Luck (Michael Mann + HBO)
ok, czas najwyższy założyć wątek poświęcony serialowi produkowanemu przez Michaela Manna, gdyż HBO całkiem niedawno ogłosiło, że zamawia sezon, a Mann właśnie skończył kręcić pilota i teraz rusza post-produkcja, co oznacza, że niebawem zobaczymy zwiastun.

poniżej mniej znane nazwiska występujące w serialu:

Ritchie Coster
[Obrazek: 008tdkritchiecoster001.jpg]

John Ortiz
[Obrazek: johnortiz.jpg]

Kevin Dunn
[Obrazek: 45603962.jpg]

Richard Kind
[Obrazek: richardkind.jpg]

Jason Gedrick
[Obrazek: zftgxnno38wtztt3.jpg]

Ian Hart
[Obrazek: hart1530101c.jpg]

Tom Payne
[Obrazek: johnadamhsd012524.jpg]

prócz tego oczywiście Dustin Hoffman, Dennis Farina i Nick Nolte oraz na doczepne, żeby parytetów stało się zadość - Kerry Condon.

Luck to najbardziej wyczekiwana przeze mnie produkcja roku 2010 - zaraz obok BE.

Odpowiedz
Mental napisał(a):Luck to najbardziej wyczekiwana przeze mnie produkcja roku 2010 - zaraz obok BE.

A Gra o Tron? :) Ja też czekam, z HBO i Mannem nie może się nie udać.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Gry o Tron niestety nie obejrzysz w 2010 roku z tego co pamiętam.

Odpowiedz
Jakby co, to za scenariusz odpowiada David Milch.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
NYPD Blue i Deadwood.

no further questions, your honor.

Odpowiedz
po obejrzeniu pilotowego odcinka Luck, jeden z szefów HBO (Michael Lombardo) powiedział: It took our breath away.

tak sobie czytam streszczenie fabuły i uderza mnie jedna rzecz. najpierw streszczenie:

''Luck'' jest reklamowany jak prowokacyjne spojrzenie na świat wyścigów konnych. Serial przedstawi losy hazardzistów, właścicieli koni, dżokejów oraz innych osób powiązanych z tą sferą. Jednym z głównych bohaterów jest Ace Bernstain (w tej roli Dustin Hoffman), który właśnie wyszedł z więzienia po odsiedzeniu trzyletniego wyroku. Bohater chce odzyskać swoją pozycję w świecie wyścigów konnych. Ace tworzy skomplikowany plan, który ma mu w tym pomóc.

szykuje się kolejny cwany Mosiek w akcji - Ace Bernstein. pytanie, czy cwańszy od Ace Rothsteina? ;)

Odpowiedz
A ja mam pytanie, czy to będzie serial złożony z sezonu(ów), w skład który wchodzi ok 12-14 odcinków czy to będzie zwykłe mini-series z 6-8? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Coś czuję w kościach, że Hoffman wróci do formy sprzed lat i tak zarządzi tą rolą, że Al Swearengen się schowa :]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Just finished work on a new HBO pilot called "Luck". Longest principal photography for a pilot I've ever been a part of, biggest budget and production by a landslide.

Basically a typically dark HBO drama about degenerate gamblers at the horse track. Material close to Milch's heart.

Not always easy to tell if something's going to be good in production or just based off the script but I'll go ahead and call it, this one's a winner.

Shot almost every day at the Santa Anita racetrack in Arcadia (basically Los Angeles for those of you in the rest of the country), f*cking beautiful out there. Got to see a lot of a very interesting sub culture of horse track people; employees, trainers, jockeys, patrons, etc.

Seems like a great cast, got a very Deadwood-esque ensemble feeling - a bunch of bad ass character actors to compliment the big names, Richard Kind, Kevin Dunn, John Ortiz, Dennis Farina, Ritchie Coster.

http://www.insidehoops.com/forum/showthread.php?t=173480

Joan Allen dołącza do bad ass eki zdegenerowanych hazardzistów:

http://www.tvguide.com/News/Joan-Allen-Luck-1025051.aspx

Odpowiedz
fotki babeczek występujących w Luck:

[Obrazek: jill.jpg]
Jill Hennessy

[Obrazek: kerry-condon-2.jpg]
Kerry Condon

no i wspomniana wyżej Joan Allen. a fotki zamieszczam dla równowagi :)

Odpowiedz
Pewnie będzie jak w przypadku Scorsese/Boarwalk Empire, czyli Mann wyreżyseruje pilot, a potem zajmie funkcje producenta wykonawczego. Po za tym widziałes kiedys, żeby cały serial był reżyserowany przez jedną osobę? :wink:

Odpowiedz
Perfik napisał(a):widziałes kiedys, żeby cały serial był reżyserowany przez jedną osobę? :wink:
Północ - Południe :)

Albo prawie, bo jeden sezon = jeden reżyser, więc przed powstaniem 2. sezonu reżyser całego serialu był jeden :grin: .

Odpowiedz
do obsady "Luck" dołączył John C. McGinley

[Obrazek: johnmcg6.jpg]

Odpowiedz
Perfik napisał(a):Po za tym widziałes kiedys, żeby cały serial był reżyserowany przez jedną osobę? :wink:

Należy też pamiętać, że w przypadku telewizji role scenarzysta-reżyser ulegają odwróceniu. W serialach osoba reżysera odgrywa raczej drugoplanową rolę, a o ostatecznym wyglądzie decyduje osoba 'creatora', którym w przypadku "Luck" nie jest Mann, a David Milch. Także te hasła o 'serialu Michaela Manna' to jest zwyczajny wabik, tak jak właśnie ze Scorsese przy "Boardwalk Empire".

Odpowiedz
no dobra, ale Milch współtworzył NYPD Blue i zrobił Deadwood. Można wrócić do podniecania się.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
A propos McGinleya, bardzo fajny aktor, który przed Scrubs przemykal sie tylko po drugim i trzecim planie m.in. u Stone'a, Finchera i Baya.

[Obrazek: platoong.th.jpg][Obrazek: vlcsna22.th.jpg][Obrazek: vlcsna61.th.png][Obrazek: clipboa8787rd01.th.jpg]

Cytat:no dobra, ale Milch współtworzył NYPD Blue i zrobił Deadwood. Można wrócić do podniecania się.

Milch mial w swojej rodzinie nałogowca wyscigow konnych, wiec musi byc mocno : )
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej

Odpowiedz
No Cox w Se7en rządził. Kolo zazwyczaj dostaje trzecioplanowe rólki komandosów, ale strasznie go lubię (wiadomo że głównie ze względu na Scrubs).
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Ale ja sobie nie kpię, naprawdę cieszyłem się za każdym razem gdy pojawiał się na ekranie.

Spójrzcie na fotkę wojtkyego

[Obrazek: vlcsna22.jpg]

Kolo cały film chodzi z wyrazem totalnego wkurwienia na twarzy. : )
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Michael Gambon dołącza do obsady

Milch chyba postawił sobie za punkt honoru skompletowanie mega kultowej obsady.

Odpowiedz
Nie wiem czy słyszałeś, ale i Weronika Rosati ma się pojawić ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości