Krótka piłka, czyli mini-recenzje
Bo ju w sieci większe i 2 razy młodsze byczki próbowały tego i nie dawali rady, a tutaj mamy prawie 80 latka który został zdemaskwoany i potem na instagramie udawał, że to był "just a prank bro".

Kiedy próbuje się taki ciężar podnosić z kolan to cały ciężar przechyla się do przodu i nie można nawet złapać balansu, a co dopiero mówić o podnoszeniu chwytając talerze praktycznie samymi palcami.

Odpowiedz
Widac zreszta jak sie prezy w barach i ramionach, ale ma luzy na nadgarstkach. Niepotrzebnie Slaj idzie w takie bzdury.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Film fajny, ale jakoś dziwnie kojarzył mi się z tym :p

Odpowiedz
Ej, fajny ten Samarytanin. Sylvek zajebistą stylóweczke ma w tym filmie.

Odpowiedz
Leon (1994)

Wybitny film

10/10

Odpowiedz
Beast (2022) - Idris Elba i Sharlto Copley kontra zły CGI lew. Bardzo przyzwoita produkcja, która oferuje wszystko to, czego po tego typu filmie można oczekiwać - jest sztampa i pewna trauma, którą bohaterowie w scenkach pomiędzy atakami muszą przepracować; jest CGI lew i kilka fajnych scen z jego udziałem; są ładne widoczki afrykańskiej przyrody; jest w końcu trochę napięcia i czas trwania nie przekraczający 90 minut przez co całość ogląda się bezboleśnie i nie nudzi. Pozytywnie zaskoczyły mnie efekty wizualne - cyfrowe lwy wyglądają w większości bardzo przekonująco, szczególnie w scenkach zbliżeń i ogólnie robią robotę, nie wybijają z filmu a po obejrzeniu zwiastuna myślałem, że będzie raczej średnio w tym aspekcie. Poza tym realizacja stoi na wysokim poziomie, mamy dużo one-shotów, przez co bardziej można wkręcić się w akcyjkę i wczuć w sytuację bohaterów. Dla fanów animali pozycja obowiązkowa, reszta także może z nudów obejrzeć bo to bardzo fajnie zrealizowany film, który dostarcza to co powinien. 
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Serio? Jak dla mnie trailer raczej wszystko pokazał - łącznie z waleniem lwa w ryj :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No ten lew to ogólnie srogi wpierdol dostaje w trakcie trwania filmu, aż mi się go w pewnym momencie szkoda zrobiło ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Eee, to nie - zostanę przy Duchu i Mroku :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(27-08-2022, 18:09)Melvin27 napisał(a): Leon (1994)

Wybitny film

10/10

Krócej się nie dało, ale też tak bym opisał. Ale jednak - mimo 10/10 itd. scena z zawleczkami mnie cholernie dobija :/ To taka rysa na diamencie. To dalej diament, ale jednak
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
(27-08-2022, 18:09)Melvin27 napisał(a): Leon (1994)

Wybitny film

10/10

Wersja zwykła czy reżyserska ?

Odpowiedz
(26-08-2022, 18:37)marsgrey21 napisał(a): Do Niezniszczalnego się nie umywa, a Stallone wygląda jak wyrwany z horroru, nie wiem na co był mu ten botoks czy chujtamwie co sobie wszczepił.

Ten film mógłby być spokojnie umiejscowiony w tym uniwersum.

Przyjemne filmidło. Historia z sąsiedztwa, a więc zawsze odskocznia od ratowania świata i całego uniwersum. Fajna relacja młodziaka samotnika z emerytem samotnikiem. Wykrzywione miny Sly'a, czyli jego znak rozpoznawczy. Bywa efektownie, ale to raczej kameralne kino superhero. Twist oczywisty i raczej większym zaskoczeniem by było, gdyby go nie było :)

Nic wielkiego, ale też bez tragedii. Mogą robić sequel :P
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Twister z 1996r.

Jeez ale to jest już stare. I nie jare. Film traktujący o katastrofie zrobiony na modłę Emmericha z komediowymi wstawkami i usiłuje być zabawny, ale nie jest. Jest żenujący. Paxton dupy nie urywa, Hunt może coś się stara, ale aktorsko tutaj nic nie ma ciekawego. Żenujący jest fakt, że ktoś wziął się za film o burzy i zapomniał ogarnąć produkcję - raz jest pochmurno, sekundę później świeci słońce, znów ciemno i mrocznie, potem słoneczko. Albo deszcz pojawia się i znika. Jak już chcą zachować kolorystykę to ukrywają to w filtrach na pół ekranu i wygląda to tragicznie. Strona wizualna tego filmu to kpina. Efekty miejscami znośne ale te tornado na wodzie wali CGI. Słaba też jest muzyka coś na wzór Indiany Jonesa. Serio??? Kompletnie nic mi w tym filmie nie gra a pamiętałem go jakby lepiej z kina.

3/10
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Eee, to nie - zostanę przy Duchu i Mroku :)

Nie no, jasne, z tym ze to dwa zupelnie rozne filmy. O ile "The Ghost and the Darkness" porownalbym bardziej do "Jaws" w sensie skali i ogolnego rozmachu pokazywanej historii, tak "Beast" to bardziej taka wariacja na temat trzeciego aktu "Cujo" zrealizowana w stylu wiadomej sceny z "The Revenant", do ktorej to zreszta

Ale masz racje, "Duch i mrok" to sporo lepszy film z lwami, ba, nawet "Savage Harvest" Colinsa podobal mi sie bardziej, ale mimo wszystko "Beast" stoi kilka polek wyzej niz taki chcoazby "Rogue" obecnej pani Bassett czy "Prey" Roodta.

Odpowiedz
Cytat:raz jest pochmurno, sekundę później świeci słońce, znów ciemno i mrocznie, potem słoneczko.
Nie pamiętam jak to wygląda w filmie, ale nie raz widywałem na żywo takie sytuacje (w górach i nie tylko), że w twarz ci świeci słońce, a za plecami niebo jak w Mordorze, a wyraźne zmiany następują w przeciągu sekund, szczególnie, gdy pogoda nagle się rypie.

Odpowiedz
Samarytanin (2022)
No ja nie wiem, co tam za pozytywy widziało parę osób wcześniej. Szmelc to niesamowity. Film, który chce być dla dzieci a jednocześnie dla dorosłych przez psuedobrutalność.
No i nie. Odmłodzony Sly to przecież slabowykonana cyfrowa głowa doklejona nieudolnie do tułowia. A kysz...

3/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Debryk napisał(a):raz jest pochmurno, sekundę później świeci słońce, znów ciemno i mrocznie, potem słoneczko. Albo deszcz pojawia się i znika.

Polecam wycieczkę do Szkocji - tutaj takie coś jest na porządku dziennym ;)

Odpowiedz
Szkocja-srocja. Tu nie chodzi o to, że chmurki latają tylko o to że niebo jest wkurwione i ciemne, mroczne i zionie śmiercią <pyk> zmiana ujęcia i słońce napiernicza gęby aktorów, którzy właśnie w ten mrok patrzą LOL

Odpowiedz
Nie mówię nic o latających chmurkach a o tym, ze masz nieraz wszystkie pory roku na przestrzeni kilkunastu minut. Też bym pierdolił takie głupoty jak ty gdybym tutaj nie mieszkał parę ładnych lat i nie doświadczył tego sam - takie rzeczy, o których piszesz (mroczne niebo a za chwilę nakurwia słońce by w ciągu kilku sekund znowu wszystko się zmieniło) są tutaj jak już pisałem, na porządku dziennym i nie jest to nic nadzwyczajnego.

Nie pamiętam już gdzie konkretnie w Stanach dzieję się akcyjka filmu ale podejrzewam, że w miejscówkach gdzie te trąby powietrzne się pojawiają takie anomalie pogodowe nie muszą być czymś wyjętym kompletnie z dupy.

Odpowiedz
yo, ziom, przecież nie pierdolę. Spędziłem w górach 15 lat i wiem co to znaczy kalejdoskop pogodowy. Mnie chodzi o to, że w filmie to wszystko wali sztucznością i tornado/chmury/zło! znikają sobie, jak chociażby jak parkę goni tornado i widać ujęcie z szerokiego planu, za nimi mrok i tornado, a w samochodzie sielanka za plecami.

Tutaj znalazłem wszystkie clipy z twisterami zmontowanymi w jedno. Wygląda to mega sztucznie:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon