Ladna rzecz, ladna.
Ale chyba warto byloby stonowac zdziebko tytul.
Ale chyba warto byloby stonowac zdziebko tytul.
01-04-2009, 19:46
|
NASZE PLAKATY
|
|
ja się dopiszę - wymuskany tytuł i napisy zupełnie nie pasują do ziarnistego tła, ale tak to spoko
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 01-04-2009, 19:55
Także mi się podoba - ale "A Michael Mann film" jak dla mnie powinno być trochę wyżej ;)
01-04-2009, 19:56
Dzięki, dzięki. To taki plakatowy first draft, za wszelkie uwagi dziękuję i wezmę pod uwagę:)
01-04-2009, 19:59
jak zrobisz final draft to daj cynk - powieszę sobie go na ścianie :)
Aktualnie rządzi: ja
01-04-2009, 21:20
Wziąłem pod uwagę Wasze sugestie i oto poprawiony plakat. Mam nadzieję że tytuł nie wygląda już tak sterylnie, chciałem mu nadać surowego, kojarzącego się z miastem wyglądu. Czerwone podkreślenie (chociaż stonowane) zostaje, bo według mnie pasuje no i jest obecne w oryginalnym logo filmu.
![]() PS. Poprzednią wersję wrzuciłem na swój profil na imageshack, nie wiem czemu zniknęła. 03-04-2009, 01:48
jest ok - creditsy możnaby jeszcze nieco obniżyć, a to Crime saga mi jakoś nie pasuje do kontekstu, ale poza tym git
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 03-04-2009, 02:05 Mefisto napisał(a):a to Crime saga mi jakoś nie pasuje do kontekstu, ale poza tym gitNie inaczej. Ja wiem, że "Heat" to długaśny film, ale bez przesady ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
03-04-2009, 11:18
a ja nadal będę się trzymał swojej wersji zdarzeń: 1/3 plakatu (zabudowa śródmieścia) daje rade jako tizerek (tylko ten szum bym usunął albo przynajmniej mocno zredukował jego oczojebną ziarnistość), a reszta to nie wiem, o co chodzi. nazwiska aktorów uważam, że powinny być w jednej linii jak na karcie tytułowej w filmie. gradacja sugeruje, że de niro jest popularniejszy/lepszy/ważniejszy od pacino, podczas gdy są to przecież równorzędni artyści i godni siebie przeciwnicy:)
03-04-2009, 12:24 Mental napisał(a):gradacja sugeruje, że de niro jest popularniejszy/lepszy/ważniejszy od pacino, podczas gdy są to przecież równorzędni artyści i godni siebie przeciwnicy:) Nawet jak będą w jednej lini to pierwsze nazwisko od lewej zawsze będzie sugerowało "ważniejszego". Dlatego najlepszym zabiegiem jest ułożenie ich zgodnie z kolejnością alfabetyczną. Plakat fajny i 10 do potęgi "n" lepszy od oryginału. Zastnawiam się tylko nad tym czy nie ciekawiej byłoby gdyby śródmieście było pokazane w kolorach. Choć wtedy mogłoby być zbyt pstrokato. Jednak dobre nocne zdjęcia dużych metropolii zawsze dobrze się prezentują. No i co do "crime saga" - to bardziej pasuje do Ojca chrzestnego niż Heat. ;-) 03-04-2009, 13:52
No tak, tylko że 'Crime Saga' to nie wymysł Mierzwiaka, tekst jest obecny na każdym posterze do Gorączki.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 03-04-2009, 13:59 Monika napisał(a):Nawet jak będą w jednej lini to pierwsze nazwisko od lewej zawsze będzie sugerowało "ważniejszego". raz, ze tak jest na karcie tytulowej, a dwa, ze dla mnie wazniejszy jest zawsze ten po prawej:) Cytat:Plakat fajny i 10 do potęgi "n" lepszy od oryginału. proponuje jednak nie przesadzać:) oryginalny plakat Heat (tez z wjeżdżającym na peron pociągiem) jest w deche - ma klimat typowych dla eighties produkcji o bandytach i policjantach. poster mierzwiaka interpretuje w kategoriach wstępnej propozycji tizerka. 2/3 powierzchni zagospodarowano jak na moje przypadkowo, ot, ułożę sobie napisy jeden pod drugim i zobaczymy, co wyjdzie, a do tego domaluje czarne tło, bo czerń zawsze sie sprawdza. nie mowie tego złośliwe - mowie, co czuje:) 03-04-2009, 15:06 Mental napisał(a):proponuje jednak nie przesadzać:) oryginalny plakat Heat (tez z wjeżdżającym na peron pociągiem) jest w deche Ja porównuję plakat Mierzwiaka z tym czymś: w przypadku tego plakatu, plakat Mierzwiaka broni się zdecydowanie lepiej. :-) No a ten z pociągiem widziałam przed chwilą. Szału nie ma, ale jest ok. ;-) 03-04-2009, 15:09
Ten plakat można chyba podrasować. Usunąć gęby z góry, a napis Heat przesunąć na wysokośc obecnej głowy Kilmera. Voila.
03-04-2009, 15:13 Monika napisał(a):Ja porównuję plakat Mierzwiaka z tym czymś: no to jest rzeczywiście nędza, płacz i zgrzytanie zębów. Monika napisał(a):No a ten z pociągiem widziałam przed chwilą. Szału nie ma, ale jest ok. ;-) dla mnie bardzo ok. co prawda, nie jest tak dobry jak ten -- ![]() -- ale ciągle dobry. twórca nie musi się wstydzić. 03-04-2009, 15:21 Monika napisał(a):Ja porównuję plakat Mierzwiaka z tym czymś: Beznadziejny poster. Mental, nawet ty musisz to przyznac. :) 03-04-2009, 15:49 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Nasze pomysły na film | Mierzwiak | 141 | 28,914 |
16-11-2024, 20:45 Ostatni post: srebrnik |
|
| Nasze pomysly na wersje reżyserskie. | Hitch | 7 | 2,510 |
11-06-2007, 00:55 Ostatni post: :Łukasz: |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |