A ten chłopek z "Avatara" bardziej by pasował wizualnie.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
22-01-2013, 22:45
|
Mad Max (1979-2024)
|
|
To nie tak zupełnie skok na kasę bo mieli to już kręcić lata temu z Melem. Czemu nie doszło do tego? Nie wiem. Może nie chciał.
A ten chłopek z "Avatara" bardziej by pasował wizualnie.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-01-2013, 22:45 Cytat:Czemu nie doszło do tego?To akurat wiadomo doskonale przecież. Też nie bardzo mi się to widzi bez niego, ale jak już kogoś chciałbym w tej roli oglądać, to jest to właśnie Hardy.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 22-01-2013, 22:48
Czad, tylko dlaczego wycierają sobie mordę Maxem skoro można było to tylko luźno połączyć z wydarzeniami z Mad Maxa i dać Melowi epizodzik żeby nie zdążył żadnego podkręconego icka obrazić :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 22-01-2013, 22:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2013, 22:51 przez SonnyCrockett.) (22-01-2013, 22:48)nawrocki napisał(a): To akurat wiadomo doskonale przecież. To mnie oświeć. Wki podaje coś takiego- http://en.wikipedia.org/wiki/Mad_Max:_Fury_Road ![]()
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-01-2013, 23:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2013, 23:38 przez shamar.) (22-01-2013, 23:32)shamar napisał(a):a) Mel zawiesił karierę aktora(22-01-2013, 22:48)nawrocki napisał(a): To akurat wiadomo doskonale przecież.To mnie oświeć. b) podpadł wszystkim w Hollywood c) jeszcze przed tym wszystkim były problemy z kręceniem na planie w Namibii
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 23-01-2013, 21:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2013, 21:57 przez nawrocki.)
Charlize Theron w tym gra? Szkoda. wolałbym panne z "Dredda".
Sonny napisał(a):bez Mela to jest bezsensowny skok na kasę Bzdury opowiadasz. Wiadomo, że Mel jest niezastąpiony, ale Hardy spokojnie może dać zajebistą interpretację postaci Maxa. 23-01-2013, 21:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2013, 22:01 przez Mental.)
Panna z Dredda nie bardzo mi pasuje na brutalną imperatorkę i głównego villaina w jednym.
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 23-01-2013, 22:00
Nie wiedziałem, kogo ma zagrać. skoro brutalną imperatorkę, to ok, może się sprawdzi. Może. Z aktorkami jej pokroju mam ten problem, że są "dobrze sytuowane w Holly" - a takie - poza nielicznymi wyjątkami - nigdy nie pozwolą się zgwałcić, pobić, wytargać za włosy. Dlatego w filmie post apo wolałbym mniej znaną twarz, która zgodzi się grać "upokarzające" sceny bez szemrania.
23-01-2013, 22:05 Cytat:Mam w dupie że Bond miał ileś tam twarzy Max Rockatansky jest tylko jeden Now, there are two. Cytat:gdyby chociaż rzecz działa się w świecie Mad Maxa. No tak, zapomniałem, że akcję nowego filmu osadzono w dolinie muminków. Damn! Całe szczęście, że Mad Max nigdy nie był dla mnie żadną świętością, którą filmowcy mogliby sprofanować, a od trójki gorzej na pewno nie będzie. 23-01-2013, 22:07 (23-01-2013, 22:07)Gieferg napisał(a): No tak, zapomniałem, że akcję nowego filmu osadzono w dolinie muminków. Damn! Naprawdę nie zrozumiałeś przekazu podprogowego czy zwyczajnie musiałeś się doczepić? :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 23-01-2013, 22:22
Akurat Charlize Theron potrafi dobrze grać i jej w tym filmie uznaję za zaletę. Ja tam bym bardziej obawiał się obecności tej pani w filmie:
24-01-2013, 00:50
Kogo ona niby gra? Postapokaliptyczną cichodajkę? Chyba nie będzie się woziła w tym makijażu razem z Maksem? W dwójce fajnie zagrała Virginia Hey - miała wtedy bardzo ładną twarz (dzisiaj to potwór po operacjach).
24-01-2013, 00:58 (23-01-2013, 22:05)Mental napisał(a): Z aktorkami jej pokroju mam ten problem, że są "dobrze sytuowane w Holly" - a takie - poza nielicznymi wyjątkami - nigdy nie pozwolą się zgwałcić, pobić, wytargać za włosy. Wystarczy sobie przypomnieć role z Monster czy rozbity nos W Dolinie Elah. Poza tym ta teoria jest bzdurna :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
24-01-2013, 17:03
No właśnie, przecież ona do tej roli ogoliła się prawie na łyso!!!!!!!! Ależ poświęcenie.
Charlize Theron przestała być dla mnie jakimkolwiek wyznacznikiem poziomu filmu, nie żeby kiedyś nim była, ale miałem wrażenie, że uważniej dobiera role. To samo Hardy, najpierw coś tam w reżyserii McG, a teraz to. Bleh. 24-01-2013, 18:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2013, 18:28 przez Mierzwiak.)
Akurat Charlize Theron z tego typu scenami (gwałty, uszkodzenia ciała i inne) nie ma (miała) raczej problemu, vide scena w kościele z "Adwokata diabła".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
24-01-2013, 18:28
Widmo Charlize i Rosie.
Nie wiem co tak się uczepiliście Charlize? Zwłaszcza, że jak już zaznaczałem to obecność Rosie powinna niepokoić. 24-01-2013, 20:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2013, 20:55 przez Lawrence.)
Ale co Prometeusz? To nie jej wina, że jej postać tam właściwie nie miała większego znaczenia. Do jej gry nie mam żadnych zastrzeżeń.
26-01-2013, 14:45
Ma, bo z własnej nie przymuszonej woli podpisała się pod tym gównianym scenariuszem :P
26-01-2013, 14:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2013, 14:56 przez Predator895.)
Mad Max
Ale Mel był młody. Gdyby nie głos, nie poznałbym go. Co do filmu - najlepsze są te niedomówienia (zgaduję, że powstały z powodu niskiego budżetu). Spalona ręka Goose'a wystaje spoza płachty, Mel ściąga płachtę i widzimy tylko jego spojrzenie. I końcowe "To nie jest Goose.". Albo scena zabicia rodziny ogranicza się do lecącego bucika mijanego przez motocyklistów triumfalnie wyjących jak małpy. Czy też scena z tymi młodzikami otoczonymi przez tych samych zbirów. Cięcie - Max spotyka chłopaka z gołą i czerwoną dupą. Ała... I właśnie Max. Ma kapitalne wejście. Zacytuję kolegę: (03-06-2006, 16:42)Predator895 napisał(a): te początkowe w których Max powoli przygotowuje się do pościgu zakłada okularki rękawiczki a w tle słychać wrzaski kolesia którego zacznie zaraz ścigać :DI jak ten koleś płakał, to wyobrażaliście w jego ustach "To Mel Gibson, a ja jestem Żydem" :). I ci antagoniści, których od razu chce się zabić. I nie wiem, czemu military narzekał na Bubbę (swoją drogą podobny jest do mojego kolegi z liceum), głos ma fajny, stoicki spokój i powaga kontrastujące z resztą jego kolesi. Co mogę dodać? Wszyscy już napisali pochwały. Mad Max: Road Warrior Tym razem apokalipsa i Max snuje się samotnie z kultowo odsłoniętym ramieniem, mechanizmami na nodze (ładna konsekwencja co do jedynki), starożytnym obrzynem. No dobra, towarzyszy mu pies. I tym razem musi pomóc ludziom w walce z zjebami, którym od razu należy się kulka w łeb. I znowu mamy fajnie działające na wyobraźnię niedopowiedzenia. Najbardziej w filmie podoba mi się moment, gdy jest PW Maxa przez lornetkę - kobitka została napadnięta przez ludzi Humungusa. Szurnięty lotnik chwyta lornetkę i powoli znika mu uśmiech. Lub geneza samego Humungusa. Scena, gdy wyciąga rewolwer z skrzynki, na której jest też zdjęcie prawdopodobnie jego przed deformacją i jego ukochaną daje do myślenia. I nie trzeba jakichś sucharskich retrospekcji i głupich prób na współczucie. Sam Humungus ma głos, z którym tak powinien brzmieć Bane i zaskakujące jest to, że nie zdjęli mu maski. I jest parę pamiętnych postaci - dziki dzieciak, szurnięty lotnik, dowódca "tych dobrych" i Wez, który zupełnie nie przypomina żałosnego Bennetta z "Commando". Widać, że Kapitan Bomba w "Klątwie faraona" dużo czerpał z tego kapitalnego filmu :). Mad Max Beyond Thunderdome Zabijecie mnie, ale... ten film mi się podobał. Nawet bardziej od dwójki. ![]() Co k***a? Dobra, jest kiczowaty, ma głupawe momenty, dziki dzieciak z dwójki dorobił kilkunastu kopii owocując kilkoma sucharskimi momentami (chociaż ten milczący brunecik był ciekawy), Tina Turner w kolczudze wyglądająca jakby miała popłakać się. Ale z tego filmu bije taka zajebistość, że nie potrafię negatywnie tego ocenić. Np. Master Blaster - monstrualny olbrzym zdalnie sterowany przez karzełka z "Dziwolągów" (1932) jest tak komiksowo/growo absurdalny, że aż fajny. Albo ta walka na trampolinach... No dobra negatywnie mogę ocenić grę Tiny, widoczny matte painting, kilka momentów w wiosce dzieciaków czy finał, który czasami pasuje raczej do Toma i Jerry'ego (serio, ile razy ten koleś z maską na plecach ginął?) niż do syfiastego australijskiego filmu post-apo. Ale pozytywnie oceniam muzykę, Mela, odczuwalny jednak brud (bardziej niż w "Dorwać gringo") i czołówkę filmu. Ta piosenka ma power. No i ej, kobiety dostają po mordzie i jeden bachor ginie. I z całej trylogii ma najlepsze zdjęcia. ![]() ![]() ![]() ![]() Guilty pleasure? Jak najbardziej. 29-04-2013, 17:30 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Szczęki (Jaws 1975, 1979,1983,1987) | Goro Gondo | 86 | 37,725 |
21-05-2026, 17:35 Ostatni post: slepy51 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |