Za późno już pomyślałem
29-08-2022, 12:57
|
Listy do M - seria
|
|
Piąta część okazała się najlepszą. Króluje wątek Adamczyka z Dygant niczym z "Knives Out", bardzo dobry Peszek, Karolak to Karolak ale ja go lubię, wątek z Chabiorem i Malajkatem dobry i zabawny, jedyny zarzut mam do postaci Banasiuka, to ja powinienem ją zagrać. Bardzo dobry film i komediowy i świąteczny, gdyby to samo nakręcili w Stanach to nikt by nie kręcił nosem xd Słabuje tylko wątek czworokąta miłosnego ale Maria Dębska <3 i Marianna Zydek (czy wspominałem, że miałem okazję zobaczyć ją na żywo? hehe) tak nadrabiają urokiem, że wybaczam. Ode mnie szczera ósemka/10. Wolę oglądać kolejne części, przy których można odpocząć i uśmiechnąć się w tym smutnym jak pizda świecie niż kolejne patologie od Smarzola i Vegi.
21-11-2022, 13:25
Co do smutnego świata - dwójka, na której zakończyłem znajomość z tą serią, była dośc dołująca :P
21-11-2022, 13:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2022, 13:30 przez Gieferg.)
Dwójka była słaba a czwórka to był totalny zakalec, piątka wraca na radośniejszy ton z jedynki i trójki.
21-11-2022, 13:44
Listy do M. - na swój tegoroczny bożonarodzeniowy maraton wpadła niespodziewanie polska produkcja, którą i tak chciałem zobaczyć. Nie jest to jedyny kontynentalno-europejski odpowiednik Love Actually. Niemcy stworzyli chociażby trzy lata później Alles ist Liebe. Film to w sumie takie święta w Polsce. Wpierw próba markowania świątecznej atmosfery, często nieudolna, osoby, których nie powinno być (występuje tu Julia Wróblewska i już w pierwszej scenie mam ochotę ją zdzielić.) co chwila niepotrzebne przekleństwa, apogeum stresu i wkurwu, a po nim częściowe uspokojenie i uniesienie bożonarodzeniowym duchem, a i zdarzy jakieś lekkie zwilgocenie oczu (jestem mięczakiem, co poradzę ;]). Może to nie jest wybitne, ale ze wszelkich TVN-owsko-romantycznych komediowców z Karolakami i Adamczykami wydaje się najsolidniejszy. Na szczęście nie był to zmarnowany czas i jak by się znalazła okazja, to nie odmówiłbym sobie powtórki. Kontynuacji nawet nie zamierzam tykać, bo moim zdaniem taki film to powinien być one-shot. A jeszcze miałby sens, gdyby następne części opowiadałyby o zupełnie innych bohaterach, a jak widzę że wracają wspomniane Karolaki i Adamczyki.
6/10 26-12-2022, 22:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2022, 23:56 przez OGPUEE.)
Nie wiedzialem ani jednej. I jestem dumny.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-09-2024, 12:29 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Fantastyczna seria Szulkina | Bodzio | 9 | 3,587 |
08-10-2024, 10:17 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |