Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,542
Liczba wątków: 67
nom, fajno, ale nie zgodzę się, że animowane czołówki panter nie były śmieszne - może nie były tak śmieszne, jak same filmy, ale kilka perełek miały. Także nie uważam Syna pantery za film nieudany - to dobry film i choć zabrakło naszego detektywa, to Begnini daje radę jako jego syn :D
Osobiście za najsłabszy uważam "odcinek" nakręcony tuż po śmierci Sellersa - "Na tropie RP" - który to stanowi po prostu zbiór wspominek, które opowiadają dziennikarce ludzie zaznajomieni z Clouseau.
11-02-2006, 01:48
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Ależ nie musisz się wcale zgadzać ;). Czołówki "Różowych panter" nigdy mnie ani nie zachwycały, ani nie śmieszyły i to moja ocena, a nie próba wmówienia ludziom, że te czołówki są "be". Co do "Syna różowej pantery" też możesz mieć własne zdanie oczywiście. Ja tylko wyraziłem swoją opinię o tym nędznym w moim mniemaniu filmie. Opinię, podpartą oceną 3,4/10 na stronie IMDb. W sumie jeśli ocena spadnie do jakichś 3,2/10 i ilość glosów się zwiększy, to "Syn różowej pantery" ma szansę trafić do BOTTOM 100, ale spoko, to 'dobry film' jak mówisz ;)
"It's alive!"
11-02-2006, 17:24
Stały bywalec
Liczba postów: 2,387
Liczba wątków: 9
dux - zdradz co to za aktor :)
11-02-2006, 20:01
chaotic good
Liczba postów: 937
Liczba wątków: 15
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
12-02-2006, 03:37
Stały bywalec
tak sobie patrze czytajac, ze skoro cala oprawa html "podrozy na ksiezyc" jest w kolorach czarno-bialych, to moze i napis "klub milosnikow filmu" u gory recenzji a takze "nasze" projektorki rowniez dac w tej tonacji to byloby zupelnie git. 8)
12-02-2006, 09:41
Nowy
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 12
No to mamy kolejną reckę Adiego z listopada. Z tego, co widzę to ta dotycząca pierwszej fabuły :D.
12-02-2006, 10:02
Nowy
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 3
Tomashec - wedle życzenia :) Jednak masz czasami jakieś dobre pomysły :).
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.
12-02-2006, 14:56
Nowy
Liczba postów: 2,376
Bardzo fajnie wyszło. :)
12-02-2006, 15:09
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,542
Liczba wątków: 67
tomashec napisał(a):tak sobie patrze czytajac, ze skoro cala oprawa html "podrozy na ksiezyc" jest w kolorach czarno-bialych, to moze i napis "klub milosnikow filmu" u gory recenzji a takze "nasze" projektorki rowniez dac w tej tonacji to byloby zupelnie git. 8)
na tej samej zasadzie to samo możnaby zrobić w Draculi, tyle, że na czerwono. A tak w ogóle to w tej właśnie recce jeden z projektorków ma wciąż czapeczkę mikołaja na sobie - czy to tylko ja tak mam ?
12-02-2006, 20:13
Stały bywalec
owszem moznaby 8)
12-02-2006, 21:39
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Jizes, stylistykę oprawy graficznej dopasowuje się do recenzji OKAZJONALNIE, a nie REGULARNIE. To tak samo jak z trzema plakatami na stronie glownej - niekiedy wpada do głowy fajny pomysł, ale nigdy nie silimy sie na to, żeby zawsze coś wykombinować. Dlatego kolory kamerek w reckach pozostają w stałym kolorze, bo jakbyśmy je kolorowali odpowiednio do każdej recki, to przestałoby to być czymś oryginalnym i interesującym dla czytelnikow, a staloby się swoista tęcza kolorow, ktora szybko przestalaby bawic ;).
"It's alive!"
13-02-2006, 02:02
chaotic good
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
14-02-2006, 02:14
chaotic good
15-02-2006, 21:08
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Nareszcie, najwieksza luka w naszych zbiorach w koncu wypelniona! :)
15-02-2006, 21:21
Nowy
Liczba postów: 173
Liczba wątków: 4
Ja polecam rewelacyjny wstęp hOPSA do recki "Into the blue"...
A co do "Bibliotekarza" - Beowulf gustuje w takich filmidłach, prawda? To chyba nie pierwszy gniot, którego oceny się podejmuje... ;)
Martwi Ludzie Poszli Nad Jezioro
16-02-2006, 01:40
Nowy
Liczba postów: 1,743
Liczba wątków: 5
Jakuzzi napisał(a):Nareszcie, najwieksza luka w naszych zbiorach w koncu wypelniona!
no co, ciezko znalezc recki tego na innych stronach ;)
Kakapo napisał(a):A co do "Bibliotekarza" - Beowulf gustuje w takich filmidłach, prawda? To chyba nie pierwszy gniot, którego oceny się podejmuje...
Wyjasnilem mniej wiecej w recce dlaczego to powstalo ;)
I zeby nie bylo, ze gustuje w gniotach - czasami po prostu trzeba obejrzec cos co pozwoli inaczej popatrzec na inne filmy :lol: a zreszta pisanie o gniotach moze byc przyjemne i zdecydowanie latwiej jedzie sie po filmach niz je zachwala ;) [/quote]
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10
16-02-2006, 02:08
Nowy
Liczba postów: 450
Kakapo napisał(a):Ja polecam rewelacyjny wstęp hOPSA do recki "Into the blue"...
Popieram. Gdyby nie ten wstęp to darowałbym sobie czytanie pozostałej cześci recenzji, gdyż film nie wzbudza u mnie praktycznie żadnego zainteresowania, a oglądne go dla tych kształtów, pełnych warg, zgrabnych bioder i reszty co tam hOPS napisał :P.
16-02-2006, 09:48
Nowy
Liczba postów: 173
Liczba wątków: 4
Beowulf napisał(a):Wyjasnilem mniej wiecej w recce dlaczego to powstalo ;)
I zeby nie bylo, ze gustuje w gniotach - czasami po prostu trzeba obejrzec cos co pozwoli inaczej popatrzec na inne filmy :lol: a zreszta pisanie o gniotach moze byc przyjemne i zdecydowanie latwiej jedzie sie po filmach niz je zachwala ;)
A czy ja coś mówię? Ja też lubię zjeżdżać filmy, po prostu zauważyłem, że masz słabość do pisania recenzji o filmach kiepskich. I tyle. To się chwali!
Martwi Ludzie Poszli Nad Jezioro
17-02-2006, 11:37
chaotic good
17-02-2006, 23:52
chaotic good
18-02-2006, 14:15
|