Stały bywalec
Liczba postów: 5,977
Liczba wątków: 6
Shamar po prostu miesza pewne kwestie. Snyder miał nakręcony cały materiał, ale zanim porzucił projekt mówiono, że JL będzie miała jeszcze jakies reshoty. Ostatecznie zrealizował je Whedon.
Strzelam w ciemno, że to miały być i tak rzeczy zlecone przez studio, a teraz Snyder to pewnie bardziej chciał wrzucić do filmu coś co mogło zostać pierwotnie odrzucone przez studio, na etapie przepisywania scenariusza. :)
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
21-08-2020, 16:28
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Kolejny teaser przed jutrzejszym trailerem.
21-08-2020, 18:20
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,661
Liczba wątków: 30
Veri gud. Oryginalna kolorystyka. Nie ta czerwona sraka
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
21-08-2020, 18:31
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
To naprawdę będzie w 4:3? o_0
21-08-2020, 18:48
CGI Paul Walker
Naprawdę. Pełen, bezsensowny, oldschool
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
21-08-2020, 18:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2020, 18:56 przez shamar.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
Nie wiem czemu dają tak idiotyczny aspekt, wychodzi taniej w post produkcji ? Zwłaszcza będzie to wyglądało wyjątkowo słabo na tle innych odsłon serii, nie wspominając już o seansie na przekątnej ekranu 65 +. Jakieś artystyczne eksperymenty typu czarnobiała Latarnia itp, to rozumiem ale nie na typowym kinie superbohaterskim i to z taką ekipą...
21-08-2020, 19:32
Captain Skullet
Liczba postów: 20,433
Liczba wątków: 128
Czy mi się wydaje, czy Shamar zazwyczaj narzekał, że obrazu jest mniej? Teraz z kolei narzeka, że jest więcej?
21-08-2020, 19:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2020, 19:49 przez Gieferg.)
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,258
(21-08-2020, 11:54)shamar napisał(a): Jakie dokrętki? Sprecyzowali (czy raczej z przecieków wynika), że to pójdzie tylko na efekty specjalne, montaż etc. A nie będą kręcić nowych scen.
Coś się zmieniło?
Snyder przecież tyle powiedział o "swojej wersji" że wypadałoby coś z tego nakręcić :) np jakoś zaczepić ta scenę z koszmaru Bruce'a , zrobić nowego Darkseida - no , wszystkie te bzdety :p
Jak na razie "zmaterializował się" czarny strój Supsa którego nigdy nie było :p
21-08-2020, 21:27
CGI Paul Walker
Strój teoretycznie był. Patrz: usunięta scena. Ale pewnie by go nie było gdyby to Snyder skończyl film.
To chyba pierwsza* w historii świata IDEALNA sytuacja, gdzie twórca może dokończyć/nakręcić film od nowa, unikając błędów swoich/ poprzednika. Nikt chyba nie wierzy w to, że on nie oglądał ukończonej wersji.
* Był już Egzorcysta/Dominion
Scena z koszmaru, możliwe, że nie pojawi się tu a we Flashu?
(21-08-2020, 19:38)Gieferg napisał(a): Czy mi się wydaje, czy Shamar zazwyczaj narzekał, że obrazu jest mniej? Teraz z kolei narzeka, że jest więcej
Nie narzekam. Ale to dziwna sytuacja, że w ,2020 wyjdzie film wyglądający jak na kasetach VHS. Wiem, że kilka niszowych się tak ukazało ale to inna sytuacja.
Swoją drogą, niedawno odkryłem, że także "Akademie Policyjne" w 16/9 są wycięte z pełnego obrazu.
22-08-2020, 04:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-08-2020, 04:41 przez shamar.)
PapaBoomer
Pojawią się nowe sceny z Knightmare.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
22-08-2020, 07:20
Captain Skullet
Cytat:Swoją drogą, niedawno odkryłem, że także "Akademie Policyjne" w 16/9 są wycięte z pełnego obrazu.
Na dobrą sprawę pewnie większość filmów wydanych na DVD w 16x9 była w TV lub na VHS w 4:3 które pokazywało więcej obrazu. Znane mi przykłady to choćby Robot Jox, Robocop, Predator 1 & 2, Pamięć Absolutna, Uciekinier, Cobra, Batmany Burtona.
22-08-2020, 14:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-08-2020, 14:16 przez Gieferg.)
(22-08-2020, 04:34)shamar napisał(a): Strój teoretycznie był. Patrz: usunięta scena. Ale pewnie by go nie było gdyby to Snyder skończyl film.
To chyba pierwsza* w historii świata IDEALNA sytuacja, gdzie twórca może dokończyć/nakręcić film od nowa, unikając błędów swoich/ poprzednika. Nikt chyba nie wierzy w to, że on nie oglądał ukończonej wersji.
* Był już Egzorcysta/Dominion
Scena z koszmaru, możliwe, że nie pojawi się tu a we Flashu?
No widzisz, właśnie to nie jest taka sytuacja patrząc po innych filmach Snydera.
Snyder robił swoje filmy "pod universum" i tam jest sporo rzeczy ponapychanych tworzących szerszą całość zresztą tak jak i w JL.
Natomiast to co gada Snyder o Snyder Cut zwyczajnie nie ma sensu patrząc na jego wcześniejsze filmy w DCEU. To jest fanfik. Snyder naopowiadał różnych rzeczy podsycając zainteresowanie wokół filmu słuchając tego co sobie tam fani wymyślali i najwyraźniej wg tego sfastryguje film a nie wg "swojej wizji" czy tego co kręcił.
Całościowo nic w tym złego - fani dostaną "swoją wersję", znowu zrobi się trochę szumu wokół DCEU, Snyder wróci do tworzenia filmów i universum dla DCEU (tak naprawdę nigdy nie przestał) i universum pójdzie dalej - dokładnie tak jak miało wcześniej, z Darkseidem jako Final Bossem. Cała sytuacja być może będzie okazją do "zmiany kierunku" (czyli zmianie odbioru filmów komiksowych a nie tylko "tak jak Marvel", co zresztą jest też sygnalizowane "Jokerem" czy "Birds"), powotu do wątku głównego oraz - wcale się nie zdziwię - zaproszeniem do współpracy z DCEU Tima Burtona czy Richarda Donnera (obydwu usuniętych swego czasu).
Pewne rzeczy "związane ze Snyder Cut" widzisz już teraz - przypominanie o aktorze i postaci Cyborga (jako jedyny nie ma ogłoszonego na ten moment własnego filmu a poszły wcześniej ploty że ma go nie być). Zakład że ten cały szum wokół Fishera zaowocuje w końcu ogłoszeniem (po raz kolejny) solowego filmu o Cyborgu?
Czy "powrót Batflecka". Cały bajer z Batfleckiem polega na tym że w żadnym filmie z DCEU Batfleck nie "ustąpił tronu". To wciąż był "panujący Batman". I wokół niego od dawna budowane było Batversum czyli SS czy Birds. Birds są kontynuacją SS więc to Gotham City które widzieliśmy i uwagi na temat Batmana - wszystko to są elementy Batversum zbudowanego wokół.. Batflecka.
Sprawy z Darkseidem, koszmarem itd - te na serio - zaczną się zapewne trochę później ;)
22-08-2020, 16:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-08-2020, 16:45 przez Rozgdz.)
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Alkoholizm, depresja, rozwód, trauma i artystyczne klęski Afflecka łącznie z celowym spapraniem "Live By Night" były oczywiście jednym z elementów wielkiego planu mających zmylić niedowiarków którzy się nie zorientowali, że wszystko kręci sie wokół Batflecka i on nigdy nie miał odejść :) od zawsze i nieprzerwanie był sercem wszystkiego!
Chociaż Burton jako reżyser takiej Batgirl, jak pisał zombie, to dla mnie bardzo prawdopodobna sytuacja. Lub tego Beyond z Keatonem. W Donnera wierze już mniej, ale przecież rok temu nikt z głową na karku nie spodziewał się zobaczyć w stroju Keatona znowu.
22-08-2020, 16:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-08-2020, 16:50 przez Kuba.)
(22-08-2020, 16:49)Kuba napisał(a): Alkoholizm, depresja, rozwód, trauma i artystyczne klęski Afflecka łącznie z celowym spapraniem "Live By Night" były oczywiście jednym z elementów wielkiego planu mających zmylić niedowiarków którzy się nie zorientowali, że wszystko kręci sie wokół Batflecka i on nigdy nie miał odejść :) od zawsze i nieprzerwanie był sercem wszystkiego!
Chociaż Burton jako reżyser takiej Batgirl, jak pisał zombie, to dla mnie bardzo prawdopodobna sytuacja. Lub tego Beyond z Keatonem. W Donnera wierze już mniej, ale przecież rok temu nikt z głową na karku nie spodziewał się zobaczyć w stroju Keatona znowu.
W Arrowverse są powroty aktorów zamieszanych we wcześniejsze seriale DC ;)
Co do prywatnych spraw Afflecka i jego relacji z ludźmi tworzącym Warnera dywagować nie będę bo to nie ma sensu. Ale ciężko nie zauważyć że powrót Afflecka zbiega się z tym że "jest o nim ogólnie głośno" (Ana de Armas) a wszystko jakoś bardzo pasuje do postaci jaką gra:
22-08-2020, 16:58
Stały bywalec
To ja ci wyjaśnie jak jest:
Affleck jak wiemy wzloty i upadki miał liczne. Każdy życiowy/zawodowy upadek nadrabiał poteżnym wzniesieniem się do 1 ligi Hollywood. Tak było przecież wraz z "Town" i kolejnymi projektami aż do klapy DCEU, upadku jego marzenia o własnym Batmanie, wielkiej klęsce LbN i oczywiście problemów rodzinnych.
A teraz się odbija, jak to Ben - z hukiem. Związek z Armas jest medialny więc jest o nim głośno na Twitterach, masa reżyserskich projektów pokazujących, że znowu i teraz Batman oraz szansa pokazania JL jego i Zacka. W tym nie ma żadnego planu i zamysłu, tak się po prostu układa życie.
Arrowverse to inna para kaloszy niz DCEU. Tam też wracają inni aktorzy. John Wesley Shipp czy Routh to żadna rewelacja, Smalville to też była kwestia czasu. Nie ma porównania do sytuacji z MK b
22-08-2020, 17:10
Captain Skullet
Rozgdz jest Tomkiewiczem DCEU :D
22-08-2020, 17:44
Stały bywalec
Rozgdz ja tam szanuje twoją pasje do tego uniwersum i to jak piszesz posty, ale po prostu momentami wchodzisz na tereny mocnego absurdu i szukasz powiązań tam gdzie te nie mają prawa być obecne.
22-08-2020, 18:03
(22-08-2020, 17:44)Gieferg napisał(a): Rozgdz jest Tomkiewiczem DCEU :D
Trzeba mieć jakieś hobby :D
To wszystko jest niby bardzo spiskowe i bardzo emocjonujące ale tak naprawdę bardzo prozaiczne. Postacie DC niezbyt się sprzedawały i wydawały się niezbyt ciekawe (poza Batmanem), bardzo "oldschool". Co więcej jest masa fanów która na temat różnych rzeczy "ma własne zdanie": "cokolwiek powie Superman musi być inspirujące", "Batman nie zabija" - robiąc hejt, itd .
Weź jeszcze twórców - którzy sami są fanami i chcą przeforsować własną wizję, dodaj do tego solidny zespół ludzi od sprzedaży i reklamy który zastanawia się jak tu zrobić szum, sprzedać to wszystko - zwłaszcza w długiej, wieloletniej perspektywie (bo Marvel pokazał ze to możliwe)..
I wszystko :)
Kuba, ja tylko zauważam że w Arrowverse były już powroty aktorów (zresztą fanowskie podejście bo młodzi widzowie niezbyt chyba kojarzą starsze seriale, chyba że się wciągnęli) a w DCEU Batfleck nigdy nie oddał peleryny. Gdzieś się tam tworzy "The Batman" i tyle. Jeśli ktoś się nie interesuje całym cyrkiem to oglądając Birds od razu automatycznie założy że uwagi dotyczące Bruce'a Wayne'a czy Batmana w tym filmie dotyczą
Zresztą tak samo założy że uwagi dotyczące Jokera odnoszą się do postaci która pojawiła się w SS.
To już raczej była pasja, wbrew pozorom :)
Ale swego czasu zryłem te filmy wzdłuż i wszerz i doszedłem do ciekawych wniosków. Więc gdy się rozwija dyskusja z reguły nie mogę się powstrzymać ^^
To moja słabostka :p
22-08-2020, 18:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-08-2020, 18:12 przez Rozgdz.)
PapaBoomer
Fhtagn
Liczba postów: 5,365
Liczba wątków: 9
Mam flashbacki z Watchmen Snydera, bo tam też była ta piosenka.
Steppenwolf wygląda lepiej, choć dalej jak cgi sraczka, speedforce prezentuje się wspaniale i dziwnie zarazem, a Darkseid... no nie kupuję go, znam go jako typa co ręce ma za plecami albo siedzi w fotelu i morduje wszystkich promieniami śmierci z oczu, a nie toporkiem.
22-08-2020, 18:36
|