10-11-2022, 23:40
|
Kiler i Kiler-ów 2-óch
|
|
Jak tylko Pazura wróci, to nie.
Nawet absolutnie nie. Jak trochę więcej ich tam będzie, to może... może. Kwestia też tego kto za tym stanie. Nie skreślam, ale pozostaje sceptykiem do końca. No i wiadomo, szkoda braku Wąskiego.... Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
10-11-2022, 23:47
To będzie straszne gówno, bo czasy się zmieniły (a kiler to dziecko najntisów), bo wszyscy są już starzy i jakby mniej zabawni, bo Machulski nie ma już tego czegoś i wreszcie, bo jest to film zupełnie, totalnie niepotrzebny i na dobrą sprawę nie ma sensu opowiadać tego samego dowcipu po raz trzeci
11-11-2022, 00:40
Fakt, robienie 3 raz tego samego żartu nie jest dobrym pomysłem, ale kto tutaj twierdzi, że pójdą tą drogą? Z tego co tam mówi Pazura, to Machulski ma na to wywalone, może dać swoje błogosławieństwo. Pewnie to będzie kontrowersyjna rzecz, ale uważam, że byłby tutaj niezły potencjał na dokonanie jakiejś przewrotki gatunkowej i zrobienie trójeczki w nieco innym stylu. Jakiś dynamiczny dramat/thriller z lekką szczyptą humoru?
Wiem, że fani pewnie nie byliby zadowoleni z tego powodu, ale tak sobie wyobraziłem K I L 3 R
reżyseria: Jan P. Matuszyński
i kurczę... Może nie byłoby to zabawne, może nie byłby to ten Kiler Machulskiego, ale może przynajmniej byłoby to dobre, świeże i realizacyjnie tak jak chce Pazura, nowocześnie i na tip-top? I nie to żebym był jakimś tam wielkim fanem Matuszyńskiego. Widziałem tylko Ostatnią rodzinę. Nie podobała mi się w 100%, ale nie można jej odmówić sprawnej reżyserii (może z wyjątkiem podejścia Ogrodnika...) i z obecnych reżyserów-rodaków wydaje się bardzo dobrą opcją na to stanowisko. :D
11-11-2022, 01:03
Gdyby był ciekawy pomysł na całość i powróciłaby większość z żyjącej obsady poprzednich części - Kożuchowską mogliby sobie odpuścić - to może coś, by z tego było, ale należy zakładać, że jeśli coś się ruszy z tematem to będzie to kolejna chęć wydojenia ludzi z kasy korzystając ze znanego szyldu i powstałoby straszydło pokroju "PSY III".
Osobiście nie wyobrażam sobie "Kilera" bez Siary, Wąskiego i Lipskiego, a sam Pazura bez solidnego wsparcia nie da rady pociągnąć całego projektu, by ten był przynajmniej średniakiem. 11-11-2022, 01:38
No i jeszcze nie zapominajmy, że stan zdrowia Englerta jest podobno mocno pod znakiem zapytania i istnieje niestety opcja, że nie dożyje ewentualnego początku zdjęć.
Ale fakt. Historia odgrzewania polskich kotletów pokazuje, że większe szanse są na gówno. 11-11-2022, 01:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2022, 01:48 przez Kryst_007.)
Tak szybko wrzucilem w Google, ale nic tam o jego zdrowiu nie widze.
Film bedzie do dupy, ale pewnie swoje zarobi, bo ludzie pojda do kina zacheceni nostalgia.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
11-11-2022, 02:03 (11-11-2022, 02:03)Bucho napisał(a): Tak szybko wrzucilem w Google, ale nic tam o jego zdrowiu nie widze. https://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,jan-englert-ma-tetniaka-aorty--co-to-jest---wyjasniamy-,artykul,38532838.html Pamiętam jak stojąc w kolejce do Żabki widziałem nagłówki tych wszystkich kolorowych pisemek piszące o tym, jakby jego dni były już policzone. 11-11-2022, 09:00
Tętniak to taka bomba, która może odpalić i po sprawie, a może z niej nic nie wyniknąć.
Moja babcia miała latami tętniaka w jamie brzusznej i wykryto go przy okazji jakiejś zupełnie innej sprawy. Zmarła z przyczyn od tego niezależnych. No ale wracając do samego Englerta - on jest ciągle aktywny zawodowo. Może oczywiście się to zmienić każdego dnia, ale najwyraźniej czuję się ok, skoro zarządza teatrem i grywa w filmach, a w tym roku nawet i w teatrze znowu.
.
11-11-2022, 09:28
Skoro powstała po latach trzecia część "Psów", to czemu nie miałby i powstać trzeci "Kiler"? :) Pytanie tylko, czy Machulskiemu będzie się chciało... Ciekawe co z tego wyjdzie, ale obstawiam, że ze starej obsady wróci tylko Pazura i Kożuchowska, a reszta to nowe postacie. Może nawet ewentualnie dołożą jakąś nową główną postać, jak Dorociński w "Psach" ostatnio.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
11-11-2022, 09:36
Lipa, bo siłą "Kilerów" są przede wszystkim złole - Lipski, Siara, Wąski. Pazura może i grał główną postać, ale to, że obie części mi się dobrze ogląda, jest jednak zasługą przede wszystkim tych innych postaci.
11-11-2022, 13:38
Ja tam czekam na Vabank 3 - ale taki prawdziwy, nie ten lipny jak ostatnio :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-11-2022, 14:33
Już widzę jak na siłę będą wciskać teksty Siarze, które będą totalnie nieśmieszne.
11-11-2022, 14:49
Wątpię w to by Siara powrócił. Chyba że w jednej scenie jako cameo. Nie wiadomo nawet czy Machulskiemu będzie się chciało to reżyserować jak mu się scenariusz nie spodoba.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
11-11-2022, 16:58
Przeczytał w ogóle wypowiedź Pazury?
Cytat: Rozmawiałem z Juliuszem Machulskim, który jest bardzo za tym, żeby to powstało, ale on nie chce tego robić. Może podjąć się roli opiekuna merytorycznego, mentora, ale chce, żeby ktoś inny spojrzał na to świeżym okiem – wyjaśnił aktor.
11-11-2022, 17:22 (11-11-2022, 13:38)al_jarid napisał(a): Lipa, bo siłą "Kilerów" są przede wszystkim złole - Lipski, Siara, Wąski. Pazura może i grał główną postać, ale to, że obie części mi się dobrze ogląda, jest jednak zasługą przede wszystkim tych innych postaci. Jakos tak sie zlozylo, ze obejrzalem obie czesci dzien po dniu. I tak jak jedynka to pocieszne w swej prostocie, umownosci i ograniczeniach kino, ktore nie stara sie robic niczego na sile, a we wszystkim jest tak przyjemnie 90s cebulackie, tak sequel to dla mnie porazka na calej lini. W jedynce dziala wszystko, nawet wtedy gdy wydaje sie, ze nie powinno. To zadne wielkie dzielo, ale nawet jezeli zedzrzec z niego fasade nostalgii to ciagle zostaje nam przyjemna polska komedyjka, z kopalnia kultowych tekstow i swojskich postaci. Pazura rzeczywiscie tutaj najslabszy, bo tez Kiler najmniej interesujacy. Tutaj najchetniej obejrzaloby sie jakis prequel (nakrecony w latach 90.) traktujacy o Siarze (Waskim), Lipskim i probujacym ich zlapac Rybie - niesamowity potencjal na kult-komedie gangsterska. Dwojka to swiadomy sukcesu oryginalu kupsztal, ktory na sile probuje powtorzyc sukces poprzednika. Galeria nowych, srednio interesujacych postaci, przekombinowanie, wyrazny brak pomyslu na fabule i co zrobic z czescia oryginalnej obsady (kompletnie niewykorzystany Ryba), bardzo malo humoru, a jak jest to zazwyczaj mocno wymuszony - tutaj to w zasadzie 2-3 niezle teksty na krzyz i scena ladowania Moralesa. Kiler 6.5/10 Kiler-ow 2-och 3/10 (11-11-2022, 14:49)Krismeister napisał(a): Już widzę jak na siłę będą wciskać teksty Siarze, które będą totalnie nieśmieszne. Juz w dwojce tak bylo :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
18-11-2022, 12:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2022, 12:18 przez Bucho.)
po sukcesie Vinci 2, pora na kolejnego odgrzanego kotleta czyli trzecią część Kilera
za scenariusz ma się zabrać Malcolm XD bez Ryby, Siary, Wąskiego - cześć.powodzenia.XD 28-08-2025, 10:55 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |