03-06-2012, 15:05
|
Krótka piłka, czyli mini-recenzje
|
|
Projekt X - dziwny film, niby totalne gówno bez fabuły, a oglądało się z przyjemnością :) Głupsze od Jackassów, mało śmieszne, a jednocześnie dobrze bawi. Wyszedł z tego świetnie zrealizowany pełnometrażowy teledysk. Szkoda tylko, że więcej czasu poświęcono na pokazanie imprezy niż zamieszek i bitwy z policją do której w wyniku tej imprezy doszło.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
Miliony Brewstera (1985) Pryor i Candy.
Seans 15 (?). Dziś już się takich komedii nie robi. Megapozytywna rzecz bez popadania w kloaczne żarty. Po prostu serducho się raduje. 8/10 Randka z nieznajomą - Willis i Basinger. Typowo Edwardowska komedia. Seans chyba z 10. Jak wyżej - dziś się już takich filmów nie kręci. 7/10
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-06-2012, 23:26
Dyktator - bardzo luźny film, jeżeli komuś się nudzi i nie ma co porobić w weekend, a chce się trochę 'odmóżdżyć'... Standardowo w przypadku tego typu filmów - 80% zabawnych scen upchnięto w trailerach puszczanych przed innymi filmami.
Jestem 'nowym dzieckiem na tym osiedlu' (ahh, spolszczanie angielskich tekstów), więc może palnę głupie pytanie, ale pierwszy raz spotkałem się z tym, żeby scen które były w trailerach zachęcających do pójścia na film NIE BYŁO bezpośrednio w filmie. Kojarzy ktoś scenę z Megan Fox i jej żartem o 'Kardashian'? - nie ma tego w filmie (sic!), a takich 'przypadków' było kilka. Ocena: 5/10 ___ Apropo dyskusji wyżej o 10-tkąch.. Dla mnie arcydziełem są "Nietykalni" z zeszłego roku (tegorocznego w polskich kinach), byłem na tym 3x i z przyjemnością poszedłbym znowu. Cudo, cudo, cudo.
'Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa.'
04-06-2012, 14:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2012, 14:55 przez Howgh.) Cytat:scen które były w trailerach zachęcających do pójścia na film NIE BYŁO bezpośrednio w filmie. Bardzo częsta praktyka, choć w tej chwili nie przywołam żadnego przykładu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 04-06-2012, 15:38
W trailerze LOTR (konkretnie drużyna pierścienia) był fajny przemarsz orków na początku. W filmie niestety brak:(
04-06-2012, 18:42
Tak, Megan się pojawia (bo trudno mówić o "występie" gdy jej czas na ekranie to łącznie z 10 sekund), ale wypowiada zupełnie inną kwestię.
O tyle, o ile jestem w stanie zrozumieć brak scen jakichś "krajobrazowych", o tyle zmienianie całych gagów to chyba trochę o krok za daleko... Co będzie następne? Zmiana aktorów, w trailerze inni, w filmie końcowym inni? :P
'Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa.'
04-06-2012, 19:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2012, 19:33 przez Howgh.)
Może oglądałeś jakąś ocenzurowaną wersję.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-06-2012, 21:18
Funny People - ze zwiastunu w filmie znalazła się może jedna czy dwie sceny, szkoda bo w akurat w trailerze byly lepsze teksty niż w końcowym produkcie.
04-06-2012, 21:57
Neighbor - O k***a, co za syf. W tym filmie wszystko był złe. Aktorstwo, scenariusz, sceny gore, muzyka itd. itp. Co za dno
1/10 PS. A co do scen, które były w trailerze a zabrakło ich w filmie to przykładowo w zwiastunie IM 2 jest moment, w którym Stark chce całusa a Pepper całuje kask i wyrzuca go przez bodajże otwarty kokpit w samolocie. W samym filmie tej sceny już nie ma. 04-06-2012, 22:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2012, 13:46 przez Turus.)
John Rambo - a czemu nie Rambo IV? Nieważne - to piękny manifest traktujący, że zabijanie wcale nie jest złem będącym upadkiem człowieczeństwa, a zabijanie złych żołnierzy i piratów tym bardziej. Lepsze od krwawych scen były przepiękne krajobrazy Birmy. Wiele z kadrów nadaje się na tapetę albo obrazek na ścianie. Wkurzający był przywódca tych hipisów, cały czas kibicowałem, żeby zginął (ale potem można było mu przebaczyć). Najlepsza scena: "To nie Bóg cię ocalił, tylko my!". Gdyby jeszcze nie było głupotek typu Rambo w mgnieniu oka wyżynający pistolecikiem piratów z lepszym uzbrojeniem.
PS. jestem w szoku - reklamy na Polsacie dopiero po 40 minutach! 04-06-2012, 22:50 (04-06-2012, 22:40)Phil napisał(a): Gadka Bale'a w teasera Batman Begins. Myślę, że długo można byłoby wymieniać. Po cholere przypominasz, że film o Batmanie wyglądał kiedyś jak film o Batmanie a nie jak film sensacyjny z Batmanem. Gdzie jest jaskinia, Nolan?! Gdzie jest rezydencja Waynów?!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-06-2012, 23:22
Kazałeś mi włączyć teaser BB. A on piękny był taki no...
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 05-06-2012, 11:44
Ogniem i mieczem - matko jak ja kocham ten film. Chyba jeden z najlepiej zrobionych polskich filmów. Akcja, humor, fantastyczna obsada, która pokazuje kawał dobrego aktorstwa, ach, coś kapitalnego!
Na plus: - obsada (Domogarow, Żebrowski, Kowalewski, Zamachowski, Seweryn, Zborowski i Malajkat - mistrzostwo ) - humor, - muzyka !!! - epickość, - aktorstwo najwyższej próby - HUSARIA ! :D scena w której Skrzetuski jedzie na jej czele, no ciary :D Na minus: - sceny akcji kręcone z bliskiej odległości, przez co nieco chaotyczne, - podobno pominięto wiele wątków z książki, nie wiem, ale w końcu się zabiorę i przeczytam trylogię Polski blockbuster idealny :) 8/10 05-06-2012, 23:06
Fong Sai-Yuk, Fong Sai-Yuk 2, Kult zła
Wszystkie z Jetem Li. Dobry ubaw. Zwłaszcza ten ostatni robi wrażenie jakby się Chińczycy mocno naćpali.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10 The Insider - 8/10 Dredd - 6/10 Total Recall ( 2012 ) - 5/10 G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10 05-06-2012, 23:41
Królewna Śnieżka i Łowca - losie kochany, co za gówno. Nie da się inaczej powiedzieć, przykro mi. Dwie godziny stracone, kasa w błoto. Jeden z najgorszych filmów na jakich kiedykolwiek byłem i jeden z nielicznych, gdzie ledwo się powstrzymywałem, żeby nie wyjść z sali.
Wszystko tutaj nie gra. Kristen "Drewno" Stewart (Śnieżka) to pomyłka kompletna. Chris Hemsworth (Łowca) i Charlize Theron (Ravenna) dają radę.. ..ale co z tego? Z gównianego scenariusza nawet dobrzy aktorzy nic nie zrobią, a tylu błędów logicznych dawno w żadnej produkcji nie widziałem. Motywacje bohaterów są (lekko mówiąc!) kiepskie. Natomiast przy przemowie Śnieżki do tłumu po prostu parsknąłem śmiechem. 3- /10. Stanowczo odradzam, będziecie żałować.
06-06-2012, 20:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2012, 20:22 przez Howgh.)
To i tam się wypowiem, aczkolwiek do tego tematu też to pasuje, w końcu to "mini-recenzje". ;)
06-06-2012, 21:33 (05-06-2012, 23:06)Arahan napisał(a): - podobno pominięto wiele wątków z książki, nie wiem, ale w końcu się zabiorę i przeczytam trylogię Nie wiem czy wiesz ale jest też miniserial. W kinie mi się podobał ale każdym "oglądnięciem" coraz mniej.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-06-2012, 22:01 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach | Mierzwiak | 1,244 | 242,947 |
14-04-2026, 18:15 Ostatni post: shamar |
|
| Pętla czasowa czyli motyw dnia świstaka w filmach | Craven | 91 | 23,785 |
07-08-2025, 14:13 Ostatni post: shamar |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,193 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Dłuższa piłka, czyli coś dla kino maniaków od kino maniaków | wika | 3 | 4,444 |
02-12-2013, 19:10 Ostatni post: Bucho |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,743 |
07-08-2011, 20:23 Ostatni post: MauZ |
|
| Starocie filmowe, czyli trochę klasyki | Eorath | 44 | 17,343 |
20-12-2010, 19:03 Ostatni post: szopman |
|
| Krótka piłka, czyli mini-recenzje | military | 6,447 | 721,639 |
11-04-2009, 16:35 Ostatni post: Negrin |
|
| Parada banału, czyli wpływ formy filmu na odbiór fabuły;) | Mental | 167 | 31,152 |
26-03-2008, 09:55 Ostatni post: D'mooN |
|
| [oddzielony] Krótka piłka, czyli mini-recenzje | 0 | 324 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
||
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |