NOWOŚCI NA STRONIE
Ad. recenzja 9. kompanii:
Dobry tekst, ale znalazłem kilka mankamentów :)
Cytat:Rosyjskie kino nie stanowi dzisiaj czołówki światowego kina (...)
Za dużo tego kina w jednym zdaniu. "Nie zalicza się dzisiaj do światowej czołówki..." lub coś w ten deseń byłoby lepsze :)
Cytat: I co tu dużo mówić, możemy się od naszych dawnych sąsiadów uczyć jak robić porządne kino wojenne.
Polska nadal graniczy z Rosją, na krótkim odcinku, ale zawsze :)
Cytat:To kino wojenne, tego się nie da ukryć, lecz z wymowy bardziej antywojenne, skupiające się na innych aspektach wojny (...)
A tu z kolei za dużo wojny :P Może "...na innych jej aspektach"? :)

Poza tym, cacy :) Muszę się nauczyć pisać recenzję takie jak Twoje :>

Odpowiedz
Nie wiem co byłbym zrobił bez Twej pomocy Michale :>

Za kurs pisania recenzji biorę 5 Euro/godzina 8)
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Zastrzeżenia jak najbardziej zasadne, poprawki wprowadzone. :)

Odpowiedz
Do usług :)

Beo: w GBR są funty, nieuku :P

Odpowiedz
Jeszcze w Polsce jestem, ignorancie :P
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Beo, bardzo porządna recenzja, a o poprawionych już niedociągnięciach hOPS słusznie wspomniał :) btw. polecam recenzję "9.Kompanii" w Przekroju. Recenzentka - Sadowska - dopatrzyła się tak wątków proputinowskich 8) bullshit :|

Odpowiedz
No słusznie, nie przeczę. Zawsze jestem gotowy do dyskusji i zmian (ale po co ja to piszę :D )
A co do wątków putinowskich, to sam wiesz, że krytycy zawsze szukają na siłę czegoś żeby się doczepić ;) Oczywisty bullshit, ale chętnie bym się zapoznał :D Jest to jeszcze do nabycia? :D Albo na necie? :)
Ostatnio widziane:

Odpowiedz
to najnowszy Przekrój, recenzja jest przy TENDENCYJNYM artykule o nowym kinie rosyjskim.

Odpowiedz
Wkrótce będzie w internecie, Beo :)

Odpowiedz
Co sugerujesz? :lol:
Ostatnio widziane:

Odpowiedz
Beowulf napisał(a):A co do wątków putinowskich, to sam wiesz, że krytycy zawsze szukają na siłę czegoś żeby się doczepić ;)
Nagrodę roku i tak zbierze pan Szczerba za wywód o wątkach ewangelicznych w "Supermanie", bez ani jednego słowa o scenach w trójwymiarze ;)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Muszę chyba zacząć dla rozrywki czytać więcej takich analitycznych tekstów, bo ostatnio opierałem się jedynie na nie zgadzaniu się z FilmOnetem, a i to rzadko ;)
Ostatnio widziane:

Odpowiedz
Znów bardzo przedpremierowo:

FILMOGRAFIA KARELA ZEMANA
http://www.film.org.pl/prace/karel_zeman.html

autor: Ja :)

Ciekawe, czy ktoś poza mną wie, kto to jest :D
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
Ale zajebista obróbka!!!!!
(kij z tekstem :D)

Odpowiedz
Nie za bardzo wiedziałem kim jest ten pan,a i nie widziałem niczego co nakręcił ;) Ale kolejny wypasiony tekst - Adi GRATU! Ile jeszcze takich lezy na stronie oczekując premiery? :)
Ostatnio widziane:

Odpowiedz
Jeszcze dwa na stronie i pięć w trakcie powstawania u mnie :).
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
romeck napisał(a):Ale zajebista obróbka!!!!!
Indeed :)

Wbrew temu jednak co pisał Adi, o Zemanie słyszałem, z tym, że niczego nie widziałem ;( Nawet nie wiem gdzie takich filmów szukać :O

Odpowiedz
romeck napisał(a):Ale zajebista obróbka!!!!!
(kij z tekstem :D)

:lol:

Odpowiedz
Recenzja filmu "Murderball: Gra o życie":
http://www.film.org.pl/prace/murderball.html
Autor: Ja
"It's alive!"

Odpowiedz
Jakieś krótkie te Twoje recenzje ostatnio, szefuniu :(

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon