Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Amazonki poza dwiema (Diana i Asteria) to totalne przegrywy są, ginęły od kul wystrzelonych przez żołdaków podczas pierwszej wojny przecież.

Odpowiedz
Wymęczyłem toto dzisiaj do końca, więc rzucę parę słów komentarza. Tak, wersja Snydera jest lepsza niż Whedona, ale to jak powiedzieć, że irytująca wysypka jest lepsza od trądu. Sceny akcji wyglądają tylko trochę mniej realistycznie niż walki w Injustice 2, pełno jest scen przypominających, że Snyder ma mentalnie 8 lat (od nieszczęsnego chórku po Cyborga roztrącającego hossę i bessę), a bohaterowie niewiele zyskali na dodatkach: Cyborg to marudna, niewdzięczna pizda (co za zbieg okoliczności), Flash to nadal śmierć komedii, a sceny z Aquamanem są nudne i w większości do ponownego wycięcia (co wnosi sekwencja z rybakiem poza kolejną okazją, żeby pokazać jak Momoa ściąga koszulkę?) Zwycięzcą przeróbki okazuje się niespodziewanie Szczepan Wilk: nowa zbroja mnie osobiście się podoba, a spod warstw CGI nawet chwilami wyziera aktorstwo Hindsa. Poza tym ma dużo scen przemocy wobec kobiet, w tym Amber Heard. Ewidentnie zwolennik #JusticeForJohnny.
Gorzej z Darkseidem - osobiście nie wprowadzałbym głównego złego pokazując, jak dostaje wpierdol od gromady trzecioligowców i statystów, po czym ucieka z podkulonym ogonem.
Najśmieszniejsza scena:
Szczepan: This one will be mine.
Dramatyczne zbliżenie na WW.
WW (z namaszczeniem): I belong to no one!
Pffff. 4-5/10

Odpowiedz
(19-03-2021, 20:07)Predator895 napisał(a): Może by wydzielić temat od tej gównianej wersji z 2017 ?
nie ma chyba sensu skoro od początku mamy film realizowany przez Snydera a po drodze wystąpiło jakieś nieporozumienie w postaci Whedona

porównanie niektórych scen

Odpowiedz
dzięki :D

FAK, teraz mi się przypomniało, że u Whedona była żenująca scenka jak Flash wpadł na WW w kanałach :s

Josstice League - z komentarzy pod filmikami. Oraz:
Stephan Wolf

Odpowiedz
(19-03-2021, 21:22)Spoilerowo napisał(a): porównanie niektórych scen

Już w zwiastunach tak mi.sie wydawało i prawda. Niektóre ujęcia mają mniej obrazu niż wersja panoramiczna.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Bywa, że na jednym ujęciu ZSJL pokazuje dużo więcej, a na kolejnym już mniej niż wersja kinowa.

Odpowiedz
Niestety kilka ujęć po udziale Whedona przepadło i jedyne co mogli zrobić to przyciąć je, zamiast przycinać całą resztę filmu.

Odpowiedz
Źródło? Chętnie poczytam.
Z tych porównań najbardziej to widać w scenie w banku.

Trochę mnie kusi, żeby całość wykadrować na 2.39:1, just for fun :)

Odpowiedz
Nie podam ci źródła niestety bo czytałem o tym jakiś czas temu.

Ktos juz w zwiastunach zauważył te obcięte ujęcia i zapytał Snydera na Vero (taki hipsterowy twitter) i tam napisał o tym.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(20-03-2021, 00:42)Gieferg napisał(a): Trochę mnie kusi, żeby całość wykadrować na 2.39:1, just for fun :)

Polecam to zrobić z wersji 4k zwłaszcza, że według danych technicznych jest natywne i masz pełen kadr do zabawy. Nadal jestem tego zdania aby na fizycznych nośnikach dać ludziom wybór i wydać również wersję panoramiczną. 

Odpowiedz
Cytat:Polecam to zrobić z wersji 4k

No z 1080p nie wchodzi w grę w tym wypadku, bo po ucięciu boków zostaje niepełna rozdzielczość.

Odpowiedz
Spodziewałem się jednak czegoś lepszego.

Dużo tu jest dość dziwnych posunięć, bzdurek, nieścisłości itd (np parademon zapominający nagle latać i walący się w przepaść na ryj :) Ale zaskakująco dobrze się to ogląda mimo czasu trwania.

Gniotek, ale sympatyczny - będzie pewnie jeszcze trochę dyskusji o różnych aspektach. A ten uroczy, słodki, niewinny pysio Steppenwolfa to mnie po prostu urzekł :)

Btw, Darkseid to straszny leszcz :)

Nawiązań trochę jest - ale mało. Z tego co widzę ten film nie nawiązuje do żadnego ze Starych Klasycznych Filmów DC. No i mamy tu Wonder Woman :) Pierwszy raz w DCEU ^^

6/10

Odpowiedz
(20-03-2021, 00:39)marsgrey21 napisał(a): Niestety kilka ujęć po udziale Whedona przepadło i jedyne co mogli zrobić to przyciąć je, zamiast przycinać całą resztę filmu.

Bzdury jakieś. Co miało przepaść skoro to są dokładnie te same ujęcia, tylko skadrowane?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:Darkseid to straszny leszcz
No, gorszego wprowadzenia Wielkiego Złego sobie nie wyobrażam. Niby taki przekozak, niszczyciel wszechświatów i absolutne zło czy coś takiego, a dostał strzałami, toporkiem i prawie się wykrwawił. Uprzedzam, tłumaczenie w stylu "ale to nie był prawdziwy Darkseid tylko Uxas" zlewam moczem, oceniam to, co widzę, a widziałem, jak dostał wpierdziel od Aresa, którego potem Wonder Woman pokonała bez większych trudności. A nawet jeśli, to pod koniec filmu powinien już być nie do powstrzymania a jedyne, co robi to stoi i patrzy jak mordują mu Steppenwolfa :)

Odpowiedz
Nawet jeśli patrzeć na to tak, to Darkseid walczył sam naprzeciw trzem Bogom.

Odpowiedz
Tym gorzej. Przecież to tak, jakby Arnold w pierwszym Terminatorze został skopany przez trzech zbirów-punków :)

Odpowiedz
Obejrzalem i jednak to dalej jest gniot.
Oczywiscie jest to lepszy film niz ten wysryw Whedona. Snyder cut da sie mimo wszystko ogladac, jest to film bardziej spojny i skupiony na charakterach bohaterow no i sceny akcji oglada sie przyjemniej.
Niestety jak napisalem to dalej jest kurewsko zly film, pelny glupich niepotrzebnych scen, pelen bohaterow w ktorych po prostu za cholere nie chce uwierzyc i im kibicowac.
Mam w dupie ich motywacje, mam gdzies czy im sie uda.
To wszystko w dodatku jest zasrane tym nieszczesnym slo mo okraszonych beznadziejna muzyka.
Darkseid to jest mega cipa i kazde jego wejscie to byl smiech.
Pamietacie pierwsze wejscie Thanosa? No wlasnie gosc pokazal tylko plecy i usmiech i ja juz wiedzialem, ze to bedzie potezny skurwysyn.
5/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Steppenwolf: Can i go home now?
Dassad: No.
Steppenwolf:

[Obrazek: kvyri42yv2o61.png?width=1024&auto=webp&s...8c350be253]

Odpowiedz
(20-03-2021, 11:42)Danus napisał(a): Pamietacie pierwsze wejscie Thanosa? No wlasnie gosc pokazal tylko plecy i usmiech i ja juz wiedzialem, ze to bedzie potezny skurwysyn.
5/10

Pamiętam. Jedyne co z niego wynikało, to to że część ludzi myślała: o Hellboy :)
Potem siedział na tym sedesie przez większą część swojej sagi i pyk dostał redesign na dużo gorszą CGI-wersję.
Dajcie spokój.
Przecież to też była pipa, która bez tej całej Rękawicy Nieskończoności dostałaby równy oklep od Avegersów.

Brolin nieco podniósł jego wartość, ale nie rozumiem tej padniety.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Cytat:Przecież to też była pipa, która bez tej całej Rękawicy Nieskończoności dostałaby równy oklep od Avegersów.
Hulk dostał oklep bez rękawicy, przypominam. Pierwsze pojawienie się Thanosa, będące czymś innym niż cameo gdzie stoi/siedzi, to właśnie spuszczenie wpierdolu Hulkowi. Pierwsze pojawienie się Darkseida, to sklepanie Green Lanterna i prawie zgon z ręki Aresa (którego potem pokonała Wonder Woman). Daj spokój :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon