Michael Mann
takie coś znalazłem, nie wiem, gdzie wkleić, więc wklejam tutaj:

[Obrazek: fm(2).jpg]

Odpowiedz
Wow, może Mann część zdjęć nakręci w Międzyzdrojach :mrgreen:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Tymczasem mamy piąty wideo-esej, skupiający się wyłącznie na serialu Crime Story, który swoją drogą wygląda bardzo ciekawie.

Odpowiedz
Offical Movie for the Ferrari California filmed by Michael Mann

MOC!!!

Odpowiedz
Zajebiste to jest. Szkoda, że nie ma wersji HD.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Muza fajna, zdjecia ok, ale reklama jakas taka bez pomyslu jest.

Odpowiedz
bo to chyba nie do końca miała być reklama z cyklu "panie Iksiński, kup pan samochód".

Odpowiedz
Dokładnie. To jest po prostu filmik, a nie reklama. Zresztą Ferrari nie musi się reklamować :)

Dawać mi tu wersję HD!

Odpowiedz
Cytat:bo to chyba nie do końca miała być reklama z cyklu "panie Iksiński, kup pan samochód".

To co to twoim zdaniem jest?
Zreszta, nazwa jest nieistotna, klip jest bez pomyslu i tyle. Jakby wyciagniety z jakiegos programu motoryzacyjnego; ujecie z boku, ujecie z przodu, ujecie z lotu ptaka, koniec.

Odpowiedz
Cytat:To co to twoim zdaniem jest?

film ukazujący dwie ferrarki: czerwoną i niebieską:) tyle. mnie zmasakrował. jest tu wszystko, co cechuje twórczość Manna: przestrzeń, afirmacja wolności, kapitalne zsynchronizowanie muzy z obrazem, kamera blisko twarzy, świetne sklejki. można wywnioskować, że to bardziej reklama Manna niż ferrari:)

a propo sklejek - najlepsze jest przejście na niebieską ferrarkę.

Odpowiedz
Rzecz faktycznie bez żadnego konceptu, a szkoda bo lubię jak jednak o coś chodzi. Niemniej fajne zdjęcia (mam słabość do ujęć z lotu ptaka) i dobrze dobrana muza, a ujęcia z kamery umieszczonej blisko twarzy to wyraźny podpis Manna. Jednak bez rewelacji.

Odpowiedz
Dlatego Mann powinien wstawić do jakiegoś swojego przyszłego filmu uczciwy pościg, tak żeby o coś chodziło - to byłoby coś.

Odpowiedz
Stanley Kubrick. Eisenstein. Dziga Vertov. And 'Kino Eye'.
I mean that's really my limitation. So my approach to films
tends to be structural, formal, abstract and humanist.

Michael Mann's cinema of images

Odpowiedz
Obejrzałem toto z ferrari. Przypuszczam, że ludzie z Ferrari zatrudnili Manna po seansie "Miami Vice". W takim razie gość odpowiedzialny za przedsięwzięcie powinien mu nie dać ani grosza, posadzić przed ekranem, zapuścić MV i powiedzieć: "Michałek, jeszcze trzy lata temu umiałeś tak filmować auta, że mój pradziadek dostawał erekcji. To teraz zmiataj i nakręć mi tę reklamówkę jeszcze raz, a nie jakieś marne intro od gierki samochodowej mi przyniosłeś".
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
chyba pomyliły ci się auta z motorówkami, bo jakoś nie przypominam sobie, żeby w MV sceny samochodowe powodowały jakąkolwiek erekcje - w odróżnieniu od scen na wodzie czy podniebnych.

swoją drogą, zastanawiałem się, czemu akurat ferrari. po kilku kliknięciach wszystko stało się jasne:

Michael Mann is himself a major Ferrari enthusiast. His first Ferrari was a 308 which he purchased in Belgium in 1970. He followed this up with a Testarossa in 1985 and then a 550 Maranello. Mann has also driven two Ferrari Challenges. Right now he is the proud owner of a 599 GTB Fiorano which he uses regularly.

http://www.hrowen.co.uk/Ferrari/News-and-Offers/Michael-Mann-Directs-California-Video.aspx

no i taka plota parę lat temu krążyła:

http://www.filmweb.pl/Michael+Mann+zrealizuje+biografi%C4%99+Enzo+Ferrari,News,id=5400

Odpowiedz
MV - czarna Ferrarka głównych bohaterów "ścigająca" Alonza jadącego chyba Bentleyem to pare bardzo klimatycznych ujęć, bardzo podobnych do tej reklamówki, jednak ta filmowa, miejska noc jest dużo fajniejsza niż jakieś łąki w pełnym słońcu.

Odpowiedz
Mental napisał(a):bo to chyba nie do końca miała być reklama z cyklu "panie Iksiński, kup pan samochód".

...bo to nie dokonca reklama, a raczej film pokazowy na potrzeby pokazow/wystaw Ferrari, programow telewizyjnych itp. Filmik jakich pelno, mowiacz szczerze niczym specjalnym sie nie wyroznia. Pod wzgledem technicznym owszem wyglada swietnie, ale teraz co drugi taki filmik wyglada mniej wiecej tak smo - szkoda troche Manna na takie zabawy, choc fakt kilka ujec i zblizen robi wrazenie.

Mental napisał(a):swoją drogą, zastanawiałem się, czemu akurat ferrari.

C'mon Mental, a jaka fura jezdzil Sonny Crockett w MV?

W filmie F430 Spider...a w serialu (mimo, ze uwazam Ferrari za fury dla zgejowacialych mieczakow i synkow boagatych tatusiow tzn. fury bez cienia jaj i charzymy, to jedno auto tej marki powoduje u mnie ciarki na plecach) jednym z najpiekniejszych i najseksowniejszych samochodow jakie widzialy drogi na tym swiecie...Ferrari Testarossa

[Obrazek: 105ocw.jpg]

Lato '86. rozowa koszulka, biala marynara, mokasyny na gole stopy...i fruuu lecimy do Trojmiasta wyrywac lachony ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
simek napisał(a):jednak ta filmowa, miejska noc jest dużo fajniejsza niż jakieś łąki w pełnym słońcu.

w scenie "samochodowej" w MV06 jest obciachowy motyw z nitro - nigdy mi się ten patent nie podobał. niemniej co do jednego masz niewątpliwie racje - Mann nigdy jeszcze nie zmierzył się z sekwencją pościgu, w którym biorą udział pojazdy dwuśladowe wysokooktanowe:) chyba najwyższy czas, by nadrobił tę zaległość.

Bucho napisał(a):C'mon Mental, a jaka fura jezdzil Sonny Crockett w MV?

kurde, dałbyś chociaż trzy możliwości do wyboru:)

Bucho napisał(a):szkoda troche Manna na takie zabawy

lepiej, żeby tak się zabawiał niż żeby miał szukać szkieletu Jezusa... (sorry, Bucho, musiałem:))

być może już wklejałem (a być może nie):

Michael Mann 'Lucky Star' Mercedes Benz

w roli głównej benicio del toro i oby to nie był jego ostatni występ u Manna...

Odpowiedz
i oby tej panienki też nie ;)
ale dlaczego ja się ostatnio tu tylko odzywam, jeżeli o nią chodzi :lol:

Odpowiedz
Mental napisał(a):lepiej, żeby tak się zabawiał niż żeby miał szukać szkieletu Jezusa... (sorry, Bucho, musiałem:))

Touche ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon