http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
19-05-2009, 14:14
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
fajne menu Starego Trepa :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 19-05-2009, 14:14 Negrin napisał(a):Trafna recenzja, gdyby nie jedno karygodne bluźnierstwo: Czego spodziewasz się po człowieku, który do snu słucha na przemian z ? ;) Phil napisał(a):Szkoda tylko, że oprawy recek takie same . Recenzji przybywa, a czasu nie robi się więcej :smile: Mefisto napisał(a):fajne menu Starego Trepa Mefisto mnie pochwalił? Muszę gdzieś zapisać :grin:
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die." 19-05-2009, 19:15 Ciuniek napisał(a):Czego spodziewasz się po człowieku, który do snu słucha tego na przemian z tym?Dołożyłbyś jeszcze Manowar i miałbyś już wielką trójcę metalawych zespołów, które budzą mój największy rechot :) Choć z tej trójcy tylko Najtłisz jest naprawdę niesłuchalny ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
19-05-2009, 19:43
Recenzja filmu "Anioły i Demony":
http://www.film.org.pl/prace/anioly_i_demony.html Autor: Kamil Tustanowski (gościnnie)
"It's alive!"
21-05-2009, 08:42
Recenzja od linijki, nudna i przewidywalna, bowiem autor pisze dokładnie to, co wszyscy już pisali o książce i będą pisać o filmie. Nie żebym się z tym wielokrotnie nie zgadzał, ale nie w tym problem - recka jest co najwyżej średnia/poprawna. Kciuk w dół.
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 21-05-2009, 08:54
Nie czepiając się już kwestii merytorycznych, ostatnie zdanie:
Nie mogę polecić go z całkowicie czystym sumieniem, ale z kolei odradzanie seansu też byłoby nie do końca na miejscu, gdyż, fakt faktem, nie nudziłem się podczas seansu i z kina wyszedłem nie tyle zły na film, co na prawidła rządzące biznesem filmowym, które nakazują kręcić to, co na pewno przyniesie zysk, zamiast tego, co może się opłacić, aczkolwiek niekoniecznie. Zdecydowanie zbyt długie, zawierające powtórzenia i wprowadzające straszny zamęt na sam koniec. Wychodzi na to, że autor film poleca ale też nie, ale jednak, chociaż to nie wina samego obrazu :P 21-05-2009, 12:05
Grafoman obraża innego "grafomana", w dodatku nie wie, że karmlingowi imię zmienili w stosunku do ksiażki ;) w sumie chętnie zapoznałbym się z opinią kogoś, kto ksiażki nie czytał przed seansem, ale też kogoś, kto nie jest nastawiony do niej jak do zła wszelakiego.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 21-05-2009, 12:22
To ja się prawie łapię ;). Książkę znam i uważam ją za o kilka poziomów lepszą od "Kodu...", bowiem mdłe gadanie i takie kfiatki jak kilkudziesięciostronicowe odkrywanie, że chodzi o pismo lustrzane, zostały zastąpione akcją i dobrze naszkicowanym tempem. "Anioły i Demony" czyta się szybko, bezboleśnie i bez tego posmaku, który pozostawia "Kod...". A sam film, tak jak w przypadku "Kodu..." skraca i tak wiele nielogiczności zawartych w książce. I choć przez pierwszą połowę jest nierówny, to już od akcji z 3 symbolem zaczyna się wizualna, dynamiczna jazda na najwyższym rzemieślniczym poziomie. Co więcej, akcja liczy się bardziej od samych bohaterów, co jest miłym dodatkiem do książki.
"Anioły i Demony" Browna są niemal kwintesencją tego, co ta cała seria hybryd gatunku conspiracy thriller ma do zaoferowania, tylko Matthew Reilly jest lepszy. A film Howarda bardzo udanie przenosi to na duży ekran. Jeśli ktoś spodziewał się więcej, to, no cóż, jego problem, bo nikt nigdy więcej nie obiecywa.
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 21-05-2009, 12:44
Beo, tylko ze taką opinię to ja sam wystawiam :P a ja bym chciał opinię kogos, kto przed seansem nie znał fabuły (bo mnie to odarło z możliwościa bycia zaskoczonym twistami), a nie podchodzi do niej tak jak autor tej recki gościnnej: "Jakim cudem grafoman pokroju Dana Browna został wyniesiony na piedestał, jest dla mnie do tej pory zagadką. Ktoś chyba zaprzedał duszę szatanowi. "
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 21-05-2009, 13:21
No to poszukujemy razem takiego jegomościa ;].
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 21-05-2009, 13:27
Jak mnie ładnie przekonacie, to pójdę na AiD, bo noszę się z zamiarem :P Wtedy go znajdziecie. Ale recenzję napiszę gdzie indziej, sorry ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
21-05-2009, 13:31
W dziale REMAKE analiza aż czterech wersji "Inwazji porywaczy ciał":
http://www.film.org.pl/remake/opisy/porywacze_cial.html Autor: Miłosz Kinel - HANNIBAL (gościnnie) Miło mi poinformować, że FILM.ORG.PL został pierwszym patronem medialnym serialu internetowego "Pomydleni": http://www.film.org.pl/pomydleni.html
"It's alive!"
23-05-2009, 10:05 Cytat: "Pomydleni" to serial kontrowersyjny, mocny, inny. Cytat:Masa niespodziewanych zwrotów akcji, błyskotliwych tekstów przyprawionych nutką wulgarności.Uwierzę jak zobaczę... Zaraz, "nutką wulgarności"? Nie brzmi to jak prawdziwy obraz młodzieży. :) Cóż, zobaczymy jak będzie z ta "mocnością" i kontrowersyjnością. Cytat:Po prostu "turbo serial dla turbo ludzi".Aj waj. Ale ja nie wiem czy jestem turbo człowiekiem... :( Ale i tak: good for you, KMF! Ważne, że dodatkowa reklama jest. ;) 23-05-2009, 23:15
Sami jesteśmy ciekawi tego serialu. W patronat medialny weszliśmy w zsadzie w ciemno, ale zastrzegliśmy, że w przypadku, gdyby serial okazał się totalnym chłamem, mamy prawo do zrezygnowania z patronatu
A tymczasem na stronę zawitała recenzja filmu "Wojna polsko-ruska": http://www.film.org.pl/prace/wojna_polsko_ruska.html Autor: Tony Clifton
"It's alive!"
24-05-2009, 19:35
Bardzo fajna recka, podoba mi się. Może nie jest jakoś ekstra napisana, czy oryginalna, ale bardzo konkretna, mówi o filmie chyba wszystko co da się o nim powiedzieć bez wdawania się w bardzo subiektywne komentarze, których rozstrzał w przypadku tego filmu jest ogromny.
24-05-2009, 20:02
Jakby na to nie patrzeć, napisałem to samo w relacji z Off Camery :D.
Ale recka rzeczywiście fajna <ok>.
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 24-05-2009, 20:22
fajna, fajna, tylko ja nadal nie wiem, o czym to jest ;] "dres Silny"... i resztę fabuł mogę sobie sam dopowiedzieć.
I to zdanie jakoś mi nie pasuje: "Z pewnością taka polaryzacja opinii sugeruje, że powieść młodej autorki nie jest łatwa do zbycia, kiedy już ktoś zdecyduje się ją poznać."
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 24-05-2009, 21:04 DUX napisał(a):Sami jesteśmy ciekawi tego serialu. W patronat medialny weszliśmy w zsadzie w ciemno, ale zastrzegliśmy, że w przypadku, gdyby serial okazał się totalnym chłamem, mamy prawo do zrezygnowania z patronatu szczerze? wszedłem na podany link i obejrzałem trailer - kalka Skins jak nic, nawet jest parę IDENTYCZNYCH SCEN I ZABIEGÓW. Nie wierzę, że nasi rodzimi twórcy wykrzesają coś z tego i poza żenującą zżynką dostaniemy coś interesującego. Zresztą sam tytuł mnie zabił.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 25-05-2009, 02:01 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,779 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,421 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,193 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |