Allright, folks. Let's rock'n'roll.
Przyznam się, że tworząc obie palety bałem się, że zostanę wyśmiany za zbyt łatwe kadry. No cóż, nie spodziewałem się, że sprawią one komukolwiek tyle kłopotu (no, może oprócz czerwonych :])
Zwycięzcą pierwszej grupy został
Fryta, który odgadł 25 z trzydziestu kadrów; tuż za nim wylądował
Mierzwiak z 23 kadrami. Gratuluję. Resztę omówiłem poniżej
Oto tabela grupy 1:
Fryta â 25/30
Mierzwiak - 23/30
massif â 18/30
Pitero - 16/30
slepy51 - 16/30
Lord_Vontroba - 14/30
---------------------------------------------
........... 1.
The Guitar
Przyznaję, że nie spodziewałem się iż tylko massif rozpozna Saffron Burrows na tym zdjęciu. Fryta strzelał w Rock Star. Reszta nic nie napisała.
........... 2.
East of Eden
Jamesa Deana na dachu pociągu rozpoznał jedynie massif. Poza nim nikt nie odgadł. Na ten moment można by pomyśleć, że massif położy resztę grupy na łopatki.
........... 3.
The Mothman Prophecies
Richard Gere przygląda się katastrofie mostu. Lord_Vontroba strzelał w Primal Fear, a massif stwierdził, że to Mothman Project - sorry man... tego nie mogłem zaliczyć.
........... 4.
Galaxy Quest
To było wystarczająco łatwe, bo zgadli wszyscy...poza Pitero i Vontrobą ;).
........... 5.
Dog Day Afternoon
100% prawidłowych odpowiedzi... nareszczie :]
........... 6.
Bandits
Jak wyżej, choć żeby nie odgadnąć tego kadru trzeba być inteligentnym inaczej.
........... 7.
American Graffiti
No z tym kadrem był już spory kłopot. Odgadli jedynie Fryta i Mierzwiak. slepy51 strzelał w To Live and Die in L.A.
........... 8.
Brick
Najtrudniejszy kadr z pierwszego zestawu. Miałem nadzieję, że chociaż jedna osoba rozpozna Josepha Gordona-Levitta w tle. Lord_Vontroba strzelił w Dreamgirls, massif uderzał w Rent, a Mierzwiak w Cabaret z Lizą Minelli. Co śmieszne pierwotnie kadr 8 miał pochodzić z filmu Cabaret :]
........... 9.
Any Given Sunday
Any given sunday, every given answer was correct.
......... 10.
It happened One Night
Clark Gable w jednym z najważniejszych filmów w historii kina, o którym wiedziała jedynie połowa. Mierzwiak, Vontroba i slepy51 nie napisali nic.
......... 11.
Billy Elliot
"Sprytne to" jak określił mój kolega. Dlaczego? Dlatego, że tytuł filmu widoczny jest na kopercie. Adresatem jest William Elliot, czyli nikt inny jak tytułowy Billy Elliot. Odgadli massif [który pierwotnie myślał, że to Catch me if you can] i Fryta. Vontroba popełnił ten sam błąd co Massif, a slepy51 sądził że to Persuasion.
......... 12.
Spanglish
Wszyscy odpowiedzieli poprawnie.
......... 13.
Vanilla Sky
Śmieszny kadr. Odgadł jedynie Mierzwiak, ale niemal wszyscy poza Pitero [i jego W krzywym zwierciadle: Wakacje w Las Vegas] obstawiali inne tytuły z Tomem Cruisem: Jerry Maguire wg slepyego51, a Magnolia wg Fryty. Vontroba i massif nie strzelali.
......... 14.
The Searchers
Sądziłem, że ten kadr zmyli większość, gdyż John Wayne grał w setce westernów. O dziwo przeliczyłem się. Jedynie Pitero postawił na How The West Was Won. Reszta odpowiedziała prawidłowo.
......... 15.
Wanted
Tyłka Angeliny Jolie nie rozpoznał jedynie Lord_Vontroba. Obstawiam, że ma dziewczynę, albo jest żonaty :]
......... 16.
Road to Perdition
Jedynie massif i slepy nie rozpoznali na kadrze syna Toma Hanksa.
......... 17.
We Are Marshall
Matthew McConaughey dającego wskazówki swojej drużynie nie rozpoznali Lord_Vontroba i massif.
......... 18.
Serendipity
Nie wiedziało jedynie Dynamic Duo z poprzedniego kadru plus slepy51.
......... 19.
The Big Lebowski
Mierzwiak strzelał w cokolwiek co się nazywa Montana, lecz później podesłał poprawkę, a massif wprawdzie rozpoznał Hoffmana na zdjęciu, ale sądził że to Capote. Reszta zgadła.
......... 20.
Eyes Wide Shut
Jak są cycki, to nagle wszyscy wiedzą co to. :]
......... 21.
Blue Thunder
Kolejna rzeźnia. Scena pochodzi z filmu Błękitny Grom z Royem Scheiderem. Trafił jedynie Fryta.
......... 22.
Wall Street
Pitero nie wiedział, slepy uznał, że to Re-Animator.
......... 23.
Fatal Attraction
To było zbyt oczywiste, by ktoś nie odgadł... a tak Phil nie brał udziału w konkursie :]
......... 24.
Lara Croft: Tomb Rider
Jak wyżej.
......... 25.
Bodyguard
Ktoś tam...Pitero zdaje się stwierdził, że to Nietykalni. Punkt dla mnie, bo właśnie na tym mi zależało :P
......... 26.
Idiocracy
Pitero myślał, że to Tenacious D: Kostka przeznaczenia, Lord odmówił odpowiedzi.
......... 27.
Harold & Kumar Go to White Castle
massif sądził, że to część druga.
......... 28.
Stranger Than Fiction
Brawa dla Mierzwiaka. Jako jedyny odgadł z jakiego filmu pochodzi ten kadr. Zabawna sprawa, gdyż zarówno Lord_Vontroba i Pitero strzelali, że to City of Angels. Czyżby ściąga? :P
......... 29.
Big Fish
Widać obecność Ewana McGregora na kadrze nie ułatwiła wystarczająco sprawy, gdyż slepy51 stwierdził, że to Johnny Got His Gun, a reszta za wyjątkiem Mierzwiaka i Fryty, w ogóle nie odpowiedziała. Strange...
......... 30.
October Sky
Mierzwiak strzelił w Egzorcystę: Początek. slepy51 w ogóle nie próbował.
To wszystko z pierwszej grupy. Tabelę zaktualizuję jak już się zbiorę i zrobię analizę grupy drugiej.
O i jeszcze na koniec, najlepszy tekst jaki otrzymałem na PW
Krove napisał(a):Trudne kurwa