VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
IP MAN - ale niespodzianka. Spodziewałem się bijatyki kung fu w staroszkolnym stylu, a dostałem trochę ambitniejszy portret swoich czasów (lata 30., Chiny versus Japonia). Oczywiście naiwny, nazbyt sentymentalny, uproszczony i bazujący na niewiedzy, ale co tam - to się dobrze ogląda, aż się żonka zainteresowała i obgryzała paznokcie obserwując losy losy Yip Mana
Kung Fu jest jednak najważniejsze - tak dawno oglądałem coś w tym gatunku, że skojarzenia mimowolnie idą albo w stronę "Pijanego mistrza", albo w "Przyczajonego tygrysa, ukrytego smoka". "Ip Man" jest pod tym względem lepszy na każdym polu - nie jest pocieszną zgrywą jak chińskie klasyki, ale i nie idzie w latanie między drzewami. Widać cały kunszt tej sztuki walki, czuć szybkość - to nie może nie budzić szacunku, tym bardziej, że walki są pomysłowo i niesamowicie zrealizowane, bawiące się względnym realizmem.
Donnie Yen - to się nazywa charyzma. Nie musi kłapać jęzorem, cwaniakować. Wystarczy, że jest, że walczy. Od czasu Bruce'a Lee nie widziałem nikogo z podobną osobowością.
Masakra:
12-09-2013, 23:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2013, 10:09 przez desjudi.)
Miami Vice
Liczba postów: 8,050
Liczba wątków: 43
(12-09-2013, 23:46)desjudi napisał(a): Widać cały kunszt tej sztuki walki, czuć szybkość - to nie może budzić szacunku...
Rozumiem że miało być "to nie może nie budzić szacunku" ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
13-09-2013, 09:35
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,192
Liczba wątków: 29
Donnie'go wypadałoby importować częściej do kina USA. Przecież już się pojawiał: Highlander 4 czy właśnie Blade 2 a potem nic. Może sam nie chce, może nie potrzebuje, kiedy jest gwiazdą na rynku azjatyckim. Choć wydaje mi się to naturalny "następca" Jeta Li w amerykańskich kinie kopanym.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
13-09-2013, 11:20
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
LOST IN LA MANCHA - film powinien się nazywać PRAWO MURPHY'EGO THE MOVIE. Fascynująca rzecz i przerażający koszmar, dla każdego, kto chciałby się zajmować/zajmuje się filmem. Smutna rzecz, ale inspirujące jest to, ze Gilliam się nie poddaje i od czterech lat wciąż słychać wieści o powstawaniu tego filmu (choć fakt, ze film miał być ponownie kręcony wiosną 2010, a tak się nie stało, wciąż nie wróży tej produkcji dobrze).
13-09-2013, 18:17
CGI Paul Walker
Drive Angry
Cage jako quasi ghost-rider/spawn, sekta, szatany, piekło, laska, samochody... Ledwo to wymęczyłem.
Byłbym zapomniał- i jeszcze czyDe.
4/10
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
14-09-2013, 18:43
Stały bywalec
Liczba postów: 908
Liczba wątków: 22
Ja tam uwielbiam Drive Angry i jak dla mnie to jeden z najlepszych filmów z Cagem ostatnich lat. To jest film, który ma w sobie więcej grindhouse'owego klimatu niż "Death Proof" i "Machete" razem wzięte. Jeżeli nie uważasz, że Fichtner pozamiatał swoją rolą, to powiem, że klamiesz. :)
Poza tym, scena jak Cage pije piwo z rozłupanej czaszki wroga jest po prostu przepiękna.
14-09-2013, 19:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2013, 19:42 przez Strummer.)
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Ciężarówka z wodorem + strzelanina z dziwką
14-09-2013, 19:54
CGI Paul Walker
(14-09-2013, 19:40)Strummer napisał(a): Jeżeli nie uważasz, że Fichtner pozamiatał swoją rolą, to powiem, że klamiesz. :)
Typowy drugoplanowy pozorant ;)
Cytat:Poza tym, scena jak Cage pije piwo z rozłupanej czaszki wroga jest po prostu przepiękna.
Jest po prostu wymuszona i tandetna. A wielki udział ma w tym zapowiedź tej sceny jakieś pół filmu wcześniej.
14-09-2013, 23:02
Don Sinatio
Liczba postów: 2,941
Liczba wątków: 11
Pogorzelisko - o... ja... pier... Dawno żaden film mnie tak nie wgniótł w fotel. Końcówka to twist jakiego dawno nie było w kinie. 9/10 Czekam z niecierpliwością na nowy hollywodzki film Villeneuve "Labirynt" z gwiazdorską obsadą choć nie sądzę by zdołał przebić rewelacyjne "Pogorzelisko".
15-09-2013, 20:35
Stały bywalec
Liczba postów: 6,766
Liczba wątków: 6
Film widziałem z pół roku temu i nadal nie wiem, czy główny twist to atut, czy jednak słabość Pogorzeliska. Niby rzeczywiście wgniata w fotel, ale po seansie, kiedy już emocje opadły, wydał mi się jednak trochę tandetny, na siłę szokujący i odrobinę przesadzony. Niemniej film bardzo dobry.
A najlepsza jest i tak pierwsza sekwencja z You and Whose Army.
15-09-2013, 20:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2013, 22:07 przez PropJoe.)
.
Liczba postów: 27,497
Liczba wątków: 60
Dzięki chłopaki, zapoznam się z tym filmem. Od premiery miałem go na oku, ale jakoś nie potrafiłem zaufać filmowi tak hajpowanemu na mnóstwie festiwali i przez hipsterskich krytyków ;)
15-09-2013, 21:20
Stały bywalec
Liczba postów: 6,766
Liczba wątków: 6
No, uczciwie ostrzegam, przygotuj się jednak na "kino festiwalowe", bliskowschodnie pustkowia, ludobójstwa itd. Prisoners, wygląda na sporą zmianę w stylistyce i zdecydowanie bardziej mainstreamową produkcję.
15-09-2013, 21:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2013, 21:45 przez PropJoe.)
Agent Mossadu
Liczba postów: 31,779
Liczba wątków: 4
Nie widzialem filmu, ale zaciekawiony wszedlem na filmweb, zeby obadac co to w ogole za film. Opis dystrybutora:
"Zgodnie z ostatnią wolą matki bliźnięta Simon i Jeanne wyruszają na poszukiwanie swojego ojca i brata, by dostarczyć im zapieczętowane listy"
Hmm, jakiz to moze byc twist... ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
15-09-2013, 21:37
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,524
Liczba wątków: 374
Agent Mossadu
Liczba postów: 31,779
Liczba wątków: 4
Mental
To tez, ale na bank musi byc watek kazirodczy - bo co w rodzinie, to nie zginie :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
15-09-2013, 21:56
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Fuuuuuck, przeczytałem.
15-09-2013, 21:58
Miami Vice
Liczba postów: 8,050
Liczba wątków: 43
No i wielkie rzeczy przecież to że ojciec i brat okażą się jednym jest chyba oczywiste po opisie zacytowanym przez Bucha i reklamie filmu jako posiadającym jakiś wielki twist :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
15-09-2013, 22:01
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Kurde, to takie oczywiste? Ja pomyslalem, ze bliźnięta okażą się Lukiem i Leią, a ich ojciec Darthem Vaderem. :(
15-09-2013, 22:04
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Butter - Jennifer Garner i Olivia Wilde ratują to nieporozumienie, dlatego ocena skacze z 3 na 5/10.
15-09-2013, 22:06
|