02-11-2010, 12:42
|
NASZE PLAKATY
|
|
Patyczak, zajmujesz się plakatami "profesjonalnie"?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 26-12-2010, 00:01 A ten plakat poniżej zrobiłem w ramach takiej świątecznej akcji - ktoś podawał swój swój ulubiony (Ugly Truth ?!) film i ktoś inny miał zrobić mu w prezencie plakat do niego. Mi przypadł ten... Zaznaczam, że filmu nie widziałem...
26-12-2010, 15:19
patyczak, widzę, że inspirujesz się twórczością rozmaitych, nazwijmy to, "minimalistów". a powiedz mi, potrafiłbyś zrobić jakiś dobry plakat komercyjny - który przyciągnąłby do kin takiego widza jak ja, tj. widza, który nie łazi do kin studyjnych i brzydzi się offowością oraz niszowością? :) np taki?
26-12-2010, 15:23
Myślę, że gdybym dostał jakieś fajne zdjęcia od producenta, to z ich obróbką i dodaniem napisów nie byłoby jakiegoś wielkiego problemu:) A tak się chyba robi te komercyjne plakaty:P
26-12-2010, 15:34
No Synecdoche niezły pomysł, ale całość jednak zbyt kiczowata - szczególnie względem oficjalnego plakatu i samego filmu. Ugly truth też nie znam filmu, ale plakacior zgrabnie wyszedł, choć mało oryginalnie.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 26-12-2010, 20:37
Patyczak: chcesz żeby wszyscy w ciebie uwierzyli - zrób plakat, który ocieka epą.:) Choćby do Unforgiven, czyli filmu, który nigdy nie doczekał się naprawdę dobrego plakatu. I dare you, I double dare you, mother... ehm, po prostu I double dare you.:)
26-12-2010, 20:40
No w sumie to może być ciekawe wyzwanie:)
Obejrzałem wczoraj Open Rage i jestem wypełniony epą:D Pomyślę nad Unforgiven. 26-12-2010, 20:49
Nie koniecznie ma być epicki. Zrób po prostu atrakcyjny plakat filmu, który lubisz.
26-12-2010, 22:07
patyczak, krótka piłka z mojej strony: zrób plakat, który sprawi, że zechciałbym zatrudnić cie w mojej wytwórni filmowej na stanowisku "grafika od plakatów nacechowanych epą". jeżeli ci się uda, będzie to oznaczało, że a) wiesz, czym jest epa oraz rozumiesz istotę tego metafizycznego pojęcia i b) umiesz robić plakaty :) inne niż na festiwale dla - jak to ujął trafnie Mef - kinomanów z z denkami od słoików na oczach :)
no i przede wszystkim - daj jakiś tagline albo wysokooktanowy opis. przykład: A federal agent is dead. A killer is loose. And the City of Angeles is about to explode. a poniżej możesz dopisać coś w stylu: Almighty God, director of "Heat" is back on the street again. <ok>
27-12-2010, 03:46 patyczak napisał(a):Niestety fotka była niezbyt dobrej jakości. i bardzo dobrze <ok>
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 27-12-2010, 13:19 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Nasze pomysły na film | Mierzwiak | 141 | 28,912 |
16-11-2024, 20:45 Ostatni post: srebrnik |
|
| Nasze pomysly na wersje reżyserskie. | Hitch | 7 | 2,510 |
11-06-2007, 00:55 Ostatni post: :Łukasz: |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |