23-03-2013, 13:08
|
MasterKadr 2013
|
|
Fajny MasterKadr. Dobrze, że był nacisk na najnowsze produkcje, w dodatku te znane, a nie rumuńska nowa fala. Mój prywatny wniosek z zabawy: w ogóle nie znam klasyki kina i chyba czas to zmienić.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy
23-03-2013, 16:03 (23-03-2013, 12:07)Cassel napisał(a): (...) a PropJoe w jakieś "Love". Filmu nie widziałem, bo chyba wyszedł jakiś pseudo-epicki gniot, ale kadr skojarzył mi się z . A z rezultatów jestem bardzo zadowolony, szkoda, że przegapiłem 1 rundę, bo widzę, że mógłbym powalczyć o pozycję zaraz za podium. Gratuluję zwycięzcom. Dzięki Cassel za przygotowanie kadrów, fajnie się bawiłem. 23-03-2013, 16:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-2013, 16:21 przez PropJoe.) (23-03-2013, 16:20)PropJoe napisał(a): szkoda, że przegapiłem 1 rundę, bo widzę, że mógłbym powalczyć o pozycję zaraz za podium. Gratuluję zwycięzcom. Dzięki Cassel za przygotowanie kadrów, fajnie się bawiłem. Witaj w klubie :) Szkoda, że to już koniec :( Ale naturalnie gratuluję Casselowi dobrze przygotowanej zabawy. 23-03-2013, 16:26
Miło było kiedyś trzeba powtórzyć ;)
(23-03-2013, 16:03)Persona non grata napisał(a): Fajny MasterKadr. Dobrze, że był nacisk na najnowsze produkcje, w dodatku te znane, a nie rumuńska nowa fala. Mój prywatny wniosek z zabawy: w ogóle nie znam klasyki kina i chyba czas to zmienić. A ja chętnie zagrałbym w MasterKadra z wykluczeniem filmów z XXI w. czuję że wtedy miałbym dużo lepsze wyniki :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 23-03-2013, 18:23
Dziękuję za zabawę, organizatorowi i uczestnikom. W następnej edycji poproszę więcej kadrów z lat 70, 80 i 90 :)
23-03-2013, 18:59
Dzięki wszystkim za zabawę. Podziękowania dla Cassela, jako organizatora. No cóż i mnie pozostaje pożałować, że nie wzięłam udziału w pierwszej rundzie, bo fajnie było od samego początku.
Wnioski - mam spore zaległości z nowości, ale nie żałuję. Mam swe małe porażki, np. "Aż poleje się krew" którego kadru nie poznałam, resztę przemilczę. Ale i małe sukcesy, z których jestem dumna, zaliczam do nich m.in. "Trzy pogrzeby Melquiadesa Estrady". No to co, do następnego MasteraKadru! :) Oczywiście, szczere gratulacje dla tych co na pudle!! :)
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/
http://www.babkafilmowa.blogspot.com/ 24-03-2013, 00:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2013, 00:26 przez Donia Agata.)
Za mną chodziło zrobić ale to chyba najwyżej jedną rundkę. No i nie wcześniej niż w weekend ;)
24-09-2013, 14:40
"Najwyżej jedną rundkę" to se można robić w tym temacie: http://forumkmf.pl/Thread-Foto-guess
A jakby Mierzwiak miał robić MasterPlakat, toby już dawno zrobił. Tu trzeba kogoś z wizją, a nie jakieś półśrodki. :) 24-09-2013, 16:39
Koledzy, chcecie Av... MasterKadra? Mam setkę obrazków, można by z tego zrobić fajne trzy rundki. :)
29-10-2013, 22:35
Ja chętnie, może po nim ocenię które z mojej trzydziestki są zbyt przejebane a które za łatwe.
29-10-2013, 22:44
Jestem na tak.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy
29-10-2013, 23:20 Cytat:Mam setkę obrazków, można by z tego zrobić fajne trzy rundki. :)Można by, czemu nie? :) Już czekam w blokach startowych. :)
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/
http://www.babkafilmowa.blogspot.com/ 30-10-2013, 11:22
MASTERKADR – listopad 2013
No to parę słów wstępu. Oto mój czwarty MasterKadr na tym forum. Tym razem będzie trochę mniej zdjęć do odgadnięcia niż ostatnim razem w marcu. Zasad gry nie podaję, bo są doskonale znane, a przypomnieć je sobie możecie na pierwszej stronie tego wątku (nawet nalegam, żeby nie było nieporozumień). Wszystkie screeny robiłem sam, jak zwykle zresztą. Pochodzą z DVD, z nagrań z telewizji (polecam, fajnie jest mieć telewizję i płacić abonament ;), a niektóre ujęcia nawet z YT. Filmy są najróżniejsze. Sporo kadrów to nowości z ostatniego półrocza, poza tym trochę staroci (najstarszy kadr to chyba z lat 50.), kilka polskich akcentów i nieco golizny. Oto zestaw nr 1. Czas nadsyłania odpowiedzi: poniedziałek, godz. 16:30. I nie, nie musicie podawać daty powstania w przypadku nowych lub starych wersji filmu. ;) 01-11-2013, 11:11 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |