NOWOŚCI NA STRONIE
Snuffer napisał(a):Co do reszty, szczególnie co do zwiastuna się zgadzam.

Eh, zawsze znajdzie sie ktos, kogo bedzie musial wdac sie w polemike z wynikami plebiscytu..

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):Najlepszy młody aktor/aktorka - jak dla mnie Jack O Connel za Eden Lake powinien mieć murowane zwycięstwo, do tego wydaje mi się dziwne nazywanie młodym aktora który ma 20 lat. Moglibyście ustalić jakąś granicę np. bo taką typową młodą aktorką to dla mnie jest Abigail Breslin np., a nie powiedzmy Emma Stone.
Jack O'Connell (rocznik '89) jest starszy od Deva Patela (rocznik '90)... Od siebie dodam, że był moim faworytem.
Granicą, którą sobie wyznaczyliśmy, jest 20 lat. Do kategorii kwalifikowali się aktorzy urodzeni w roku '89 i później (więc twoja Emma Stone, rocznik '88, się nie kwalifikuje). Poza tym "młody aktor" nie oznacza "aktor dziecięcy".
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Nie no, rozumiem. O'Connell widać młodo wygląda, nie wiedziałem nawet.
Teraz jak o tym wspominasz - kategoria taka jak 'aktor dziecięcy' byłaby pożądana ; )
A Emma Stone dobrze że się nie kwalifikuje bo jest fatalna, tak podałem jako przykład.

Cytat: kogo bedzie musial wdac sie w polemike

Może niefortunnie się wyraziłem, po prostu podzielam zdanie klubowiczów.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):W kategorii "Najlepszy dzwiek" trzeba zmienic opis, bo nam sie Fidel troche zakrecil i zrobil opis do najlepszej sciezki dzwiekowej/muzyki - nawet sie z chlopem zgadzam

Tak to jest, jak za kategorie techniczne bierze się człowiek, który nie lubi technicznego spojrzenia na film ;) Starałem się, żeby zmieścić tam kilka mrugnięć do samego "montażu dźwięku" i wydaję mi się, że tekst mimo wszystko ujdzie. Zresztą, róbcie z nim co chcecie <ok>

No i dobrze, że zgadzamy się co do jego treści ;]

Odpowiedz
Aktor - Langella bądź Copley.
Reżyseria - IMO Blomkamp
Cytat - czemu cała piątka nie jest z Rorshacha?
Rorschach's Journal: October 12th, 1985. Tonight, a comedian died in New York.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Ludzie, trzymajcie mnie!...
(Ewentualnie tnijcie takie posty).

Cytat:Rorschach's Journal: October 12th, 1985. Tonight, a comedian died in New York.

Ale zajebisty cytat, faktycznie. Od dzisiaj bede staral sie go wciskac jak najczesciej do moich codziennych konwersacji.

Odpowiedz
http://www.film.org.pl/prace/pasja_artykul.html

Czytam i oczom nie wierzę. Toż to jakaś masakra jest. :))

Odpowiedz
A propos "glosnej" recenzji Pasji: czy tylko ja zrozumialem celowa (acz skadinad nieudana) probe zrecenzowania tytulu z dwoch perspektyw - na co wyraznie naprowadzaja uzyte przez autora: cytaty, tytul oraz srodtytuly tekstu?

Odpowiedz
Sprawa polega na tym, że brakuje trzeciego akapitu z wnioskami na zakończenie. Bo w sumie co wynika z tego, że na Pasję można spojrzeć na dwa sposoby? Rozumiem ideę, pomysł nie jest zły, tylko wykonanie pozostawia wiele do życzenia:)
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
deina napisał(a):Bo w sumie co wynika z tego, że na Pasję można spojrzeć na dwa sposoby? Rozumiem ideę, pomysł nie jest zły, tylko wykonanie pozostawia wiele do życzenia:)

Jak najbardziej sie zgadzam. ;)

Odpowiedz
Pomysł to ja rozumiem, tylko dlaczego autor tekstu nie pokusił się o jakąś bardziej wyrafinowaną, mniej pretensjonalną formę? Przecież to się momentami czyta jak jakieś piwniczne wynurzenia zapalonych bojówkarzy jedynej słusznej idei (bez urazy - ale momentami takie właśnie odniosłem wrażenie). Ten tekst po prostu pasuje do KMF jak Bruce Lee do T1. ;)

edit:
DUX napisał(a):PS. "Pasję" zdjąłem ze strony głównej.
No przecież nadal jest na głównej jak byk. Szczerze mówiąc (chyba ze względu na plakat) jest to pierwsza rzecz jaka rzuciła mi się w oczy po wejściu na stronę. :)

Kolejna sprawa (tudzież prośba) apropo tegorocznych krabów: http://www.film.org.pl/plebiscyty/nagrody_2009/nagrody_2009.html

Nie sądzicie, że zwycięski tekst w kat. "najlepsza kwestia" powinno się jednak także przetłumaczyć na język polski? Trochę tak dziwnie to wygląda jak dla mnie, że tego tłumaczenia zabrakło.

Odpowiedz
hmm... Kraby nie wyszły najgorzej, ale nagrody za składankę (muzyka poza filmem jest pierwszym lepszym top 20 bravo hits - te same piosenki w filmie brzmią za to pretensjonalnie i antyfinezyjnie, za wyjątkiem Dylana może), scenografię (nagroda dla slumsów, których w RPA na pęczki - wystarczyło wyjść na ulicę i kręcić), charakteryzację (wbrew temu, co pisze Karol we wszystkie stadia wiekowe zaangażowany był komputer) i dvd (już sam brak dir cuta mówi swoje) są wręcz kuriozalne. Ale za to opisy fajne ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):wbrew temu, co pisze Karol we wszystkie stadia wiekowe zaangażowany był komputer

Prawdziwa twarz Pitta gra od momentu opuszczenia domu przez Buttona.
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
BM - najpierw wywaliłem Pasję z głównej, a później nadpisałem stronę główną plikiem index, ktory przygotowalem sobie wcześniej z linkiem do wyników krabów i banerem krabowym - a pracowałem wtedy na wersji indexu z Pasją, dlatego nagle Pasja "wróciła" na główną. Już wszystko jest jak należy <OK>
"It's alive!"

Odpowiedz
Piosenki w "Watchmen" brzmią pretensjonalnie i antyfinezyjnie? Mef, co paliłeś? :)
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
"Watchmen" to przykład nietrafionego doboru zacnych utworów do zacnego filmu, co w większości przypadków skończyło się na koślawym efekcie finalnym (z czego najboleśniejszym dla widza przykładem jest scena seksu w chmurach, która wygląda jak niezamierzona parodia).

Odpowiedz
True dat, yo.

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):Nie no, rozumiem. O'Connell widać młodo wygląda, nie wiedziałem nawet.
No proszę cię - Patel wygląda na młodszego od O'Connella. Być może podświadomie ustawiłeś go sobie jako starszego, bo w Skins jest dwa lata starszy...

wujo44 napisał(a):Reżyseria - IMO Blomkamp
Blomkamp to tam na fali popularności D9 trafił, Hanekemu mógłby kawę robić, Tarantino coca-colę z automatu przynosić, a Eastwoodowi kupować w aptece maść na stawy

Jakuzzi napisał(a):A propos "glosnej" recenzji Pasji: czy tylko ja zrozumialem celowa (acz skadinad nieudana) probe zrecenzowania tytulu z dwoch perspektyw - na co wyraznie naprowadzaja uzyte przez autora: cytaty, tytul oraz srodtytuly tekstu?
Gdybyś przeczytał poprzednie posty, wiedziałbyś, że nie jesteś pierwszym bystrzakiem:). Tak, zrozumieliśmy, tylko że facetowi nie wyszło, poza tym to straszna płycizna moim zdaniem

Odpowiedz
Phil napisał(a):Jeśli kawałek Dylana nie pasuje wam do czołówki, to jesteście ch*jami ;D.
Kawałek Dylana wraz z czołówką to przebłysk geniuszu, który nie pasuje do reszty filmu, która później już bywa co najwyżej "tylko" bardzo dobra :)

Odpowiedz
Też żałuję, że wygrała składanka Watchmenów, ale złudzeń nie miałam. Moimi faworytami byli Nyman i składanka Bękartów..

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon