NOWOŚCI NA STRONIE
Recenzja filmu "Rzeka Czerwona":
http://www.film.org.pl/prace/rzeka_czerwona.html
Autor: ZYGA
"It's alive!"

Odpowiedz
Rzadko opisuję nowości kinowe, tym razem zdążyłem - "Kod da Vinci" :)
http://www.film.org.pl/prace/kod_da_vinci.html
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
Tekst jak zwykle świetny, a do tego przepiękna oprawa! Brawa, jak zwykle ;).

Odpowiedz
Adi ma swoją tajemnicę w związku z tą oprawą... Ale recenzja, jak to spod pióra Adiego, bardzo dobra.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Adi napisał(a):Rzadko opisuję nowości kinowe, tym razem zdążyłem - "Kod da Vinci" :)
http://www.film.org.pl/prace/kod_da_vinci.html

takst świetny!
Adi ocenił Kod surowo, miał do tego prawo :D

p.s. troche te polityczne wstawki w takiej formie :? .........niepotrzebnie

Odpowiedz
Do politycznych wstawek moim zdaniem też miał prawo, jako że sukces "Kodu", prymitywnego czytadła ("przybył, zobaczył, poszedł, powiedział, pobiegł") napisanego przez przeciętnego autora thrillerów wpisuje się idealnie w dzisiejszą tendencję "zwątpień i podkopywania dogmatów" (o wiele bardziej bezmyślnych niż owe opluwane dogmaty moim zdaniem), której następstwem są dyskusje na temat "tego, co się na świecie w ciągu najbliższego dziesięciolecia z tego powodu wydarzy".

Cytat:Adi ocenił Kod surowo, miał do tego prawo
Co to znaczy: "miał do tego prawo"? Recenzent z góry ma prawo do oceniania, taka jest jego rola, prawda?

Odpowiedz
Recenzja filmu "Kod Da Vinci":
http://www.film.org.pl/prace/kod_da_vinci2.html
Autor: GRAIL

Recenzja filmu "Jasminum":
http://www.film.org.pl/prace/jasminum.html
Autor: KAMA (Thebiut na stronach KMF ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
O! Świetna recenzja 'Jasminum'. Ukłony w stronę autorki, bo zachęcić do obejrzenia filmu to sztuka nie lada. Pozdrawiam!

Odpowiedz
"Jasminum" - recenzja Kamy ok, tylko duzo dziwnych slow (hehe),musialam dwa razy czytac, styl charakterystyczny, ale w koncu debiut, wiec wybaczam, trzymaj sie, stara, pisz, oceniaj, kazda recka to taki maly kamyczek w wielkiej, wspanialej budowli jaka jest KMF, wiec nie zaluj i czasu nie marnuj... :)

Odpowiedz
Artemis napisał(a):styl charakterystyczny, ale w koncu debiut, wiec wybaczam,

Aha, czyli recenzje nijakie są automatycznie dojrzalsze? ;)
A może vice-versa? Pogubiłem się... :roll:

Artemis napisał(a):kazda recka to taki maly kamyczek w wielkiej, wspanialej budowli jaka jest KMF, wiec nie zaluj i czasu nie marnuj... :)

Puh-leeeaaaseee ;)

Odpowiedz
D'mooN napisał(a):Aha, czyli recenzje nijakie są automatycznie dojrzalsze? ;)
A może vice-versa? Pogubiłem się... :roll:
Nie, ale po prostu Kama napisała swój tekst językiem możnaby rzec trochę przyciężkim i... powiało takim "gazetowym" profesjonalizmem :D

Odpowiedz
Artemis napisał(a):... powiało takim "gazetowym" profesjonalizmem :D

Możesz rozwinąć myśl?

Odpowiedz
Cytat:Tajemnicza historia mnisich aromatów, umagiczniona datą 1617 r., staje się metaforą wszystkiego, co reżyser i zarazem scenarzysta chce powiedzieć od siebie o miłości i transcendencji.

