Michael Mann
Producent, Michael Mann. W obsadzie min. Stephen Lang, Laurence Fishburne i
James Remar

"Band of the Hand is an American 1986 crime film directed by Paul Michael Glaser. The film turned into a theatrical release after it failed as a television pilot" - wiki.

So fuckin 80s Miami, taka okladka :)

[Obrazek: tumblr_njafiurkMR1qbapgqo1_1280.jpg]

promo kawalek od Boba Dylana - cholernie dobra rzecz.

Kilka slow od Glasera

tv promo

dobry patent z odstawka na bagnach

a tu zwyczajnie poleglem ze smiechu - pancerniki poywajace dzieci, leze :)

Czas wyszukac film an amazonie <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie mogę z tego. A koleś w środku na plakacie wygląda jak skrzyżowanie JCVD z M. Jacksonem :)

Odpowiedz
Dokładnie to samo pomyślałem :D
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Michael Mann na planie "LA Takedown" :)

[Obrazek: la-takedown.jpg]

http://www.starpulse.com/news/Jason_Coleman/2012/10/04/hypothermia_dad_michael_rooker_goes_ca

Odpowiedz
Cytat:ROME – Michael Mann and L.A.-based Cecchi Gori Media are in final development stages on their long-gestating “Ferrari” biopic, about Italian automotive mogul Enzo Ferrari, which Mann is set to direct.

Mann and CGM chief exec Niels Juul are eying a 2016 shooting date for the extensively researched pic, based on Brock Yates’ 1991 book “Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races,” about the man who redefined the high-powered Italian sports car and almost single-handedly created Formula One racing.

Mann has now merged two scripts, one by Troy Kennedy Martin (“The Italian Job”) and the other by David Rayfield (“Out of Africa”), both based on Yates’ book.

“We are talking to financiers and have some early commitments,” said Juul.

Juul just returned from the Taiwan set of Martin Scorsese’s “Silence,” on which he is an executive producer. Italian producer Vittorio Cecchi Gori is a producer on “Silence,” another long-gestating pic originated by Cecchi Gori’s small but well-run U.S. outpost.

Juul pointed out that Mann’s Ferrari project, at one point reportedly set up at Fox, has no links whatsoever with another purported Enzo Ferrari film, recently announced in the Italian press with Robert De Niro reportedly in the lead role and Gianni Bozzacchi, the onetime personal photographer to Elizabeth Taylor and Richard Burton, producing.

The Cecchi Gori pic was originally scheduled to happen in 2004 with Sydney Pollack directing and Al Pacino in the lead, but it didn’t come together and Pollack died in 2008.

“Mann is very passionate about this project and people are interested,” enthused Juul, noting that they now have a finished script based on Ferrari’s official biography. Juul added that he will also be shopping “Ferrari” during the upcoming Cannes film market.

“Ferrari” going into production would rep further indication, after “Silence,” that, following complicated legal and financial woes, Vittorio Cecchi Gori, Italy’s onetime top movie mogul, is back in business on a much smaller scale with select high-profile pics.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie mam zielonego pojęcia jaki potencjał ma historia o gościu co budował szybkie samochody, ale fajnie, że Mann dosyć szybko bierze się do roboty.
Nie byłem pewny, czy Silence od Scorsese się w ogóle kręci, a tu mamy ładne potwierdzenie. Chociaż skoro zdjęcia jeszcze trwają to chyba marne szanse na premierę w tym roku.

Odpowiedz
Mann i Ferrari...Miodzio.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Średnio dobra wiadomość, liczyłem na kolejny film sensacyjny ze strzelaninami. Biografie sławnych ludzi niech robią inni.

Odpowiedz
Cytat:Nie mam zielonego pojęcia jaki potencjał ma historia o gościu co budował szybkie samochody
Taki sam jak każda biografia :)

Cytat:liczyłem na kolejny film sensacyjny ze strzelaninami. Biografie sławnych ludzi niech robią inni.
Ale tam będzie też w jakimś sensie wolnościowy przykład. Ferrari powstało bo Faszyści bodaj zabronili mu jeździć Alfa Romeo, czy zamkneli fabryke czy coś takiego, a on im pokazał wała i zrobił własne auto. ;]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
No super, wzruszyłem się :)

Odpowiedz
Nikt przy zdrowych zmysłach nie da już Mannowi kilkudziesięciu baniek na film, który zarobi mniej niż Kim Kardashian przez tydzień robienia niczego.

Odpowiedz
Brzmi trochę jak taki rozpaczliwy oscar bait tuż po tym, jak jego ostatni film poniósł kleskę artystyczną i finansową. No ale w końcu to Mann, człowiek który poniżej pewnego poziomu nie schodzi, i ma już filmy biograficzne, więc powinno być dobrze.

Odpowiedz
Gdyby chciał oskara, to by wziął biografie jakiegoś uciskanego Murzyna.

Twórca samochodu dla burżujów i 1% bogaczy to super temat. I film na pewno będzie minimum dobry w ryj. Poza tym Mann ma dwa Ferrari w garażu - wrzucałem tu niedawno filmik, jak się wozi nowym modelem.

Co nie zmienia faktu, że JA CHCEM SZCZELANINY!1111 (foch)

Odpowiedz
Jakby chcial Oscara to by zaadaptowal forum KMF - jest broń, rasizm, walka z rasizmem, lewactwo, wolnościowcy, prawicowcy, słaby gust filmowy, dobry gust filmowy, dramat, piękne kobiety i brzydcy mężczyźni. Idealne.

Odpowiedz
Ale serio - Mann nawet jak wybiera potencjalnie oskarowe tematy (co mu się zdarza mega rzadko - patrz "Ali", ew. "Mohikanin"), to robi je w taki sposób, byle Oscara nie dostać.

Odpowiedz
Cytat:Taki sam jak każda biografia :)
Taaa: William Wallace, Oskar Schindler, Jordan Belfort, Jake LaMotta to rzeczywiście ten sam potencjał na świetny film, co konstruktor samochodów.
Nie mówię, że to będzie zły film, ale podobnie jak Mental uważam, że Mann mógłby kręcić coś dużo, dużo ciekawszego.

Odpowiedz
Wyjdzie, będzie zajebiste i będzie Wam głupio :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Już sam fakt że Mann uchwyci zajebiste samochody w kadrze i te ryki silników spowoduje że film będzie dobry. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Już jest pierwszy trailer! Mann montował i kręcił:

Zdjęcia z planu:

Odpowiedz
(15-04-2015, 20:48)Mental napisał(a): Gdyby chciał oskara, to by wziął biografie jakiegoś uciskanego Murzyna.

A "Ali" to co niby było?

Plus skoro jak sam piszesz Mann lubi i ma Ferrari to sądzę, że właduje swoje serce w taki projekt. I jak jeszcze sporo Włochów będzie w to zaangażowanych to na pewno wyłożą kasę na swój narodowy skarb.
Jestem dobrej myśli, plus po "Rush" widzę, że można nakręcić w dzisiejszych czasach dobre filmy z szybkimi samochodami.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon