Miami Vice (2006)
ja widzialem MV tylko raz i generalnie bylo ok, tak na 7/10 ale bez szalu, ale ponoc dir cut lepszy wiec dam temu filmowi jeszcze jedna szanse i wydam ostateczny werdykt! Watpie, ze Mann kiedykolwiek nakreci cos na poziomie Hit

Odpowiedz
Koleś napisał(a):Nagle się dowiaduję o rzeszy zajadłych przeciwników filmu i małej grupie wybrańców tej planety, którzy potrafią w pełni docenić MV :wink:

źle.

na świecie są dwa rodzaje ludzi: ci, którzy widzieli MV raz, i ci, którzy widzieli więcej niż raz.

i błagam, nie wyjeżdżajcie mi z "kultem Manna", bo to nie robi na mnie żadnego wrażenia. przez ten topic przewinęło się już parę osób, które z "kultem Manna" nie miały i nie mają nic wspólnego i nie przeszkodziło im to w stwierdzeniu rzeczy oczywistej, takiej mianowicie, że przy drugim-trzecim podejściu akcje MV idą w górę. to już zjawisko potwierdzone naukowo. proszę więc: bez sarkastyczno-uszczypliwych tekstów o wybrańcach i prolach pod moim adresem. nigdy nie użyłem takiego rozgraniczenia. rozgraniczenie jest, ale innego rodzaju.

Odpowiedz
Tu nie mam jak się nie zgodzić. Masz 100% racji. Tylko, że mi drugie obejrzenie niestety w niczym nie pomogło. Owszem, minęło uczucie rozczarowania jakie miałem po pierwszym obejrzeniu, ale oprócz tego niestety niewiele się zmieniło. Szkoda, bo rzeczywiście dobrze temu filmowi życzyłem długo przed premierą.

Odpowiedz
mnie również drugie obejrzenie niewiele dało, szczerze mówiąc. dopiero za 4 razem coś chwyciłoUśmiech to chyba bardziej zależy nie od ilości obejrzeń, ale od nastroju w danym momencie, bo ten film ma tak cholernie specyficzny nastrój, że czasami po prostu trudno się weń wstrzelić, ale jak już się wstrzelisz, to...Uśmiech

Odpowiedz
Czyli mam oglądać tak długo dopóki mi się nie zacznie podobać? Obawiam się, że w taki sposób każdy film jest mi się w stanie spodobać :razz:

Odpowiedz
Koleś napisał(a):Czyli mam oglądać tak długo dopóki mi się nie zacznie podobać?

nie.
po prostu... poczekaj na dogodny momentUśmiech

kiedyś przeczytałem fajny tekst o MV (znajdę cytat, wrzucę go na forum): "MV nie jest filmem, który zabiega o poklask wśród publiczności"

według mnie autor trafił w sedno.

Odpowiedz
Mental napisał(a):mnie również drugie obejrzenie niewiele dało, szczerze mówiąc. dopiero za 4 razem coś chwyciłoUśmiech

Jak Ci nie wstyd - mi MV spodobał się za pierwszym razem. Uśmiech

Odpowiedz
Kusiło mnie kilka razy żeby to wytknąć Mentalowi, ale za dużo później tłumaczenia, że 6/10 w twoim wykonaniu, to przynajmniej 7/10 w porywach do 8/10 u kogoś z "normalnym" systemem oceniania Uśmiech

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):Kusiło mnie kilka razy żeby to wytknąć Mentalowi, ale za dużo później tłumaczenia, że 6/10 w twoim wykonaniu, to przynajmniej 7/10 w porywach do 8/10 u kogoś z "normalnym" systemem oceniania

A skąd pamiętasz ile dałem? Uśmiech

Odpowiedz
A to dawałeś dobrym filmom jakieś inne oceny jak 6/10? ;) Po prostu w recenzji sprawdziłem i dobrze bo byłem przekonany, że dałeś 7/10.

Odpowiedz
tyler, zamiast rozkładać system oceniania solo na czynniki pierwsze, może zdradzisz mi, co sadzisz o MV?Uśmiech

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):A to dawałeś dobrym filmom jakieś inne oceny jak 6/10? Oczko

Dałem 9/10 dwa razy niedawno. Uśmiech
A MV dostało 6/10, faktycznie. Chyba trochę nisko, ale zamierzam to zweryfikować, bo film muszę sobie kupić w końcu. Ten klimacik serialowy jest słodki...

Odpowiedz
Mental napisał(a):tyler, zamiast rozkładać system oceniania solo na czynniki pierwsze, może zdradzisz mi, co sadzisz o MV?:)
Na ten tydzień mam zaplanowane, długo odkładane, obejrzenie Directors Cuta (uwaga, to będzie ten "magiczny" drugi raz), jeżeli do tego dojdzie, to może i nawet napiszę tutaj moją opinię ;)

Odpowiedz
ok, ale mam prośbę. napisz tylko opinie pozytywną. negatywną sobie daruj, bo i tak wiem, jaka ona będzie: sztampowa jak wszystkie negatywne odnośnie tego filmu:)

Odpowiedz
Problem w tym, że pozytywne tutaj też są nudne i sztampowe, więc może po prostu nic nie napiszę i będzie luz Uśmiech

Odpowiedz
Mental napisał(a):napisz tylko opinie pozytywną.

Heh, jasne - innych o filmach Manna tutaj się nie toleruje.

Odpowiedz
A reszta zdania ci uciekla, czy celowo ja pominales, Padme?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
O ile pamiętam, to jest cytat całego zdania, o ile wiesz co to zdanie. Uśmiech

Odpowiedz
Wybacz, musze sobie kupic nowe okulary. Myslalem, ze ta kropka to przecinek, a reszta zdania faktycznie to mi uciekla :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Trzeba znać określenie "wyrwane z kontekstu", poszłoby ci lepiej Jar Jar.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości