MasterKadr 2013
Cytat:Cassel, masz może konto na IMDb czy filmwebie?

Przy poprzednim MK ktoś już mnie pytał o coś podobnego. ;) Odpowiedź brzmi: nie.

Odpowiedz
Przypominam wszystkim, że dziś mija termin drugiej rundy. Ja planuję 29 punktów...

Odpowiedz
Za wiele punktów tutaj nie ugram. Ale przynajmniej tym razem udało mi się wysłać :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:Przypominam wszystkim, że dziś mija termin drugiej rundy.

Uff, dobrze, że mamy Cravena, bobym na śmierć zapomniał o terminie. :)

Idę opracować wyniki, a wy zajmijcie się czymś.

Jesteśmy. Ubył nam Solo (miał dobry początek, ale nie znalazł czasu, aby znowu zagrać), przybyli za to SonnyCrockett, Lawrence i nick_the_prick, który zrobił coś, od czego oko (lewe) mi lekko zbielało: odgadł wszystkie kadry. No kurde, co to za facet? Kim jest? Skąd przybywa? Dokąd zmierza? Tak czy owak, szacunek się należy. Plaudite, cives! Plaudite! :)

Persona non grata tym razem słabiej niż poprzednio, ale wciąż ma szansę wygrać całą grę. Craven chciał 29, to ma 29 i też szansę na wygraną, jeśli w trzeciej rundzie Personie mocno powinie się noga.

nick_the_prick – 33
Craven – 29
Gemini – 28
Persona non grata – 27
Sancho – 26
Mefisto – 20
SonnyCrockett, Szaman – 17
Lawrence – 11
Donia Agata – 9
Berus – 7

I klasyfikacja generalna:

Persona non grata – 57
Craven – 55
Sancho – 48
Gemini – 46
Mefisto – 41
nick_the_prick – 33
Szaman – 29
Solo – 27
Donia Agata – 19
Berus, SonnyCrockett – 17
Lawrence – 11

........... 1. I Know What You Did Last Summer
Nie zgadła tylko Donia ze "Strasznym filmem" i Berus.
........... 2. The Lone Ranger
Szaman nie miał pomysłu, a Berus obstawił "The Possession".
........... 3. Brazil
René u Gilliama, he he. Nie wiedzieli Donia, Lawrence, Persona i Berus.
........... 4. La grande vadrouille
Czyli "Wielka włóczęga". Sonny poznał Terry'ego-Thomasa, ale obsadził go w "Those Magnificent Men in Their Flying Machines, or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes", Donia postawiła na "Jak rozpętałem drugą wojnę światową", a Szaman i Mefisto bez strzału.
........... 5. Moon Over Parador
Bez odpowiedzi Mefisto, Donia, Gemini i Berus.
........... 6. Magic Mike
Soczyste pośladki Channinga Tatuma znają Gemini, Nick, Persona i Craven. Berus i Sonny dali "Shame", Mefisto "Haywire", a Lawrence "Gattacę".
........... 7. Planes, Trains & Automobiles
Bez strzału Szaman, Lawrence, Donia i Berus.
........... 8. The Upside of Anger
To mogło być cokolwiek z Costnerem, dlatego Donia i Sonny dali "Córkę" ("The New Daughter"), Szaman i Berus "Mr. Brooksa", a Lawrence jakieś "It's a Disaster".
........... 9. E.T.: The Extra-Terrestrial
Bez problemu, tylko Donia dała "Donnie Darko", a Berus "Independence Day".
......... 10. Hansel & Gretel: Witch Hunters
To nie Gemma, jakby ktoś pytał, tylko ta dobra fińska czarownica. Sonny pocelował w "Your Highness", a Donia, Berus i Mefisto w pustkę.
......... 11. Popiół i diament
Bez kłopotu, tylko Szaman i Mefisto bez pomysłu, a Lawrence dał "Pi".
......... 12. Star Trek Into Darkness
Donia spróbowała z "Hero", Sonny z tym nowym "Ozem", a Berus nawet nie próbował.
......... 13. The Breakfast Club
Wyłamali się Lawrence i Donia.
......... 14. Assassination of a High School President
Zgadli Sancho, Gemini, Nick, Persona i Craven. Donia myślała, że to "Detachment", Berus "Zodiac", a Mefisto "Infernal Affairs".
......... 15. RoboCop
Klasyk, na którym wyłożył się Berus z "Zabójczą bronią" i Donia.
......... 16. Stoker
Ładnie zagrali Szaman, Gemini, Nick, Donia, Persona i Craven, a Lawrence pocelował w "Melancholię".
......... 17. The Osterman Weekend
Czy te oczy mogą kłamać? Ano, okłamały Geminiego, który uznał, że to "Ślepa furia", i Berusa z "Autostopowiczem", także Persona i Lawrence bez strzału.
......... 18. Hibernatus
Sancho, Gemini, Nick, Donia, Persona i Craven na tak, Berus dał "Fargo", Lawrence "Bloody Winter", a Sonny "Misery".
......... 19. The Call
Lawrence popróbował z "Transformers 3", Donia z "Syrianą", Berus z "Furious 6", a Sonny zostawił puste miejsce.
......... 20. R.I.P.D.
Cienkie, głupie kino, ale znają wszyscy z wyjątkiem Donii i Berusa oraz Lawrence'a z "Avengers" i Sonny'ego z "Fear".
......... 21. The Hitcher
Hauer krył się za misiem, więc to musi być Bean. Zgadli Persona, Sonny, Mefisto, Gemini i Nick, jeszcze Craven dał "Beavera", a Berus "Get the Gringo".
......... 22. Drive Angry
Nie znają Mefisto, Sancho, Donia i Lawrence.
......... 23. Piranha 3DD
Tylko Donia Agata bez pomysłu, cała reszta graczy ogląda po nocach takie gówienka.
......... 24. The Purge
Ale morda! Najpierw chciałem dać samochodzik z kamerą, co się nią dzieciak bawił, ale postanowiłem, że jednak uhonoruję ten szczery, łajdacki uśmiech. Lawrence i Sonny nie dali rady.
......... 25. Uncle Buck
Trudny kadr, a John Hughes po raz trzeci w tej rundzie. Fatalnie przestrzelił Szaman, który dał tu "John Dies at the End" (jest dwa numery niżej), Craven dał "No Country for Old Men", Lawrence "Rampage", a na wysokości zadania stanęli tylko Nick i Sancho.
......... 26. Yuma
Nowe polskie kino znają tylko Donia, Nick i Sancho. Mefisto dał "Czarny czwartek", Lawrence "Sztos", Craven "Tinker Tailor Soldier Spy", a Berus "The Bourne Identity".
......... 27. John Dies at the End
Nawet nie oglądałem tego filmu, odpaliłem tylko początek i tam było to właśnie ujęcie, które mi się spodobało. Zgadli Craven i Nick, a Donia pocelowała w "Drive".
......... 28. Case 39
Wyłamali się Lawrence i Berus.
......... 29. Zero Dark Thirty
Poradzili sobie Persona, Craven, Nick i Gemini, reszta graczy bez strzału.
......... 30. The Great Gatsby
Szaman i Berus na "nie wiem".
......... 31. Outland
Trudne, ale nie dla Persony, Cravena, Nicka, Geminiego i Mefista.
......... 32. Battle of Britain
Dość oczywiste, bo na zdjęciu Shaw i Plummer, ale zgadli tylko Sonny, Mefisto, Sancho, Gemini i Nick, a Lawrence dał "Orzeł wylądował", który był w poprzedniej rundzie.
......... 33. National Lampoon's European Vacation
Nie wiedziała Donia Agata.

Ostatni komplet zdjęć za kilka godzin.

Odpowiedz
32 - ano wyglądali znajomo, ale jak widać nie dość znajomo.

Odpowiedz
Co do "John Dies at the End" byłem przekonany, że widziałem ten kadr w jakimś "schizowym" filmie. Gdy Cassel napisał, że pod kadrem nr 25 kryje się jeden z jego ulubionych tytułów, moje typy były już wysłane i z braku innego pomysłu machnąłem na to ręką. Muszę w końcu nadrobić "Wujaszka".

Odpowiedz
(07-11-2013, 17:31)Cassel napisał(a): nick_the_prick, który zrobił coś, od czego oko (lewe) mi lekko zbielało: odgadł wszystkie kadry. No kurde, co to za facet? Kim jest? Skąd przybywa? Dokąd zmierza? Tak czy owak, szacunek się należy. Plaudite, cives! Plaudite! :)

Persona non grata tym razem słabiej niż poprzednio, ale wciąż ma szansę wygrać całą grę. Craven chciał 29, to ma 29 i też szansę na wygraną, jeśli w trzeciej rundzie Personie mocno powinie się noga.

Ha! Nick nie potrzebował zbyt wiele przestrzeni, żeby udowodnić, że niebezpodstawnie nazwałem go "legendarnym". Człowiek jest niesamowity. Na forum nic nie pisze, loginu i hasła nawet nie pamięta, a jak jest konkurs, przychodzi PACH! i rozwala system. Szacun, Nick.

Coś mi w tej rundzie nie przypasowały kadry. Zresztą mało ochoty miałem, by przekopywać internety. Teraz się bardziej postaram, bo czuję oddech Cravena na plecach. :)
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
;]
... i nawet nie może jeszcze zmienić awatara, bo:

Cytat:Nie masz uprawnień, aby przeglądać tę stronę. Możliwe powody takiej sytuacji:

1. Musisz napisać co najmniej 20 postów, aby wejść do panelu użytkownika i np. zmienić avatar.
...
nick_the_prick2, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Mar 2013.

Odpowiedz
Dobra Cassel, wyloguj się już z tego drugiego konta :D

Odpowiedz
Ja też czekam na moment, aż Cassel się pomyli i wrzuci trzecią rundę kadrów z konta Nicka. :D
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
(07-11-2013, 19:40)Persona non grata napisał(a): Coś mi w tej rundzie nie przypasowały kadry. Zresztą mało ochoty miałem, by przekopywać internety. Teraz się bardziej postaram, bo czuję oddech Cravena na plecach. :)

I have you now...

Dawać ten trzeci zestaw :)

Odpowiedz
no tak, Wujek Buck - szlag!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Miło, że nie pobluzgałeś na bezsens kadru, tylko po prostu "szlag". :)

No to zapraszam na rundę 3.

Odpowiedzi nadsyłacie do godz. 16:30 w niedzielę.

Odpowiedz
No... chyba trudniej niż 2 runda. Rekord golizny chyba :P
Ciekawe czy będzie kręcenie nosem na pewien film, który chyba nie był pełnometrażówką :D
17 - szkoda, że w drugiej rundzie nie było takiego kadru :) byłoby we wszystkich w ten sposób.

Odpowiedz
To i tak fajnie, że choć dwa się takie trafiły. I że nikt w pierwszej rundzie nie pomylił go z tym z trzeciej. ;)

I nie ma co kręcić nosem. Film to film, jeśli jest wystarczająco znany i wyrazisty, to nie widzę przeciwskazań. ;)

Odpowiedz
Muszę przyznać, że z Piranhą 3DD to pokazaliśmy klasę :)

OK kolejna zagadka i może w tej rundzie uda mi się więcej ugrać. Fakt jest sporo nagości, ale pamiętam, że już w poprzedniej rozgrywce dominowała męska nagość ;) Ale niestety poślad Chaninga Tatuma nie rozpoznałem.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Koniec rundy III i ostatniej. Będzie się działo!

Odpowiedz
U mnie słabo niestety :/

Odpowiedz
O której wyniki?

Odpowiedz
Koniec rundy III. Dość niespodziewanie wygrał ją Gemini, ale kilku gigantów znalazło się o włos i o dwa włosy za nim. Pierwsze miejsce w klasyfikacji generalnej obronił Persona non grata – gratulacje!

Rzucaliście niekiedy tak dziwnymi tytułami, że aż się za głowę łapałem, bo w życiu o takich nie słyszałem. O dziwo, zaszła sytuacja, jakiej dotąd nie było w moich konkursach MasterKadr: żaden z graczy ani razu nie dosłał poprawek ani uzupełnień. Wszyscy wysłali mi główne listy, często bardzo wybrakowane, i na tym poprzestali. Same pewniaki, he he.

Tabela III rundy:

Gemini – 31
Craven, Persona non grata – 30
nick_the_prick – 29
Mefisto – 22
Sancho – 21
SonnyCrockett, Szaman – 14
Lawrence – 10
Berus – 7

Ostateczna klasyfikacja wygląda tak:

PERSONA NON GRATA – 87 (na 101 możliwych)
Craven – 85
Gemini – 77
Sancho – 69
Mefisto – 63
nick_the_prick – 62 (2)
Szaman – 43
SonnyCrockett – 31 (2)
Solo – 27 (1)
Berus – 24
Lawrence – 21 (2)
Donia Agata – 19 (2)

........... 1. Weird Science
Czwarty John Hughes w tym MK. Nie zgadli Sancho, Sonny i Berus, a Lawrence dał "Facetów w czerni 3".
........... 2. Iron Man 3
Rozpoznali Mefisto, Sancho i Berus, Lawrence dał "Fantastyczną czwórkę", a Craven "Man with Iron Fists".
........... 3. Trolljegeren
Norweskie kino po raz drugi, bez problemu wszyscy poza Berusem.
........... 4. Le tatoué
Czyli "Człowiek z tatuażem" i czwarty de Funes w konkursie (na zdjęciu akurat Gabin). Odgadli Nick, Persona, Gemini, Craven i Sancho.
........... 5. Cypher
Tylko Gemini, Craven i Persona znają, Berus pocelował w "In Time", a Nick pomylił Lucy Liu z Romą Gąsiorowską.
........... 6. Sęp
Nick, Persona, Gemini, Craven i Sancho znają nowe polskie kino, pozostali nie.
........... 7. Bull Durham
Trudne, ale postanowiłem włączyć do konkursu jedyną scenę, jaką zapamiętałem z tego filmu (kiedyś oglądałem, a teraz tylko nagrałem to z C+). Skojarzyli Gemini, Craven, Nick i Persona, Lawrence dał "Eis am Stiel" ("Lody na patyku, jeśli się nie mylę), Berus "Husbands and Wives", Sonny "Porky's", a Szaman "The Toxic Avenger".
........... 8. Oz the Great and Powerful
Wszyscy jak jeden mąż.
........... 9. A Nightmare on Elm Street
Nowa wersja okazała się problemem dla Mefista, Sancha, Berusa i Lawrence'a z "The Grudge".
......... 10. Moonrise Kingdom
Jeden mąż znowu w akcji, brawo.
......... 11. The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Sonny i Berus bez strzału, Lawrence postanowił, że to "Zabójcza broń".
......... 12. Courage Under Fire
Tylko Mefisto, Nick i Sonny wiedzieli, Gemini był pewien, że to coś Emmericha albo Baya, ale tytułem żadnym nie rzucił, Szaman zaś dał "Majora Payne'a" (czyli "Szczeniackie wojsko").
......... 13. McHale's Navy
Tam z tyłu po prawej Ernest Borgnine w starociu, który zgadli tylko Sonny i Mefisto. Craven dał "PT 109" (jest taki film!), Sancho "Bitwę o Midway", Lawrence jakieś "Gift Horse", Persona jeszcze bardziej jakieś "Gellent Bess", a Nick "Łyska z pokładu Idy" (bo czemu nie?).
......... 14. Fantastic Mr. Fox
Sonny sądził, że to "Piotruś i wilk", Lawrence że "300", Szaman że "Alpha i Omega", jeszcze Berus bez strzału.
......... 15. The Conjuring
Tylko Sonny bez pomysłu i Mefisto ze swoim "Curse of Chucky".
......... 16. High Plains Drifter
Lawrence i Berus ani słowa, a Szaman wsadził Clinta do "Pale Ridera".
......... 17. The Impossible
No i proszę, już wiemy, kto nieuważnie zapoznaje się z wynikami. To Lawrence, który dał "Człowieka ze stali" z pierwszej rundy. Berus dał "Życie Pi", a Mefi i Sonny bez pomysłu.
......... 18. Sister Act
Byłby komplet, ale Berus dał "Habemus Papam".
......... 19. Diabelska edukacja
Musiałem obciąć Dancewicz, bo byłoby zbyt oczywiste. Ale takie ciało broni się samo. Zaległości muszą nadrobić tylko Berus, Szaman i Sonny.
......... 20. Side Effects
"Panaceum" nie znają Lawrence, Sonny i Szaman z "Maniac".
......... 21. Where Eagles Dare
Trudne, bo tylko Gemini, Sancho, Mefisto i Craven dali radę. Sonny pocelował w "Cliffhangera", a Lawrence wymyślił "Taff Winter".
......... 22. Colombiana
Pomocna mogła okazać się nazwa kolumbijskiej stolicy. Nick, Persona, Gemini i Craven dali radę, Mefisto spróbował z "Bad Boys II", Sancho z "Mr. and Mrs. Smith", a Lawrence w "Maria Full of Grace".
......... 23. 48 Hrs.
Żaden kłopot dla Nicka, Persony, Cravena, Geminiego i Mefista, natomiast Sancho najwyraźniej się pomylił i wsadził tu "Oblivion".
......... 24. Oblivion
Tak więc Sancho zaliczył wpadkę, Sonny i Szaman bez pomysłu, a Berus dał "True Romance".
......... 25. Toy Soldiers
Craven zarzucił telewizyjną wersją "Tożdamości Bourne'a" z roku 1988 – może myślał, że grający tam Denholm Elliott i inni właśnie wyłowili z wody Bourne'a? Lawrence dał "Best of the Best", a pozostali zgadli lub nie strzelali mniej więcej po równo.
......... 26. Conan the Barbarian
Nowego Conana poznało pięciu graczy. Sancho, Berus i Sonny postawili na "300", Mefisto na "Planetę małp", a Lawrence na jej "Genezę".
......... 27. The Duellists
Zgadło też pięciu graczy. Craven spróbował z "The Emperor's New Clothes", a Lawrence z "Napoleonem" (na zdjęciu nie cesarz, tylko Harvey Keitel).
......... 28. Scanners
Nie wiedzieli Sancho, Sonny, Berus i Lawrence z "American Psycho".
......... 29. Quo vadis
Polski film tajemnicą dla Mefista, Berusa i Szamana.
......... 30. Amour
Połowa graczy zgadła, druga połowa nie.
......... 31. Backdraft
Szaman i Berus się poddali.
......... 32. Warlock
Trudne, kurva! Persona i Craven dostają brawa, pozostali – marsz do wypożyczalni.
......... 33. Dead Man Walking
Wbrew pozorom to nie pierwszy plan okazał się istotny, tylko kobitka w tle. Nabrał się tylko Lawrence z "Synem Jezusa" (tam rzeczywiście grał Jack Black).
......... 34. Innerspace
Na wysokości zadania stanęli Gemini, Craven, Nick i Persona. A Mefisto wyraził się dosadnie: tytułu ni chuja.
......... 35. Twister
Latająca krowa bez problemu dla wszystkich graczy.

Koledzy i koleżanko, dziękuję wam za udział. Jak zwykle było fajnie, choć było was niewielu, nie to co w marcu i dawniej, kiedy grało kilkanaście osób, ale i tak dzięki. Że też się komuś chciało robić taki konkurs, no nie? ;)

Co do zarzutów (także na priva, jeden z graczy nawet życzył mi, żebym sczezł), że poziom quizu był trudny i że z niektórymi kadrami wręcz przegiąłem, odpowiem tylko jedno: mam to gdzieś. :) Robiłem konkurs tak jak zwykle, starając się wybrać jak najciekawsze ujęcia, a nie żeby dać wam jakieś niemożliwości do odgadnięcia. Nikt poza nickiem_the_prickiem, który jest z innej planety, nie ustrzelił kompletu – i dobrze, bo jakiś poziom trudności musi być zachowany. Łatwy MasterKadr to był kilka lat temu, tak więc nie ma co marudzić, lepiej cieszyć się tymi mniejszymi trafieniami. Ja wiem, że takie kadry jak z Pacific Rim, Stokera, Hyde Park on Hudson czy choćby z nowego Conana są mocno "niszowe"; już za rok czy dwa lata ja sam bym nie miał pojęcia, skąd one pochodzą, nie mówiąc o tym, żeby się znalazły w jakiejś encyklopedii filmowej. Ale niektóre filmy są na tyle świeże, góra sprzed kilku miesięcy, że można było się pokusić o wybranie z nich takich właśnie kadrów. I niektórzy je odgadli, za co dostali zasłużone punkty. :)

To tyle. Następnym razem spróbuję jednak nie dawać aż takich mindfucków, a tymczasem sami se zróbcie MasterKadra, byle nie zaraz i nie natychmiast. Może zagram. ;)

PS. Jak jakieś kontrowersje czy nieścisłości przy obliczaniu punktów, to wracam wieczorem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon