Lincoln (2012)
Cytat:te wszystkie sprawy nie mogą wyjść "nijak"
Otóż wyobraź sobie, że mogą Duży uśmiech mówimy o staruszku Stevenie.

Odpowiedz
Cytat:widzowie uwypuklają brak poprawności politycznej i pewną "szczerość historyczną"

To chyba recki i opinie z alternatywnej rzeczywistości.

Odpowiedz
Niby czemu? Może akurat faktycznie tak jest, choć osoba reżysera może budzić w tym aspekcie pewne wątpliwości. Jakoś mu nie ufam po czymś takim jak War Horse.

Odpowiedz
Ale tu nie chodzi o osobę reżysera tylko osobę głównego bohatera, który już na etapie zwiastuna jest pokazany jako zbawca ludzkości. Nigga, please Uśmiech
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:Niby czemu?

Bo za +100 mln$ nie kręci się niepoprawnej politycznie historii wojny secesyjnej, która ma szanse na Oskary i zachwyca publikę na pokazach przedpremierowych w Nowym Jorku. Proste, choć dla niektórych jak widać ciągle zbyt skomplikowane Oczko

W trailerze żona do Wujaszka:
No one has ever been loved so much by the people

Prawda:
The violence of the criticism aimed at Lincoln by the great men of his time on both sides of the Mason-Dixon line is startling. The breadth and depth of the spectacular prejudice against him is often shocking for its cruelty, intensity, and unrelenting vigor. The plain truth is that Mr. Lincoln was deeply reviled by many who knew him personally, and by hundreds of thousands who only knew of him.

http://www.lewrockwell.com/dilorenzo/dilorenzo191.html

Odpowiedz
Box officu nie rozbił (to wygląda jak klapa za oceanem), mimo małego budżetu (małego jak na film Stevena). Recki napływają i nadal są utrzymane w pochwalnym tonie. 86 od krytyków i 8.3 widownia - brzmi baaaardzo obiecująco. Uwielbiam tę epokę i liczę na solidne kino, toteż wizyta w kinie będzie koniecznością.

loading podpis...

Odpowiedz
Czemu jak klapa? Średnią na kopię ma bardzo dobrą, poza tym miał mocną konkurencję w tym tygodniu. Jak nie zanotuje jakiegoś spektakularnego spadku frekwencji, do tych 60-70 milionów spokojnie dobije.

Odpowiedz
Dostępny w sklepiku Oczko

Odpowiedz
Like anybody give a fuck Uśmiech
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ja givuje a fuck, mam zamiar okraść żyda Język swoją drogą ciekawe kiedy członkowie akademii nie będą dostawać dvd do zobaczenia filmów, tylko blu Duży uśmiech

Odpowiedz
(26-12-2012, 22:04)simek napisał(a): mam zamiar okraść żyda

priceless Uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(25-10-2012, 22:15)Hitch napisał(a): Ale tu nie chodzi o osobę reżysera tylko osobę głównego bohatera, który już na etapie zwiastuna jest pokazany jako zbawca ludzkości. Nigga, please Uśmiech

Ale zdaj sobie sprawę, że nie szukam prawdy w filmie biograficznym o Lincolnie, nie liczę na to. Chcę jedynie konkretnej rozrywki, którą być może ten film dostarczy. Nie obchodzi mnie jak został drogi Abe przedstawiony, obchodzi mnie jak został zagrany.

Odpowiedz
(26-12-2012, 22:04)simek napisał(a): Ja givuje a fuck, mam zamiar okraść żyda Język swoją drogą ciekawe kiedy członkowie akademii nie będą dostawać dvd do zobaczenia filmów, tylko blu Duży uśmiech

LES MISÉRABLES - Universal
medium: Blu-ray
via: messenger

http://kenru.net/movies/2012_13_academy_screeners.html

Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_md6kp72uYu1qbtjf3o1_500.jpg]
[Obrazek: tumblr_md6kp72uYu1qbtjf3o2_500.jpg]
[Obrazek: tumblr_md6kp72uYu1qbtjf3o3_500.jpg]
[Obrazek: tumblr_md6kp72uYu1qbtjf3o4_500.jpg]
[Obrazek: tumblr_md6kp72uYu1qbtjf3o5_500.jpg]
[Obrazek: tumblr_md6kp72uYu1qbtjf3o6_500.jpg]
[Obrazek: tumblr_md6kp72uYu1qbtjf3o7_500.jpg]

szok jaki dobry dobór aktorów i charakteryzacja, wszyscy bardzo podobni

Odpowiedz
Mówimy przecież o filmie Spielberga, czyli reżysera dysponującego jednym z najlepszych warsztatów na świecie, który dodatkowo może ustalić sobie dowolny(w ramach rozsądku) budżet i zatrudnić samych najlepszych aktorów.

(27-12-2012, 14:12)hanys napisał(a):
(26-12-2012, 22:04)simek napisał(a): Ja givuje a fuck, mam zamiar okraść żyda Język swoją drogą ciekawe kiedy członkowie akademii nie będą dostawać dvd do zobaczenia filmów, tylko blu Duży uśmiech
LES MISÉRABLES - Universal
medium: Blu-ray
via: messenger
http://kenru.net/movies/2012_13_academy_screeners.html

No to ciekawy jestem czy coś z tej listy co nie miało jeszcze premiery na blu wycieknie.

Odpowiedz
(27-12-2012, 19:15)smackey napisał(a): [Obrazek: tumblr_md6kp72uYu1qbtjf3o7_500.jpg]
... wszyscy bardzo podobni

Serio?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Do tego ostatniego bardziej pasowałby James Cromwell, ale resztę dopasowali znakomicie.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
A mi pasowałby do tej roli Peter Weller.

Odpowiedz
No to... widziałem. Nie znam historii USA aż tak dobrze, by wiedzieć, czy film jest zgodny historycznie, czy to zwyczajna laurka, ale ogólnie podobało mi się. Dobry, solidny film, z naprawdę solidnym aktorstwem (Daniel Day Lewis oraz Tommy Lee Jones wybijają się ponad wszystko), wciągający dla kogoś, kto lubi się skupiać na dialogach i zachowaniach postaci, nudny i przegadany dla reszty. Dwie i pół godziny gadania o poprawce do Konstytucji to jednak nie jest coś, czego oczekiwałem o filmie o Lincolnie.

Odpowiedz
Brzmi zachęcająco. Znam wiele dobrych filmów wyłącznie opartych na dialogach, więc czemu miałbym pogardzić "Lincolnem", tym bardziej, że to Spielberg. A jak tam patos, jest go sporo, czy do wytrzymania.

A, że film nie dla każdego, czy też sporej części forum, to było wiadomo od początku. Uśmiech
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości