Świetna forma, choć nie wiem czy nie za bardzo ustawiona i dopieszczona (bo lekkie wrażenie sztuczności miałem), ale za mało treści. No i postrzał w głowe w zwolnionym tempie jest tragiczny, bardzo psuje obraz.
Sam short nie jest szczególny, choć wiadomo - Bryan Cranston - ale historia z nim związana to coś, co chcę przeżyć :)
koledzy, a co sadzicie o oscarowych filmach dokumentalnych i fabularnych? widzieliście w ogóle? kilka razy starałem się 'przygotować' do ceremonii i w prawie 100% było to nieosiągalne :(
Szczytowe podejście do legendy o warszawskim bazyliszku. Klimat, muzyka, horrorowa stylistyka, lepsze od infantylnej wersji z "Baśni i bajek polskich". Patrzcie i podziwiajcie:
Czemu mam wrażenie, że uciekający kolo to parafraza młodego Lucasa uciekającego przed bullies? I znowu, widać, że George całkiem umie operować obrazem i gdyby został operatorem, kto wie...
Nie wiedzialem czy gdzies pasuje, ale nie widzialem tematu o krotkich metrażach nie-fabularnych, wiec dam tu, bo po co sie rozdrabniać.
Śliczne wideo nakręcone moją miłością i drugą połowką, Sony A7S (które powinno już do mnie leciec <3). Wszystko kręcone z ręki (!!!), bez stabilizatorów, choć pewnie nieco poprawiane w postprodukcji. I tak płynność ujęć robi wrażenie (pewnie obiektyw z OSS czy czymś).