PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Może tylko ja tak uważam, ale nigdy nie rozumiałem tej ekscytacji związanej z CGI Thanosa, jakby to był pierwszy raz kiedy postać wygenerowana komputerowo wyglądała fotorealistycznie.
Przecież dwa lata wcześniej wyszedł Warcraft, który miał równie dobre, jak nie lepsze efekty, tyle, że film nie startował z takiej pozycji jak jakikolwiek film Marvela i sam w sobie nie był zbyt dobry więc natychmiastowo przepadł i nikt nie pamiętał, jak prezentowały się tam postacie.
Apropo Hulka i Thanosa... Jak można było pokazać Hulka na pełnej kurwie dostającego oklep od Thanosa, a później zaprezentować pojedynek iron Mana w uszkodzonej zbroii który jest w stanie uderzyć z impetem który robi wrażenie na Thanosie. Nie rozumiem tego.
Zawsze przewracam oczyma gdy widzę jakim gnojem jest oblewany Snyder za to, że rzekomo "nie rozumie tych postaci", a później obserwuje Bruce'a Bannera, jedną z najtragiczniejszych i najinteligentniejszych postaci Marvela który przez ostatnie lata robił za klauna który nie wiedział czy się kłaniać czy nie i to najwyraźniej było rezultatem tego jakim szacunkiem bracia Russo, Waititi i Feige darzą materiał źródłowy.
20-03-2021, 12:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 12:19 przez marsgrey21.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,434
Liczba wątków: 128
(20-03-2021, 03:50)shamar napisał(a): Bzdury jakieś. Co miało przepaść skoro to są dokładnie te same ujęcia, tylko skadrowane?
No widocznie przepadły pełne a zostało tylko 16:9, które Whedon z nich wyciął. Z czego z kolei musieli wyciąć 4:3.
Niektóre ujęcia tak wyglądają.
Cytat:Hulk dostał oklep bez rękawicy, przypominam.
Z rękawicą bodaj z jednym kamieniem (power stone).
Cytat:Przecież dwa lata wcześniej wyszedł Warcraft, który miał równie dobre, jak nie lepsze efekty
Sorry, ale wymienianie tytułu Warcraft w jednym z zdaniu ze zwrotem "dobre efekty" powinno być prawnie zakazane.
Ten film wręcz słynie z tego, jak bardzo gówniane miał efekty. Czasem im tylko jakiś close-up w miarę wyszedł (choć wyglądało to najlepiej na nieruchomych screenshotach), ale ogólnie była chujnia z grzybnią.
20-03-2021, 12:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 12:53 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 9,717
Liczba wątków: 29
takie pierdolenie, o ile się nie mylę Thanos też dostał z toporka i spierdolił mając wszystkie kamienie ale zaraz zaraz kto pierwszy dostał z toporka - Darkseid w 2017 ale jakiś debil oczywiście tego nie pokazał jak zjednoczeni bohaterowi (po części skłóceni Amazonki i Atlanci) spuszczają wpierdol wrogowi Ziemi który pokonał ileś tam światów a na Ziemi spotkał opór
WW sama pokonała Aresa to tak samo trafne jak Wanda rozszarpująca prawie Thanosa na kawałki, ta sama Wanda którą zamknięto w kaftanie i obrożą gdzieś na środku oceanu w wiezieniu jak jakiegoś psa, pominę już Ant-Mana który mógł na trzy sposoby rozprawić się z Thanosem - klasycznie pomniejszony wejść mu w dupę i się powiększyć, powiększyć się i go zjeść lub zgnieść w dłoni, no i przykładów można mnożyć bo sam byłem zaskoczony, że Flash może przenikać przez obiekty i go fala uderzeniowa Jedności nie zabiła, idąc tym tokiem czemu podczas walki z Supermanem przez niego nie przenikał (chyba, że przez ludzi nie może tylko rzeczy, obiekty) itp. itd. - przykładów można mnożyć
Darkseid spierdolił bo wcześniej mu Steppenwofl nawijał, że na Ziemi nie ma obrońców, nie ma Kryptończyka a na końcu jednak jest i Darkseid wie co to znaczy i się wycofał, znalazł to co chciał, teraz wie, że z "Bogiem" Ziemi nie wygra to musi go przekałabacić na swoją stronę i podbój Ziemi zakończony
w drugiej części okazało by się, że Bruce z BvS miał rację i Superman może doprowadzić do zagłady Ziemi, potwierdza to także Flash w rozmowie z przyszłości, że Bruce miał co do niego rację, Superman krucha psycha, kobieta życia zginęła i stał się zły pod wpływem Darkseida
ja taką wizję ZSJL kupuję, film z wadami ale jednak mi się podobało,
20-03-2021, 13:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 13:29 przez Spoilerowo.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,663
Liczba wątków: 30
(20-03-2021, 12:42)Gieferg napisał(a): No widocznie przepadły pełne a zostało tylko 16:9, które Whedon z nich wyciął. Z czego z kolei musieli wyciąć 4:3.
Niektóre ujęcia tak wyglądają
Wierzysz, że w produkcji za 150 czy 200 milionów mieli jedną kopię ujęć, na której pracowali i ktoś po skadrowaniu wywalił to do kosza, uznając, że już im się nie przydadzą?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
20-03-2021, 13:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 13:30 przez shamar.)
Stały bywalec
Liczba postów: 5,980
Liczba wątków: 6
(20-03-2021, 12:13)raven.second napisał(a): , to właśnie spuszczenie wpierdolu Hulkowi.
Robiłoby lepsze wrażenie, gdybyśmy mieli do czynienia z Niezwyciężonym Hulkiem, a nie gościem którego byli w stanie klepać- z większym lub mniejszym sukcesem - Thor czy Stark w większej zbroi. :) Sorry ale akurat MCUowy Hulk to postać, która przechodziła ciągły regres, w zależności od widzimisię scenarzysty. Ktoś tam nie lubi Marka, skoro w końcu zrobiono z jego postaci klauna. W She-hulk pewnie łomot mu spuści Maślanka jeszcze przed metamorfozą.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
20-03-2021, 13:34
Fhtagn
Liczba postów: 5,365
Liczba wątków: 9
Cytat: Thanos też dostał z toporka i spierdolił mając wszystkie kamienie
A co miał innego robić? Przecież osiągnął swój cel, pstryknął palcami i poszedł na emeryturę na farmie.
Cytat:Z rękawicą bodaj z jednym kamieniem (power stone).
Faktycznie, miał wtedy jeden kamyk. Obejrzałem na yt tę walkę i mimo wszystko, kamyk nie świecił jak psu jajca, więc z niego nie korzystał.
20-03-2021, 13:44
PapaBoomer
Jedna rzecz odnośnie tego kto pokonał Darkseida który nie posiadał wtedy jeszcze Omega Beams.
Zeus. Ares i Artemida. Zeus najwyraźniej był silniejszy od Supermana który razem z Cyborgiem musiał rozdzielać Motherboxy.
Zeus bez wysiłku jednym strzałem je rozdzielił.
20-03-2021, 14:51
Stały bywalec
Zeus rozpierdalający kosteczki jednym strzałem - NOT IMPRESSED
jeszcze wczoraj się natknąłem w necie, że w koszmarze w BvS Batman miał już na karabinie kartę rozejmu Jokera także scena w Snyder Cut jest przed wydarzeniami z BvS (chodzi o chronologię koszmaru)
20-03-2021, 16:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 16:23 przez Spoilerowo.)
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,259
(19-03-2021, 19:43)raven.second napisał(a): Cytat:U Snydera motywacja jest zgoła inna
No właśnie, dlatego można było pociągnąć to dalej i śmiało zrobić Steppenwolfa głównym bohaterem. Pohańbiony wojownik, który chce odkupić swe winy poprzez niekończącą się krucjatę? Biorę to w ciemno. U Whedona tego nie ma w ogóle, jest... no jest sobie cgi-koszmarek który marudzi "mother" i tyle. Nic więcej nie da się o nim powiedzieć (aczkolwiek żywy kolczasty pancerzyk był paskudny, bez zbroi prezentował się lepiej).
1.33 - 1.38 wygnanie Stefka dobiegnie końca i zajmie miejsce wśród Nowych Bogów
1.53 -1.54 - "for Darkseid" dość ciekawie wypowiedziane
Łącząc to z tym że Stefan w JL przeżył i powróci - całkiem sporo informacji ;)
(20-03-2021, 10:21)marsgrey21 napisał(a): Nawet jeśli patrzeć na to tak, to Darkseid walczył sam naprzeciw trzem Bogom.
No niesamowite :)
Tak w ogóle to chyba nikt nie zwrócił uwagi ale Stefek z JL jest sporo silniejszy od .. Darkseida z ZSJL. Nie mówiąc już o Stefku z ZSJL :p
Gdzie ci potężni i groźni antagoniści ^^
(20-03-2021, 16:21)Spoilerowo napisał(a): jeszcze wczoraj się natknąłem w necie, że w koszmarze w BvS Batman miał już na karabinie kartę rozejmu Jokera także scena w Snyder Cut jest przed wydarzeniami z BvS (chodzi o chronologię koszmaru)
W koszmarze w BvS Batman ginie (bo przebicia ręką na wylot raczej nie przeżył...) więc żadne odkrycie :p
20-03-2021, 17:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 17:17 przez Rozgdz.)
PapaBoomer
Nikogo nie obchodzi Josstice League.