Cytat:Aż do końca projekcji stale powraca odczucie, że oto przed nami reżyser poszukujący nowej inkarnacji polskiego obrazu, a więc i wymagający obligatoryjnie odczytywania neologizmami

Cytat:Owszem, realizmu próżno by się tu zapierać, ale jest to na wskroś autorski realizm Kolskiego, taki na uboczu, dość klaustrofobiczny, widziany z mikroperspektywy, zawsze odgrodzony jakimś murem, jakby reszty świata nie było, tylko samo jaśminowe mikromiasteczko
Tak piszą profesjonaliści, ludzie zajmujący rubryki w gazetach - broń Boże tego nie neguję, zauważyłam tylko, że Kama wyróżnia się trochę stylem, każdy pisze tak jak lubi, absolutnie nie mam nic przeciwko, nie odczytuj tego źle ;)

Odpowiedz
Artemis napisał(a):Tak piszą profesjonaliści, ludzie zajmujący rubryki w gazetach...

Aha, brak kurczowego trzymania się językowego minimum = profesjonalny styl. Zanotuję to sobie, dość rewolucyjna myśl.

Artemis napisał(a):- broń Boże tego nie neguję,

Broń Boże...

Artemis napisał(a):styl charakterystyczny, ale w koncu debiut, wiec wybaczam

..., ja Cię o to nie podejrzewam przecież. :)

Artemis napisał(a):zauważyłam tylko, że Kama wyróżnia się trochę stylem, każdy pisze tak jak lubi

W końcu coś, z czym się zgadzam w zupełności. Recenzja wyróżnia się na plus spośród tekstów ostatnio publikowanych, a autorce życzę weny, by mogła dalej rozwijać się w tej materii. :)

Odpowiedz
przedpremierowo:

PRZED ZACHODEM SŁOŃCA
http://www.film.org.pl/prace/przed_zachodem_slonca.html
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
D'mooN napisał(a):
Artemis napisał(a):Tak piszą profesjonaliści, ludzie zajmujący rubryki w gazetach...

Aha, brak kurczowego trzymania się językowego minimum = profesjonalny styl. Zanotuję to sobie, dość rewolucyjna myśl.
Ty mnie chyba źle zrozumiałeś. Ja miałam na myśli tylko to, że czytając tę recenzję czułam się tak, jakbym czytała artykuł, który wyszedł spod ręki zawodowego recenzenta. I tyle, nie musisz niczego notować ;).

deina napisał(a):PRZED ZACHODEM SŁOŃCA
http://www.film.org.pl/prace/przed_zachodem_slonca.html
Pierwszy typowo dejnowy artykuł od dawien dawna... Return of the Queen...?

Odpowiedz
a, czyli plumkanie o uczuciach to jest typowo deinowe, a mafijne kino typu Ojciec Chrzestny to juz deinowe nie jest? Dobrze wrocic do formy w takim razie po rozpraszajacych przerywnikach...
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
Artemis napisał(a):Ty mnie chyba źle zrozumiałeś. Ja miałam na myśli tylko to, że czytając tę recenzję czułam się tak, jakbym czytała artykuł, który wyszedł spod ręki zawodowego recenzenta.

Tekst jest dobry, ale nie popadajmy w przesadę. Dobre pióro [klawiatura?], to nie tylko nieco bogatsze słownictwo czy wyrażanie się w sposób klarowny...

Zresztą, przymiotnik 'profesjonalny' [używany w odniesieniu do tekstów które można znaleźć w' fachowej prasie'] traci na swym pierwotnym znaczeniu, także użycie go w tym wypadku nie mówi nic konkretnego.

Chwalisz, czy ganisz? ;)

Odpowiedz
deina, ladne, bardzo ladne. bardzo bardzo ladne. film na to zasluguje

Odpowiedz
deina napisał(a):a, czyli plumkanie o uczuciach to jest typowo deinowe, a mafijne kino typu Ojciec Chrzestny to juz deinowe nie jest? Dobrze wrocic do formy w takim razie po rozpraszajacych przerywnikach...
Nie, ale po prostu plumkanie o uczuciach jest dla Ciebie najbardziej charakterystyczne ;). Tu nie chodzi o żadną formę ;). Doskonale wiesz o czym mówię.

D'mooN napisał(a):Chwalisz, czy ganisz?
Sama nie wiem :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon