09-05-2025, 07:35
|
Mafia
|
|
Wygląda klimatycznie, ale już wiadomo że to nie będzie open world, tylko gra akcji na wzór Uncharted. Czy to źle? Moim zdaniem nie (ileż można?).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
To akurat źle. Otwarte gry rządzą.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-05-2025, 10:10
Hangar13 przy Mafii 3 pokazało, że nie umie dostarczyć dobrej gry z otwartym światem na premierę. Dopiero po połataniu gry i dodatkach DLC jest to sensowny tytuł, ale fundament gameplaya (odbijanie dzielnic) to dalej kula u nogi. Niech eksperymentują, ja się nie obraże jak będzie to półotwarty świat z dużą liczbą detali i dobrą fabułą.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
09-05-2025, 10:32
Wg mnie jeśli producent ma mnóstwo czasu i góry gotówki (jak Rockstar), aby dopracować duży, otwarty świat, to wtedy jest super, ale właściwie w każdym innym przypadku lepiej zrobić bardziej liniową gierkę, albo drastycznie zmniejszyć mapę, żeby była nieduża, ale dopieszczona i pełna detali.
09-05-2025, 10:41 (09-05-2025, 10:32)Snappik napisał(a): ... ja się nie obraże jak będzie to półotwarty świat z dużą liczbą detali i dobrą fabułą. Jednak jest różnica między grą, gdzie możesz sobie wsiasc na konia i pozwiedzać okolicę a gdzie masz wsiasc na konia i przejechac TYLKO wytyczoną trasę. "Mafie" 1 i 2 byly otwarte, mimo braku dzialan pobocznych, bo mogles sobie przed misją pojezdzic gdzie chcesz. Te zapowiedzi sugerują, że tu w ogole nie bedzie swobody.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-05-2025, 12:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2025, 12:15 przez shamar.)
Zajebiście, że w końcu odchodzą od tych do pożygania nudnych, rozwleczonych piaskownic, oprócz rodzynków typu Cyber, czy RDR2, Kingdom Come już nawet nie odpalam, bo ani nie mam czasu ani ochoty na ciągnące się w nieskończoność dojazdy na miejsce. Ogrywam właśnie ekstremalny przypadek czyli LA Noire i tam otwarty świat jest jedynie po to żeby posłuchać dialogow podczas jazdy samochodem (dopóki to jeszcze był Rusty Galloway to przynajmniej można było się pośmiać, ale przenieśli mnie do obyczajówki). I po nic więcej. To byłaby duuuuuużo lepsza gra gdyby ją skodensowali do samych misji.
09-05-2025, 12:42
Bzdura. Nic tak nie kręci jak jazda 15 minut przez "całe" LA.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-05-2025, 13:10
W sumie to całe L.A. jak na rok 1947. Hollywood trochę przycięte, ale topografia miasta została bardzo pieczołowicie oddana.
09-05-2025, 13:30
No ale masz tam w pewnych miejscach blokady barierkami choć w tle jest jeszcze kawał ulicy, domy itp.
Zawiodlo mnie, ze nie da sie dostac chocby pod napis "Holly". W "True Crime" sie chyba dalo
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-05-2025, 13:35
Co kto lubi. Pierwsze parę razy z komentarzem Cole, you maniac to jeszcze miało jakiś urok, ale potem? Kiedyś miasto może jeszcze jakoś się prezentowało. Obecnie wygląda, o ironio, jak scenografia do filmu. Kartonowe makiety domów i co jakiś czas ciut wyróżniający się landmark. Tylko bardziej szczegółowe obszary fabularne się jakoś bronią. Całość ratują misje, dialogi i fenomenalna muzyka.
09-05-2025, 14:07
No bo ogolnie to jest "puste miasto" ;) Choc, zeby bylo zabawniej: ma nawet tunele pod, gdzie wejsc sie da.
Ale nie da sie do niektorych, poza misją. Ogolnie to znajdzki byly tam na odczep sie. Są np. tasmy filmowe ale nie ma zadnej nagrody a mogli dodac chocby zwiastuny do filmow, ktore znajdujesz.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-05-2025, 15:11
Wygląda elegancko.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 13-05-2025, 23:44
Pierwszy, dłuższy gameplay. Cóż, raczej nie pomylę się jeśli napisze że wygląda to jak typowa, bezpieczna strzelanina TPP połączona ze skradanką. Przewiduję oceny na premierę rzędu 7/10, bo co prawda klimat starych Włoch wylewa się tu z ekranu (kurna, Rockstar zrobiłby makaronowe GTA na 10/10), ale reszta wygląda na maksa standardowo. I te animacje zabierania broni z piwnicy, auć.
08-07-2025, 08:39
A jak wygląda niebezpieczna strzelanina TPP?
Czego tu oczekiwales?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-07-2025, 08:42
Wiesz, grałem sobie ostatnio w tak hejtowane SW: Outlaws, które też opierało się w dużej mierze na tym co zrobiły dla branży takie gry jak GTA, Uncharted czy Mass Effect, a mimo to dało się odczuć, że gra ma na siebie jakiś pomysł i chce zrobić coś więcej niż kopiować wszystko jak leci. Na przykład pomysł z syndykatami i obszarami oraz zadaniami dla nich był spoko (prosty, ale urozmaicał dobrze gameplay). Tutaj, w tym materiale widzę po prostu typową strzelankę na korytarzowych poziomach i z typowymi mechanikami, wyjętymi z Mafii III (tam też bohater dobrze posługiwał się nożem). Pomysł na grę sprzed 15 lat, od kogoś kto odkrył nagle system osłon z Gears of War :)
Nie neguję, że będzie miało to swój klimat, ładne cutscenki i pewnie solidną fabułę (Mafia 2 takiej nie miała, więc jest co nadrabiać). Ale w Mafii 3, tej ponoć "najgorszej", bawiłem się bardzo dobrze bo miała kilka rzeczy zrobionych ponad standard - genialnego Johna Donovana, misje z DLC oraz soczystego maderfakera z rządzą zemsty w roli głównej.
08-07-2025, 10:48
Ja jestem za otwartym światem. Ale jednoczesnie czytam, ze przeciez "Mafia nigdy nie miala takiego".
W 3 nie gralem ale jesli jej otwartosc to glownie nudne zdobywanie baz (tak jak w "Godfather 2") to słabo.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-07-2025, 11:03
Mafia 2 i Mafia 3 miały otwarte światy, nie ograniczały nas sztucznie postawione ściany, czy też tykający zegar. Tylko, że dwójka nie oferowała nic ponad standardowe misje z głównej fabuły więc nie motywowała do zwiedzania okolicy, z kolei Mafia III miała problem z powtarzalnością mechaniki zdobywania dzielnic, ale kilka stron wcześniej opisałem jak sobie z tym poradzić :)
W najnowszą część i tak pogram, bo akurat klimat Sycylii to coś, co chciałem zobaczyć w tej serii od dawna.
08-07-2025, 11:08
Pierwsze wrażenia po ograniu 3 rozdziałów na IGN (są spojlery, ale nie za duże). Hangar13 postawiło na historię i bohaterów, więc będzie tu wiele klasycznych motywów typu "konflikt braci o córkę mafioza" i takie tam. Fajnie to wygląda. I jest brutalnie.
Nie nakręcam się na coś wybitnego, ale same lokacje w tym materiale powodują, że chciałoby się pojechać na Sycylię. Premiera za tydzień.
01-08-2025, 08:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2025, 08:04 przez Snappik.)
Wyjebali minimapkę. Zgaduje, ze tlumaczone to "wzmocnieniem imersji". No ale to trzeba bylo wszystko wyjebac.
Edyta: wyglada, że bron jest "znikajaca". Wiec wychodzi, ze tylko zadanie jest wyswietlane
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-08-2025, 10:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2025, 10:07 przez shamar.)
Dzisiaj premiera i pierwsze recenzje są między 7 i 9 więc jest raczej dobrze/bardzo dobrze. Chwalona jest fabuła poza over-the-top końcówką, ogólnie mądrze zrobiona rozgrywa w schemacie "mniej znaczy więcej" tzn. nie ma tu grania na 50 godzin, tylko na 12-13. Zadań pobocznych w zasadzie brak. Grafika ładna, muzyka ponoć wybitna.
Na YT latają pierwsze gameplaye, ale nie chcę psuć sobie rozgrywki. Recenzenci zwracają jednak uwagę, że wprowadzenie do historii jest najlepsze w całej serii.
07-08-2025, 14:32 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |