Mad Max (1979-2024)
Chyba za wcześnie powtórzyłem. Film podobał mi się tak samo jak w kinie (liczyłem że będzie lepiej bez mocno przeżywającej wydarzenia dziewczyny u boku), czyli wciąż nie pojmuje jego "fenomenu". To piekielnie dobrze zainscenizowany i zrealizowany, dwugodzinny pościg i najlepszy Mad Max, ale nie dostrzegam w nim nic zrywającego czapki z głów. Jeden z najlepszych filmów akcji ever? Please. Ocena bez zmian.

Odpowiedz
Co LOL? Mocno przeżywa filmy i w kinie mnie dekoncentrowała.

Odpowiedz

Odpowiedz
Osom!

tak że o.

Odpowiedz
Galapagos zapowiada cztery wydania BD:

- z komiksem (ale według opisu jakieś marne dodatki na płycie)
- zwykłe (to samo minus komiks)
- 3D 2BD (to samo)
- futurepack (nie wiadomo co bo mają chujowe opisy)

Do tego widziałem zapowiedź wydania BD+DVD+BD3D. WTF? Get your shit together, Galapagos.

Odpowiedz
(21-08-2015, 12:26)military napisał(a): futurepack (nie wiadomo co bo mają chujowe opisy)
Brzydszy brak steelbooka.

(21-08-2015, 12:26)military napisał(a): Do tego widziałem zapowiedź wydania BD+DVD+BD3D. WTF? Get your shit together, Galapagos.
Takich wydań się u nas nie wydaje, w USA owszem. Zwykły błąd.

Odpowiedz
Powtarzając ostatnio Fury Road zdałem sobie sprawę z dwóch rzeczy.
1. W filmie spokojnie mógłby wystąpić Mel. Widziałem go w Ex3 i na pewno nie był za stary do roli Maxa. Ciekawe czemu Miller z niego zrezygnował?
2. Dziewięciomiesięczną przerwę w trakcie zdjęć można odczuć po masie Tomka. Różnica między nim w tym ujęciu
[Obrazek: maxresdefault.jpg]
...a ostatnią sceną filmu to dobre kilka kilogramów. :P

Odpowiedz
1. W filmie POWINIEN wystąpić Mel, bo Hardy jest po prostu za młody do roli gościa, który widział apokalipsę.

2. Zapodałbyś drugą fotę dla porównania, bo tak to se możesz gadać.:)

Odpowiedz
Masz całą scenę [2:05]

Hardy może być za młody, ale był lepszym i w końcu "szalonym" Maxem, so I don't give a fuck.

Odpowiedz
(06-07-2015, 22:26)Mierzwiak napisał(a): Od jutra na co najmniej tydzień nie mam dostępu do kompa, więc o ile ktoś nie zrobi tego za mnie, po powrocie do sieci zmiotę to twoje pierdolenie:

a) konkretnymi czasami w filmie z tym efektem
b) sumą czasu, jaki jest widoczne na ekranie.

Nie strasz nie strasz, bo się zesrasz :D

No i się zesrałeś :D

Na pocieszenie dla przegranego Mierzwiaka, wersja reżyserska filmu Mad Max Fury Road:)

Odpowiedz
Tak się składa, że ostatnio oglądałem film w całości i tych przyspieszeń było na tyle mało, że sobie darowałem. Poza tym nie jestem psychiatrą żeby aż tak zagłębiać się w urojenia pt. "każda scena akcji w MM:FR to Benny Hill".

Odpowiedz
Co za gówniany filmik, i tak dużo wytrzymałem bo aż 43 sekundy. Benny Hill pasuje do MM:FR tak jak pies do jeża.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Wuja tam się znasz, świetnie pasuje :D Aż sobie chyba do filmu dodam takie alternatywne audio.

Odpowiedz
Fani Superman Returns są ogólnie dziwni ;)

Odpowiedz
Dosrałeś mi, mości Filemonie, prawie jak jedna znajoma, co się na imprezie śmiała, że mi się podoba piosenka z Titanica, normalnie siedzę w kącie i płaczę :)

Pytanie otwarte - czemu do cholery oglądacie ripy tego filmu, zamiast się należycie nacieszyć wydaniem blu-ray?

Odpowiedz
Filmik gówniany bo nie udowadnia tego co próbuje udowodnić. Ale nie miejcie za złe Giefiergowi, ze się tym podnieca, on już tak ma:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Filmik chyba nie ma niczego udowodnić poza tym, że ma być zabawny. I jest calkiem zabawny. Chyba, ze komus sie nie wydaje zabawny. Wtedy nie jest zabawny. ;) Ale dla mnie jest.

(23-08-2015, 13:47)Gieferg napisał(a): Dosrałeś mi, mości Filemonie, prawie jak jedna znajoma, co się na imprezie śmiała, że mi się podoba piosenka z Titanica, normalnie siedzę w kącie i płaczę :)
Fun fact: Gieferg zazwyczaj siedzi w kącie i płacze.

Odpowiedz
No właśnie nie jest zabawny, bo nawet ta muzyczka nie pasuje do 90 % scen pokazanych na filmiku.

Odpowiedz
A to sory, pomylilem sie. Filmik nie jest dla mnie zabawny.

Odpowiedz
Dobrze, ze chociaż potrafisz przyznać się do błędu:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon