Misyjna Telewizja Polska i programy (w) TV ogolnie
Jakuzzi napisał(a):A zaslaniasz oczy jak przechodzisz kolo odbiornika? Pytam z ciekawosci.

Nie, nie palę telewizorów na stosach po uprzednim skropieniu ich wodą święconą, ani nie wybiegam z krzykiem z pokoju w którym jest telewizor.

Przez termin "nie oglądam tv" miałem na myśli to, że nie siadam przed telewizorem żeby "zobaczyć co leci" (czytaj - przez najbliższe dwie godziny przełączać kanały).

Zasada jest taka sama, co z kawą, której nie piję, ale jeśli ktoś pochłania to paskudztwo to nie odprawiam nad nim egzorcyzmów.

Cytat:5 lat bez obejrzenia meczu w telewizji?

Piłka nożna (bo zapewne o niej piszesz) interesuje mnie w tym samym stopniu co curling, pływanie synchroniczne i inne tego typu fascynujące dyscypliny.

Odpowiedz
Yossa, gratuluję determinacji :wink: ja też mocno ograniczyłam oglądanie tv i obecnie zasiadam przed odbiornikiem tylko, aby obejrzeć CSI, dr House'a albo Desperatki.
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej

Odpowiedz
Głupio to zabrzmi w świetle moich wcześniejszych wzwodów ale ja też nie oglądam TV. Czasem TVN 24 i Review Terriory. Reklamy to jest coś czego nie potrafię przełknąć.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Glut napisał(a):wzwodów

Glucie, wygrałeś tym tekstem :lol:

Odpowiedz
Teraz kiedy królują komputery i internet, ograniczenie się w oglądaniu tv nie jest aż takie trudne.

Ja też poza sportem, kanałami z rodziny Discovery (może z godzinkę dziennie) i od czasu do czasu wybranym filmem, właściwie nic w tv nie oglądam (a już broń Boże wiadomości - wolę nie popadać w depresję).

Czasem z wielkich nudów popstrykam kanałami i coś może się nada by zawiesić oko - np. wczoraj leciał na TVP2 dokument o Aleksandrze Wolszczanie.

Ale, żeby tak wcale nie oglądać? To już mogę tylko podziwiać :)

Odpowiedz
Super Green napisał(a):
Glut napisał(a):wzwodów

Glucie, wygrałeś tym tekstem :lol:

:))

I Bzyku ma rację. WSZYSTKO co oferuje mi tv mam w komputerze. Tylko że sam sobie wybieram czas emisji. Bez pedalskich reklam.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Czy dla 0,2% warto tworzyc odrebny program?
Albo realizowanie misyjności, na której brak narzekacie w TVP 1 i 2, albo wysoka oglądalność. W TVP 1 i 2 chodzi o oglądalność, więc puszcza się kino akcji klasy b, seriale i teleturnieje, a w TVP Kultura o misyjność, więc puszczają etiudy, koncerty, animacje i kino artystyczne. Mi na przykłąd wisi ile osób ogląda Kulture, bo jeśli leci tam jakiś ciężko uchwytny film, to korzystam.

Odpowiedz
Bzyku napisał(a):5 lat bez obejrzenia meczu w telewizji?
Ja dwa mecze obejrzalem w zyciu w calosci.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Piąteczka.

Odpowiedz
Ja żadnego w całosci, zaczynałem gdzies tak 15, moja przygoda konczyla sie po 5 minucie.

Odpowiedz
simek napisał(a):Albo realizowanie misyjności, na której brak narzekacie w TVP 1 i 2, albo wysoka oglądalność.

Jest jednak roznica miedzy umiejetnie podana misyjnoscia a zbieranina aciekawych, niszowych wycinkow kulturalnych, ktora serwuje tvp kultura.

Odpowiedz
No, w sumie racja, co nie zmienia mojego zdania że TVP Kultura jest fajna :) w ogóle to w Polsce musiałby powstać najlepszy kanał telewizyjny na świecie, żeby wam dogodzić

Odpowiedz
Pudlo. Po prostu musialby byc lepszy od gownianego tvp kultura.

Odpowiedz
Mam pytanie - czy 1.XI to jest jakiś wielki dzień żałoby narodowej ? Zerknąłem do programu TV i aż się przeraziłem - 3/4 ramówki kilku czołowych stacji, to dramaty i melodramaty; od rana do wieczora. Kolejny cel polskiej telewizji - wpędzanie ludzi w deprechę :P

Odpowiedz
Bo dziś się jeździ na groby odwiedzać sztywniaków.

Odpowiedz
Ja już wąchających odwiedziłem i jestem bardzo wesoły. :))

Odpowiedz
Żarty żartami ale moze troche szacunku dla zmarlych. Jesli wy jezdzicie odwiedzac groby aby tylko zapalic swieczke prosze bardzo, ale inni poswiecaja chwile na zadume przy mijescu gdzie spoczywa ich bliska osoba. Oczywscie nie powinno byc to zwiazane z zadnym konkretnym dniem tylko potrzeba kiedykolwiek tylko najdzie, ale jesli ludzie chca robic to pierwszego listopada to ich sprawa a wy nie jestescie od komentowania tego.
Tradycja to tradycja.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Na grobach bywam gdzieś tak raz na miesiąc. Pierwszego listopada nienawidzę tego robić z powodu tłoku, przepychu, waty cukrowej sprzedawanej przed bramami cmentarza. Zostałem dziś zaciągnięty siłą gdyż cała rodzina tam była, a w końcu
Cytat:Tradycja to tradycja

Odpowiedz
Jeżeli znalazłeś w naszych postach kpinę z ludzi hołdujących tradycji, chrześcijan, tych którzy poświęcają się zadumie nad grobem itd. to sorry. Nie my tu mamy problem. I niczego nie komentuję. Stwierdziłem że dziś się jedzie odwiedzić sztywnych - sztywny to jest zmarły.

Odpowiedz
A jeśli chodzi o moją wesołość to było to odwołanie do posta z poprzedniej strony gdzie ktoś twierdził iż jest to bardzo smutny dzień. Nie dla mnie.
A to będzie mój ostatni post - chce zostać z liczbą 666 :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon