My Name Is Earl
Znacie? Ogladacie?

[Obrazek: My_Name_Is_Earl_title_screen.jpg]

Opowiesc o zlodziejaszku z podrzednej miesciny, ktory odkrywa karme i nawraca sie na dobra droge. Brzmi moze nieciekawie, ale jako prosta formula dla komediowego serialu sprawdza sie znakomicie. Z dowcipem bywa tu roznie. Czasem jest ciety, czasem inteligentny, czasem prostacki, czasem pikantny, czasem obrzydliwy, czesto - ku mojej prywatnej uciesze - politycznie niepoprawny. Zarty z Czarnych, Meksykancow, osob niepelnosprawnych psychicznie, kalek czy gejow, sa tu na porzadku dziennym. Czy mozna sie smiac z dziewczyny, ktora porusza sie skaczac na jednej nodze? Jasne, ze mozna, a tworcy takie gagi serwuja z zaskakujaca swoboda, bez skrepowania, choc zawsze w przyjacielsko-luzackim, niekrzywdzacym tonie, troche jak niegdys bracia Farrelly. W skorze tytulowego Earla znakomicie odnalazl sie Jason Lee, mnie jednak zawsze rozklada na lopatki przyglupawy brat glownego bohatera - Randy. Jako dodatkowy smaczek przewijaja sie przez serial znane twarze telewizyjne lub filmowe.
Long story short - zaraz po The Office w wersji amerykanskiej, moim zdaniem najlepszy obecnie serial komediowy.

Odpowiedz
Wlasnie obejrzalem pilota.
Swietna sprawa. Drugi odcinek w drodze. Jedyny minus to to, ze trwa tylko 25 minut. Przyzwyczailem sie za sprawa Losta, ze epizod trwa ponad 40 minut.
Oby utrzymal poziom dalej :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Jedyny minus to to, ze trwa tylko 25 minut. Przyzwyczailem sie za sprawa Prison Breaka ze serial trwa godzine/odcinek.

Prison Break trwa około 40 min :)

Odpowiedz
Dobra cicho :)
My Name is Earl ma stanowczo za krotkie odcinki :)
--
Laozi

Odpowiedz
20 minut to wlasciwie standard jesli chodzi o amerykanskie seriale komediowe.

Odpowiedz
Hitch mogę Ci tylko powiedzieć, że (w przeciwieństwie do Prison Break) im dalej tym lepiej :)

Genialny serial, poważnie. 3 sezon w drodze.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Przerzucilem dzisiaj 12 odcinkow. Wciagnelo mnie, nie powiem. Z humorem bywa roznie, ale serial trzyma klimat a to najwazniejsze. Choc czesciej chcialbym wybuchac smiechem a zarty moglyby byc czesciej nie-telewizijne (jak te z plonacymi kijami golfowymi, lub bojka z kolesiem majacym protezy trzech konczyn).
Ogolnie jest dobrze.
--
Laozi

Odpowiedz
Crabman i tak najlepszy :)

Odpowiedz
Crabman jest świetny, ale koniec końców każdy z głównych bohaterów da się lubić - nawet Joy. ;) Serial jest bardzo dobry, chociaż w drugim sezonie w środku jest lekki spadek formy to pod koniec jest znów kapitalnie, a końcówka... No, zaskakująca.

Odpowiedz
Hitch napisał(a):bojka z kolesiem majacym protezy trzech konczyn

W jakim sensie ta scena jest 'telewizyjna'? ;)
Swoja droga ten motyw rozpieprzyl mnie kompletnie. Absurdalny, przesadzony, niestosowny - smialem sie trzymajac za glowe. :)

Odpowiedz
tvp na jeisien zacznie emisje tego serialu. po opisie jakuza jestem troche pozytywnie zaskoczony. 8) bede ogladac. bo juz dawno zadnego sitcomu nie widzialem.

Odpowiedz
No wlasnie ta scena nie jest telewizyjna :)
Chodzi mi o to, ze to zwykly serial telewizji publicznej i nie mozna w nim mocno przeklinac i pokazywac odwazniejszych zartow.
Ale ta scena wymiotla :)

Obejrzalem 16 odcinek i kurde. Karma mogla oszczedzic biednego Earla i pozwolic mu spotykac sie troche z ta profesorka :(

Odcinek 18. Tmothy Olyphant lepiej radzi sobie z rola wiesniaka idioty niz hakera terrorysty :)
--
Laozi

Odpowiedz
Dzisiaj na TVP2 o 20:45, bodaj pierwszy odcinek ale glowy nie dam bo moze juz leciec od jakiegos czasu :)
W kazdym badz razie ja dopatrzylem dzisiaj dopiero.
--
Laozi

Odpowiedz
Dokladnie, dzis, 20.45, program drugi. Amatorzy dobrych seriali komediowych - zasuwajcie przed telewizory. :)

Odpowiedz
Jakuzzi nie place ci za bycie moim echem :)
--
Laozi

Odpowiedz
Srechem. ;) Z wieksza pewnoscia potwierdzam twoje niepewne oswiadczenie. ;)

Odpowiedz
Nowy My Name is (inmate) 28301-016 jest fajny. :) Zobaczymy jak Earl wydostanie się z więzienia, bo raczej nie będą go tam trzymać dłużej niż jeden sezon (a ma niby odsiedzieć dwa lata). No cóż. czekamy i zobaczymy. :)

Odpowiedz
Pierwszy odcinek trzeciego sezonu jest kapitalny :) To, co mnie cieszy w tym serialu, to zerowy spadek formy od czasu pierwszego sezonu. Twórcy mają kapitalne pomysły i kapitalne ich rozwinięcia. No to zobaczymy jak ten 3 sezon się rozwinie dalej, bo naprawdę jestem ciekaw.

Odpowiedz
Trzeci sezon poki co (3 odcinki) ciekawy i nie ma nic wtornego. Dobrze, ze tworcy nie wpadli na pomysl Wielkiego Zbiegu Okolicznosci i, ze Earl nie naprawia niczego ze swojej listy w pace. Oczywiscie byl jeden malutki wyjatek ale szybko to zlecialo. Wiadomo tez juz jak Earl bedzie skracal sobie wyrok (juz jest krotszy o 5 tygodni :))
Swietnie tez sparodiowana relacja naczelnik-ulubiony wiezien z Pirson Breaka. Oby wiecej zjechali Millera i jego kolesi :)
--
Laozi

Odpowiedz
3 sezon jest faktycznie świetny. Szczególnie podobał mi się odcinek z tym początkiem który parodiował Prison Breaka.. Dwóch braci..
Wie ktoś kiedy pojawią się nowe odcinek? Ten 13 to prawdziwy Cliffhanger :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości