CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,210
Liczba wątków: 29
Więc wiekszość widzów jest zjebana. Jedynka to mistrzostwo gdzie wszystko zagralo w punkt. Humor, akcja, historia, ladunek emocjonalny.
W dwójce wiedzialem, że coś będzie "nie tak" Już na samym poczatku czyli gdy wszedl ten przydlugi pościg. Brak pomyslow zastepuja akcją.
Żeby nie było, lubię 2 i 3 choć chyba na równi. Ale to jedynka jest MOCARNA.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
10-06-2024, 02:36
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,209
Liczba wątków: 5
Dwójka lepsza od jedynki? LOL, oczywiście, że nie. Dwójka jest zdecydowanie najsłabsza ze wszystkich 3 filmów (czwórki nie oglądałem).
A scena ucieczki Tai Lunga z więzienia to absolutne mistrzostwo.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
10-06-2024, 08:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2024, 08:16 przez Dr Strangelove.)
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Oczywiście, że lepsza, komedia jest bardziej cięta, a fabuła bardziej dramatyczna, sceny akcji ciekawsze.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
10-06-2024, 08:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2024, 08:18 przez marsgrey21.)
Don Sinatio
Liczba postów: 2,942
Liczba wątków: 11
Chyba jedyna seria, której nie chciało mi się oglądać po obejrzeniu jedynki. Główny bohater nie budził mojej sympatii (chociaż miał fajną relację z ojcem) i schemat, w którym niedorajda musi ocalić wszystkich. Chociaż słyszałem, że dwójka jest całkiem spoko, może w końcu przełamię się i obejrzę w końcu :)
Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
10-06-2024, 08:36
Stały bywalec
Liczba postów: 2,986
Liczba wątków: 0
Napisałem "raczej większość widzów", nie opierając się na żadnych danych statystycznych - po prostu większość opinii i recenzji, z którymi się zetknąłem, to była akurat taka, że jedynka dobra, ale to dwójka super rozwinęła temat i ma lorda Shena, coś tam coś tam, a trójka to już słabsze. Ale wygląda na to, że po prostu tak się złożyło, że na takie akurat opinie trafiłem, bo sprawdziłem teraz noty w serwisach z filmami i z tych trzech filmów na IMDb jedynka ma najwyższą, trójka najniższą, podczas gdy na Filmwebie - zaskakująco - trójka jest oceniona najwyżej.
Cóż, dawno nie oglądałem, ale przy pierwszym obejrzeniu jedynka miała u mnie 8/10, dwójka 9, a trójka coś około 6, może 6,5. I naprawdę nie mam problemu z tym, że u was ocena i kolejność miejsc w rankingu wygląda inaczej. Mam za to problem z poprzedzaniem wypowiedzi słowami "Prawda jest taka", bo należy to rozumieć "mój odbiór tych filmów jest jedynym słusznym, a kto uważa inaczej, ten błądzi".
10-06-2024, 08:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2024, 08:45 przez al_jarid.)
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Ja wolę dwójkę. Ze względu na dramaturgię i ocieplające serce relacje Po z Tygrysicą. No i Shen jest dużo ciekawszym i głębszym villainem niż Tai Lung.
10-06-2024, 11:31
Don Sinatio
Więc z czystym sumieniem polecacie dwójkę? Czuć stawkę i humor też daje radę?
10-06-2024, 12:44
Stały bywalec
Liczba postów: 2,986
Liczba wątków: 0
Jak widzisz, zdania tutaj są podzielone. Ja gorąco polecam, jeśli jeszcze nie widziałeś. Tak, humor jest spoko, a skala wydarzeń i dramatyzm większe niż w pierwszej części.
Oczywiście niektórzy z moich przedmówców się z tą opinią nie zgodzą, więc jak widać, sequel nie do każdego trafia i nie mogę zagwarantować, że tobie się spodoba. Ale w sumie te filmy i tak są raczej krótkie, więc nawet, jeśli by ci nie przypadło do gustu, to dużo czasu nie stracisz.
10-06-2024, 12:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2024, 12:54 przez al_jarid.)
CGI Paul Walker
(10-06-2024, 12:44)Pitero napisał(a): Więc z czystym sumieniem polecacie dwójkę? Czuć stawkę i humor też daje radę?
Ja nie wiem o czym oni piszą. Shen jest nudny, wymuszony i pretensjonalny. Humoru tu nie co porównywać, na jedynce ryj się cieszy nawet przy 10 powtorce, tu postawiono na akcję do przesady kosztem humoru i historii.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
10-06-2024, 13:06
Don Sinatio
Ale jedynka mnie nie porwała, za bardzo schematyczna mi się wydawała a bohaterowie nie zyskali mojej sympatii. Z wyjątkiem wspomnianego ojca Po, który był dobrym comic reliefem z tego co pamiętam. A oglądałem to raz i dawno w kinie bodaj rok 2008?
10-06-2024, 21:46
CGI Paul Walker
Więc dwojka wejdzie gorzej
10-06-2024, 22:21
PapaBoomer
Niby czemu skoro dwójka jest bardziej poważna i dramatyczna?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
10-06-2024, 22:23
Don Sinatio
Więcej powagi, dramatu i mroku? Dobra, jak będzie okazja odpalam dwójeczkę. Widzę, że ma znak Filmweb poleca poza tym i to też coś znaczy.
10-06-2024, 22:37
PapaBoomer
Tak, cały film jest praktycznie o tragedii Po, motyw tego czy przeszłość definiuje przyszłość i czy da się zapobiec przeznaczeniu, główny złoczyńca jest świetny, taki bondowski villain, który swoim wyrafinowaniem próbuje ukryć swoje lęki. Pierwsza część to "bajka" w porównaniu do drugiej, mamy podobny temat traumy jaki widzieliśmy w nowym Kocie w Butach.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
10-06-2024, 22:49
Don Sinatio
No to jestem przekonany, zwlekałem za długo z dwójką. Pewnie dlatego, że nie jestem fanem jedynki szczególnie.
10-06-2024, 23:00
|