20-03-2021, 17:18
A to naprawdę super :)
A Stefan z JL wciąż jest sporo silniejszy od Darkseida z ZSJL (który omal tam nie wykorkował :p) ^_^
20-03-2021, 17:21
PapaBoomer
Jeśli Snyderverse powróci, to mam nadzieję, że ktoś ogarnie temat i zamiast kręcić od razu JL2 i wprowadzać złego Supermana, zrobią najpierw Man of Steel 2 i dadzą tej postaci odetchnąć odrobinę.
To samo tyczy się Batflecka, scenariusz do filmu jest, jeśli wciąż te plotki o miniserii są aktualne, to wystarczy to potraktować jako bardziej szczegółowy outline i rozpisać go. Dopiero po tym niech biorą się za JL2.
20-03-2021, 17:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 17:35 przez marsgrey21.)
Dobra, pytanie: czy scena z "małym czołgiem" Batmana dzieje się współcześnie czy w przyszłym post-apo?
Bo nie wyłapałem. Tak to wyglądało jakby zrobiono ją pod post-apo a potem dali w współczesność. Jeśli tak to jak Batman tym popyla po mieście ? :p
20-03-2021, 17:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 17:52 przez Rozgdz.)
Stały bywalec
wygląda jakby kogoś przed nim związał i złapał, jakieś ruiny miasta to są
20-03-2021, 17:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 18:02 przez Spoilerowo.)
PapaBoomer
Apropo batmobilu z The Dark Knight Returns, Snyder zmarnował okazję, bo skoro w finale Batman potrzebował ostrej amunicji, to niepotrzebnie użyto batmobilu z BvS z działkami na masce, tylko mógł bezceremonialnie jeździć tym właśnie buldożerem, bo nawet w komiksie takie było jego zadanie. Szkoda.
20-03-2021, 18:14
Captain Skullet
Co do czepiania się wprowadzenia Darkseida - przecież to najbardziej klasyczne z klasycznych wprowadzenie villaina Sauron-style (podobne dostał też Azog w Hobbicie). W LOTR też was bolało, że Sauron zostaje pokazany jako pobity przez leżącego przeciwnika przez ucięcie palca?
btw, ja już po powtórce, myślę czy nie podnieść oceny na 9.
Na chwilę obecną wolałbym dostać kontynuację Snyderverse niż MCU.
Cytat:Nikogo nie obchodzi Josstice League.
So true.
20-03-2021, 19:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 19:12 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Cytat:W LOTR też was bolało, że Sauron zostaje pokazany jako pobity przez leżącego przeciwnika przez ucięcie palca?
Milion lat temu, po pierwszym seansie FOTR to z bratem żartowaliśmy, że ten Sauron to pizda straszna. Witch-king i Nazgule też zresztą :P
20-03-2021, 19:38
W LOTR nie porównywałeś do wcześniejszego LOTR ^^
Nie mówiąc o tym że wypada to wszystko razem strasznie głupio.
Darkseid z poteżną armią eony temu dostaje wpierdziel na Ziemi od bandy obszarpańców i mało nie kituje na miejscu.
To ponoć jedyny ze stu tysięcy światów którego nie udało mu się podbić (jakimś cudem, zdaje się że wszędzie jakieś słabiaki są) i pozostawił na nim Mother Boxy.
Ale przez cały ten czas kompletnie nie interesuje się tym światem ani Mother Boxami (ma inne? ) - zdaje się że boi się wrócić aby ponownie nie dostać wpierdolu jak mała dziewczynka.
W końcu stwierdza że wyśle tam sporo słabszego od siebie Steppenwolfa z kilkoma parademonami.
...
WTF ???
20-03-2021, 19:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 19:48 przez Rozgdz.)
Stały bywalec
Liczba postów: 5,980
(20-03-2021, 17:34)marsgrey21 napisał(a): Dopiero po tym niech biorą się za JL2.
Ja to bym wolał żeby w ogóle olali te JL2&3 na amen. Raz że arc-story Snydera tyłka nie urywało, to dwa: średnio mnie podnieca wizja CGI sieki z jakimś tam kolejnym CGI stworem. Zdecydowanie bardziej wolę solówki z walkami 1vs1.
Jeżeli już to niech dadzą zrobić Snyderowi solowego Supermana, w klimatach bliższych MoS oczywiście. Ewentualnie kop w tyłek Jenkins i WW3 ze Snyderem na pokładzie.
+ natychmiastowy telefon do Batflecka, czy tego swojego filmu nie chciałby zrealizować dla HBO MAX w formie miniserialu.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
20-03-2021, 19:46
Captain Skullet
Rozdgz ---> W taki sam sposób można udowodnić, że niemal każda tego typu fantastyka (z LOTRem, SW i MCU na czele) jest bez sensu więc powiem ci krótko:
20-03-2021, 19:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 19:50 przez Gieferg.)
|