2017, 17:49)Badus napisał(a): Na tym etapie chyba nie powinno to już wyglądać tak biednie i plastikowo?

To wciąż film Snydera, więc - powinno. Praktycznie każdy jego film z dużą ilością efektów wizualnych wygląda jak gra komputerowa (Czystu, Watczmeni, SP, BvS).

(05-11-2017, 18:42)Kuba napisał(a): A mnie scenka się całkiem podoba.

Szok i niedowierzanie!! Po twoich dotychczasowych postach w tym temacie nigdy bym się tego nie spodziewał!

(05-11-2017, 18:42)Kuba napisał(a): Steppenwolf mógłby wygladac bardziej kozacko, ale jest przynajmniej lepszy od Aresa.

Coś lepszego od gówna =/= coś dobrego.

Nie oglądam clipów, ale dla zainteresowanych kolejne:

Odpowiedz
Mam nadzieje, że znowu obrzydziłem ci oczekiwanie na film ;)

Odpowiedz
Ares dla dzieciaków - czyli targetu - jest ok ;)

Snyder lubi się bawić kwestiami wizualnymi co właśnie widać najlepiej w 300. Ma takie zacięcie, nazwałbym "malarskie", lubi "malować" kadry.
Kwestia gustu jak sądzę, ja te zabawy bardzo lubię ;)

Odpowiedz
Nie napisałem, że Ares jest jakis super. Ale osobiście wole go znacznie bardziej od Ronana czy Malekhita. Czy jak sie tam zwał.

I tak, uważam, że to żałosne zmarnowanie postaci i aktora.

Odpowiedz
Zdjęcia w tych klipach wołają o pomstę do nieba mniej więcej tak samo jak w pierwszych Avengers. Serial telewizyjny za 200 mln.

---

LOL

[Obrazek: aTETG46.jpg]

Odpowiedz
Ależ te klipy są nudne i takie nie wiem, zwyczajne?
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Nic nowego w tych clipach nie ma, sceny wydłużone ze zwiastunów. Scena z tym pociskiem była pokazywana w Chinach a teraz ją wrzucili do sieci, oni bardzo liczą na tych Chińczyków, że im wszystko pokazują czego nie widział świat? Artur zjawia się i ratuje Gotham przed powodzią więc na pewno nie będzie zwerbowany od razu i dołączy do grupy później po tej akcji w tunelu. Supermana wciąż olewają więc ile dostanie minut w filmie zgaduję, że max 10 min łącznie będzie na ekranie na dwugodzinny film to bardzo mało. Klipy i zwiastuny to może zdradzają łącznie 10 min filmu.

Odpowiedz
Ares jest, co najpierw wypada zauważyć - skopiowany z Zoda z MoSa (zresztą w WW nie tylko to, i nie tylko z MoSa kopiują).
Więc - z jednej strony jest wrzaskliwym, przerysowanym tępym "złolem". Z drugiej - ciekawą, inteligentną, głębsza postacią nad którą można się zastanowić.
Samą walkę tez można czytać na różne sposoby.
Czytałem komenty, i dyskutowałem na ten temat parę razy, przewertowałem też kilka recenzji.
Najprościej można "czytać" że wojnę "tworzy" Ares, Wonderka Go bohaterko pokonałą i uratowała świat, tadam !! Tak będzie czytać sporo dorosłych widzów z "wdrukowanym" wzorcem Marvela, oraz starych fanów postaci którzy rozumieją Aresa z automatu jako "złola"). Inni zauważą że Ares wcale wojen nie powoduje, (co udowadnia), wcale nie chce walczyć, walka jest przez dziecinadę Wonderki która niczego tutaj nie osiąga, a naprawdę ważnymi rzeczami (zamiast dziecinnymi bzdurami) zajmuje się Steve Trevor. I gdyby Diana nie była tak zaślepiona to i ona mogłaby się tym zająć i może Trevor by nie zginął.
Można też zauważyć że poglądy Aresa ciekawie grają z tym co mówi Diana w BvS - co sugeruje ciekawe rzeczy do nieznanej nam przeszłości Wonderki i tego ze jednak zaczęła się skłaniać bardziej ku Aresowi (czy jak to nazwać).
Są w tej postaci (Aresa) koszmarne zgrzyty, itd, ale warto pamiętać - ten akurat film to jest film dla dzieciaków i to jest zrobione tak aby do nich trafiło i aby z czasem rozumiały coraz więcej.. Mnie bolą zęby, ale ja nie jestem dzieciakiem. Ale głupie to nie jest skoro tak wielu całkiem dojrzałych widzów gubi się w tej konstrukcji.
Warto tez zauważyć że Ares był mistrzem teleportacji i pewno go jeszcze zobaczymy ;)

Odpowiedz
ŁAŁ... Jak to miał być zachęcający do filmu klip to... Wygląda to nie dość, że źle wizualnie to jeszcze żenująco. Tego murzyna już nie lubię a ten tekst z rakietą... Ale zaśmierdziało tą tandetą z finału "Wonder Woman" jak Ares sadził te żałosne teksty.,

(05-11-2017, 17:49)Badus napisał(a): Na tym etapie chyba nie powinno to już wyglądać tak biednie i plastikowo?

Przecież TAK to będzie właśnie wyglądać. Tak zapowiadało się od początku. To jest już fragment filmu więc domniemywania, że to tylko ujęcie ze zwiastuna odpada.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(05-11-2017, 19:45)Jordan Belfort napisał(a): Nic nowego w tych clipach nie ma, sceny wydłużone ze zwiastunów. Scena z tym pociskiem była pokazywana w Chinach a teraz ją wrzucili do sieci, oni bardzo liczą na tych Chińczyków, że im wszystko pokazują czego nie widział świat? Artur zjawia się i ratuje Gotham przed powodzią więc na pewno nie będzie zwerbowany od razu i dołączy do grupy później po tej akcji w tunelu. Supermana wciąż olewają więc ile dostanie minut w filmie zgaduję, że max 10 min łącznie będzie na ekranie na dwugodzinny film to bardzo mało. Klipy i zwiastuny to może zdradzają łącznie 10 min filmu.

Idę o zakład, że Supermana będzie w JL mniej wiecej tyle ile Spider-mana w CW..

Odpowiedz
Sups pewnie wpadnie na sam koniec jako Wielka Odsiecz Kawalerii i skopie tyłek Stefanowi i parademonom.
Pytanie czy Liga wtedy będzie jęczeć i krwawić, czy rozwalą Stefana razem. Skłaniam się od dawna ku pierwszej opcji.
Superman na ratunek !!! :P

Odpowiedz
(05-11-2017, 19:21)Juby napisał(a): To wciąż film Snydera, więc - powinno. Praktycznie każdy jego film z dużą ilością efektów wizualnych wygląda jak gra komputerowa (Czystu, Watczmeni, SP, BvS).

Chryste Panie.. Wymienić 300 i Watchmen, w których taki styl Snydera świetnie się sprawdza, ale pominąć "MoS", które momentami ma efekty rodem z PS2, to istny komizm twojego fanboystwa dot. tego filmu :>
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
shamar a co jest kilka postów wyżej?

Odpowiedz
(05-11-2017, 19:55)zombie001 napisał(a):
(05-11-2017, 19:21)Juby napisał(a): To wciąż film Snydera, więc - powinno. Praktycznie każdy jego film z dużą ilością efektów wizualnych wygląda jak gra komputerowa (Czystu, Watczmeni, SP, BvS).

Chryste Panie.. Wymienić 300 i Watchmen, w których taki styl Snydera świetnie się sprawdza, ale pominąć "MoS", które momentami ma efekty rodem z PS2, to istny komizm twojego fanboystwa dot. tego filmu :>

Akurat efekty w "MoS" są świetne/rewelacyjne. Tak jak walke z Doomsdayem srednio wspominam bo to była szarobura, momentami nieczytelna kupa tak już starcie z Zodem to majstersztyk.

Odpowiedz
Osobiście stawiam te walki na równi :)
(czyli obie b. wysoko)

Odpowiedz
Snyder (oraz troche Russo) nie boi sie przede wszystkim wykorzystywać atutów postaci. Nie wstydzi się tego, że ma Supermana na ekranie i nie zmniejsza jego mocy. Dlatego walka z Zodem jest taka dobra..bo to starcie dwóch tytanów o niewyobrażalnej mocy i nikt tego nie ukrywa.

Jenkins także w tym aspekcie sobie poradziła pokazując w pełni potege Wonder Woman. Tego oczekuje po JL nawet jak bedzie kiczowate i plastikowe. Nigdy w filmie z Thorem, Hulkiem czy Visionem nie odczułem ich potegi tak jak w MoS mocy Supermana. Zawsze miałem wrażenie, że twórcy się hamują albo brakuje im wyobraźni.

Dlatego doceniam walke w CW na lotnisku (choc głupia) w szczególności sceny Spider-mana. Dlatego nudziłem sie na scenach akcji w Avengers gdzie może sam poziom CGI był lepszy, ale emocji, pomysłu, ciekawych scen, potęgi Thora czy Hulka kompletnie brak. Od, standardowa naparzanka gdzie można wstawić każdego i sceny na tym nic nie stracą.

Odpowiedz
(05-11-2017, 19:55)zombie001 napisał(a): Chryste Panie.. Wymienić 300 i Watchmen, w których taki styl Snydera świetnie się sprawdza, ale pominąć "MoS", które momentami ma efekty rodem z PS2, to istny komizm twojego fanboystwa dot. tego filmu :>

MoS ma nierówne efekty, w większości bardzo dobre, ale czasami - typowo dla Snydera - green-screeny i plastusiowe ludziki rażą sztucznością. ALE! Stonowana kolorystyka sprawia, że i tak wypadają jakoś 'realniej', namacalniej niż to co potem zaprezentowano w BvS i teraz w JL, a także od bardzo komiksowych Watchmenów i 300.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon