Phlogiston2 - ty żes pisał ten artykuł na Wiki...? :P
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.
Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier
16-06-2009, 22:40
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
czyli poniedziałkowej? u mnie Angora jest przeważnie kupowana koło piątku-soboty ;] oficjalnie też nie mogę potwierdzic, ale tak jest.
Phlogiston2 - ty żes pisał ten artykuł na Wiki...? :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 16-06-2009, 22:40
Relacja z Festiwalu Muzyki Filmowej 2009:
http://www.film.org.pl/prace/fmf_2009.html Autorzy: BEOWULF & ADI Nie myślałem, że ktoś z forumowiczów wyczai mój list w Angorze - miło mi ;) http://www.film.org.pl/dux/wojna_polsko_ruska.jpg - tutaj skan recenzji p. Klaps http://www.film.org.pl/dux/list_do_angory_i_pani_beaty_klaps.jpg - a tu skan mojego listu, dotyczącego tejże recenzji, jeśli ktoś chce przeczytac a Angory nie zwykł kupować ;)
"It's alive!"
17-06-2009, 08:47
Czy tylko mnie się wydaje, że się Duxie, jak to mówią, złapałeś na trolla? :) Biorąc pod uwagę, co tutaj inni napisali (że "autorka" to kreacja satyryków i że "Angora" publikuje listy do "autorki", ale brak odpowiedzi z jej strony), mam wrażenie, że te listy są drukowane na zasadzie: "Patrzcie, następny się nabrał" :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
17-06-2009, 10:09
Pani Beata Klaps, czy panowie dwaj, którzy lubią się podszywać pod kobietę, bo myślą, że ich "mendzenie" (że zacytuję samą Mistrzynię słowa), będzie bardziej spektakularne jeśli wyjdzie (niby) spod pióra damskiego, jest żałosna. Nie ma gorszych recenzentów od tych, którzy upajają się swoim dowcipnym (niby) stylem, zamiast pisać konkrety silą się na jakieś ekstra zwroty, porównania, skojarzenia etc.
Porównywanie "Odrażających, brudnych złych" do "Wojny polsko-ruskiej" służy pani Beacie chyba tylko po to, by się popisać przed czytelnikami Angory, że o takowym filmie słyszała, bo wątpię czy go widziała. Ja widziałam i wiem, że Wojna i Odrażający... mają się tak się do siebie, jak przysłowiowa pięść do nosa. Patrząc na wypociny Beaty ma się wrażenie, albo nadzieję, że być może usiłuje się pokracznie wpisać w język filmu, co niestety jej się nie udaje, bo wbrew pozorom, by pisać tak jak Masłowska trzeba mieć jednak talent, a nie być drugorzędnym opowiadaczem o filmach w jakiejś gazecinie (Angora to takie Forum (tygodnik) dla ubogich - przedruki z prasy polskiej co bardziej sensacyjnych artykułów). Jednym słowem, pan Beat Klaps jest recenzentem do bani, i jest to zła recenzja, nie wnosi nic o filmie, jest jedynie naigrawaniem się ze wszystkich w rynsztokowyj stylu. Jeśli Silny rzuca mięsem na filmie, ma do tego prawo, jako Silny, gorzej z panem Beatem, który używając "brzydkich słów" daje świadectwo o sobie, no właśnie... czy o sobie? chodzi o to, że pani Beata jest ponoć Beatem, a nawet dwoma Beatami, a nawet satyrykami. Jeśli tak jest, to jest to normalne tchórzostwo facetów, którzy boją się pisać bzdury (bo to nie jest satyra, ani żadem dowcip ta recenzja) pod własnym nazwiskiem, nie ma to jak chowanie się pod damską spódniczką. Troll nie troll, tak czy tak złe słowo (także o filmie) w Polskę idzie. Tępić trolle trza. 17-06-2009, 14:22
Recenzja rzeczywiście niskiej próby, ale z ogólna wymową ciężko się nie zgodzić. :)
22.04.2011
17-06-2009, 18:25 DUX napisał(a):Recenzja filmu "Glitterbug":Jarman na łamach KMF! Też bym chętnie coś napisała, gdybym znała coś więcej i czuła, że jestem na siłach. I plus za homoseksualność!
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
17-06-2009, 20:04 majlo napisał(a):Recenzja rzeczywiście niskiej próby, ale z ogólna wymową ciężko się nie zgodzić. :) Ale z jaką wymową? Recenzji? Tym, że Klaps gorszy się filmem, boi się filmu, który tak świetnie ukazuje mentalne dresiarstwo Polaków? Boi się, że film Żuławskiego będzie reprezentował Polske na zagranicznych festiwalach? Tak jakby politycy (dresy) nie robili nam już wystarczającej siary na róznych forach międzynarodowych - taki na przykład M.G. specjalista od ewolucji i inni z "wodzem" na czele zrobili na już wystarczającą reklamę. Film Żuławskiego może nam jedynie opinię poprawić, że mamy jednak inteligentnych ludzi w narodzie, którzy orientują się w rzeczywistej kondycji Polaków, a nie mlaszczą z zachwytem sami nad sobą. A poza tym są dobrymi fachowcami w tym co robią,. Że niby Silny to nie Polak? Jego dziewczyny to nie Polki? wystarczy tylko spojrzeć okiem na niektórych z ekipy do europarlamentu, bez znajomości języków obcych, bez ogłady, tylko im pewnej blondynki brakuje i byłby komplet. Zresztą sama pan/i Klaps i jej styl pisania o filmie to wypisz wymaluj Silny, nie obrażając tego drugiego, bo on się choć do gazety nie garnął, choć kto wie, może by i tam w końcu trafił. W końcu to zależałó tylko od Masłowskiej. :) No i taki mały błąd formalny pan/i Beaty - film "Odrażający, brudni, źli", na który z takim upodobaniem BK sie powołuje nie powstał 15 lat temu, a 33. Mówiłam, że ten tytuł to tylko pretekst, żeby BK mogła zaszpanować przed czytelnikami Angory. No a poza tym, ładnie te przymiotniki komponowały się do opisu "Wojny...". To by było na tyle. :) 18-06-2009, 01:10 Donia Agata napisał(a):Ale z jaką wymową? Recenzji?Negatywną. I tak, recenzji. Z góry przepraszam, jeśli uraziłem Twoja uczucia tym, że film mi się nie podobał. :) P.S. Nie wiem, czy to dobre miejsce na tę wymianę zdań.
22.04.2011
18-06-2009, 12:17
Recenzja filmu "Stan gry":
http://www.film.org.pl/prace/stan_gry.html Autor: CRASH 50 prawd objawionych przez "Szybko i wściekle": http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_szybko_i_wsciekle.html Autor: Radosław Obuchowski - MAJLO (gościnnie)
"It's alive!"
19-06-2009, 10:42 DUX napisał(a):50 prawd objawionych przez "Szybko i wściekle": W podsumowaniu jest błąd odnośnie box officu, autor chyba nie bardzo potrafi z nich korzystać, albo źle sobie spojrzał. "Kochaj i tańcz" w weekend otwarcia obejrzało 393 803 widzów. Czyli to raczej "Szybki i wściekły" może podskoczyć rodzimej produkcji i całe podsumowanie jest do przeredagowania.
"Weźmy np. wyraz 'Kościół'... poprzestawiamy kilka liter, kilka dodamy, kilka wyrzucimy i wyjdzie nam 'szatan'" :D
by ks' 21-06-2009, 13:52
Recenzja filmu "Udręczeni":
http://www.film.org.pl/prace/udreczeni.html Autor: KEDDIE Recenzja filmu "Narzeczony mimo woli": http://www.film.org.pl/prace/narzeczony_mimo_woli.html Autor: KAROL BARZOWSKI Recenzja filmu "12 rund": http://www.film.org.pl/prace/12_rund.html Autor: DUX
"It's alive!"
23-06-2009, 09:27 Pavel napisał(a):"Kochaj i tańcz" w weekend otwarcia obejrzało 393 803 widzów.Ale ja nie pisałem o "KiT" w kontekście weekendu otwarcia. Tekst tego nie sugeruje.
22.04.2011
23-06-2009, 12:09
12 rund i Udręczeni - czuję się, jakbym walił głową w mur, bo to kolejne recki, których nie idzie przeczytać, bo są za ciemne! Po prostu. To chyba nie jest tak trudno zrozumieć, że szary na czarnym tle i ciemny czerwony na czarnym tle = gówno, które niszczy oczy. :roll:
Poza tym ok recki, dobrze się czytało. Parę uwag: 12 rund: Cytat:choć pretenduje do krzyżówki Johna McClane'a z Jack'em Travenem Jack, a więc Jackiem można spokojnie bez apostrofu :) Narzeczony mimo woli: Cytat:Sandra Bullock, po krótkim romansie z dramatami o zaburzonym porządku czasowym, znów pokazuje, w czym jest prawdopodobnie najlepszą żyjącą aktorką jak dla mnie nie po polsku to zdanie - chodzi o drugą część, jest jakaś dziwna
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-06-2009, 13:23 Mefisto napisał(a):Jack, a więc Jackiem można spokojnie bez apostrofu :)Nawet trzeba. ;) Mefisto napisał(a):jak dla mnie nie po polsku to zdanie - chodzi o drugą część, jest jakaś dziwnaEwidentnie. Chodziło chyba o to, "że jest prawdopodobnie najlepszą...".
22.04.2011
23-06-2009, 16:31 majlo napisał(a):Pavel napisał(a):"Kochaj i tańcz" w weekend otwarcia obejrzało 393 803 widzów.Ale ja nie pisałem o "KiT" w kontekście weekendu otwarcia. Tekst tego nie sugeruje. Jak nie sugerujesz, jak sugerujesz? Cytat:W Polsce nie inaczej: w pierwszy weekend licznik box office'u dobił do prawie 85 tys. widzów. Rodzima produkcja "Kochaj i tańcz" przed takim wynikiem chowa ze wstydu głowę w piasek, bo sama zaliczyła widzów zaledwie 36 tys., czyli ponad dwa razy mniej. Jeżeli jest inaczej, niech mnie ktoś poprawi. Nie żeby KiT była wybitną produkją i było o co się sprzeczać, ale w tym momencie całe podsumowanie leży. Poniewaz 36 tys. widzów KiT nie wynika z tego, że większośc wybrała "Szybkiego i wściekłego", czyli piękne samochody i szybkie kobiety, ale dlatego, że był to już ostatni tydzień emisji filmu KiT i swoje już zarobił.
"Weźmy np. wyraz 'Kościół'... poprzestawiamy kilka liter, kilka dodamy, kilka wyrzucimy i wyjdzie nam 'szatan'" :D
by ks' 23-06-2009, 17:04 majlo napisał(a):Mefisto napisał/a:A propos apostrofu w tego typu imionach i nazwiskach obcych. Na stronie głównej jest (w paru miejscach) "recenzja Keddie'ego". Moim zdaniem apostrof jest tu najzupełniej zbędny, bo Keddie to pseudonim tego samego rodzaju, co imiona Charlie, Jackie, Johnnie itp. One, pomimo że w wymowie kończą się na "i" ('czarli, dżeki, dżoni'), podczas odmiany zapisywane są w nieco uproszczonej formie, a więc nie Charlie'ego, Jackie'ego, Johnnie'ego, tylko Charliego, Jackiego, Johnniego, zatem, jak sądzę â także Keddiego. 23-06-2009, 17:49
Dziękuję za wszystkie poprawki - już naniesione ;).
Nie ruszałem tylko 50 prawd, bo nie wiem co z tym w sumie zrobić. I mała prośba na przyszłość - wszystkie błędy, literówki itd. zgłaszajcie proszę w odpowiednim temacie, który specjalnie po to został założony ;). Tu komentujemy, chwalimy i krytykujemy merytoryczną wartość recenzji / opracowań itp.
"It's alive!"
23-06-2009, 18:44
tja, tylko chyba do tamtego wątku dawno nikt nie zaglądał, bo sporo poprawek wisi, a zmian nie widać...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 23-06-2009, 18:57 DUX napisał(a):Dziękuję za wszystkie poprawki - już naniesione ;) no nie wiem - szary nadal jest szary, a ciemnoczerwony...:)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-06-2009, 19:06 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,779 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,421 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,193 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |