Tyler- może drugą szansę dać powinieneś, ja jak pierwszy raz widziałam to dzielo (a było to daaaawnoooo temu) nie zachwyciło mnie... Czasmi opinia o danym filmie potrafi ulec drastycznej zmianie. Tak czy inaczej - namawiam : (
29-11-2005, 19:17
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Zadziwiacie mnie ; )
Tyler- może drugą szansę dać powinieneś, ja jak pierwszy raz widziałam to dzielo (a było to daaaawnoooo temu) nie zachwyciło mnie... Czasmi opinia o danym filmie potrafi ulec drastycznej zmianie. Tak czy inaczej - namawiam : (
Pluck out the pain...and give you another life ... ?
29-11-2005, 19:17
No to ja pójdę o krok dalej: odrzuca mnie ten film (nie dotrwałem chyba ani razu do końca). I wcale nie chcę być kontrowersyjny. Po prostu tak mam i już. ;)
29-11-2005, 20:59
Wy jacyś dziwni jesteście ; )
Pluck out the pain...and give you another life ... ?
29-11-2005, 21:55
ja Cie Arrakin popieram, dla mnie jeden z najlepszych i najbardziej poruszajacych filmow jakie widzialam w swoim cholernym zyciu.
POJEDYNEK NA SZOSIE - recenzja Adiego http://www.film.org.pl/prace/pojedynek_na_szosie.html
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
29-11-2005, 23:39
Właśnie przeczytałem: rewelacyjnie, jak to zwykle u Adiego. Mnóstwo szczegółów, ciekawostek, a wszystko napisane ciekawie i z werwą.
A na koniec się jeszcze dowiaduję, że scenografię robił Robert Smith! (; (S.)
One day closer to death.
29-11-2005, 23:44
Rewelacyjna recenzja. A właścieiwe opis, analiza, rozłożenia filmu na czynniki pierwsze. Jak zwykle Adi - gratuluję.
30-11-2005, 00:16
Dziękuję bardzo :)
romeck napisał(a):recenzja. A właścieiwe opis, analiza, rozłożenia filmu na czynniki pierwsze ja inaczej nie umiem... :). Poczekaj do serii tekstów o pewnych filmach, związanych ze zbliżającą się wielkimi krokami (!) premierą widowiska, którego zwiastuny biją obecnie rekordy powodzenia - tam to dopiero jest mnóstwo rozkładania na części pierwsze i babrania się w historii kina :).
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 30-11-2005, 00:25
ELIZABETHTOWN - recenzja Karola
http://www.film.org.pl/prace/elizabethtown.html
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
01-12-2005, 22:56
ED WOOD - recenzja Arrakin
http://www.film.org.pl/prace/ed_wood.html EDIT: zapomniałam wcześniej że w sumie warto podać adres;)
03-12-2005, 11:09
No nareszcie - bardzo brakowało mi na stronie recki "Eda Wooda" :).
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 03-12-2005, 12:44 deina napisał(a):REVOLVER - recenzja Duxa właśnie zobaczyłem i dorzuce swoje 3 grosze. niestety Dux poczuje sie zawiedziony ale podobnie film odebrałem. Pierwsza połowa to nadzieja na ciekawie skrojony film, jest narracja (którą uwielbiam i nigdy mi sie nie nudzi) jest konkretny music, zdjęcia, jest ciekawa historia i to co cenie najbardziej - klimat! Nagle widz zostaje sam a film skupia sie na psycho-bełkocie którego efektem jest martwica mózgu. Rezyser podaje kilka ścieżek, wskazówek które mogą doprowadzić do końca filmu, cóż z tego, widz stoi ogłupiały i zakręcony jak słoik na zimę! Tekst Duxa uważam za profesjonalny. Skoro reżyser zrobił nam sieczkę z mózgu Dux wypiął sie na reżysera, ja zrobiłbym dokładnie to samo!! Życzę powodzenia w interpretacji filmu! uwaga z Golumem jak najbardziej trafna. 04-12-2005, 17:11
Kelley pochyla sie nad jednym z odcinkow Archiwum X:
X FILES: POST MODERN PROMETHEUS http://www.film.org.pl/prace/post_modern_prometheus.html
05-12-2005, 00:36
MARS - recenzja Dagmary
http://www.film.org.pl/prace/mars.html
05-12-2005, 13:31
Co mi przypomina, że przeczytałem o:
-Ed Woodzie -Gnijącej pannie młodej -odcinku Archiwum X. (notka dla Duxa)
One day closer to death.
05-12-2005, 13:33
No, narzekałeś, że nie wiesz, czy recenzje ktoś w ogóle czyta, to sobie przyjąłem za punkt honoru Cię informować o postępach.
One day closer to death.
05-12-2005, 13:56
Jiiiiiiizes, że ludzie czytają to wiem - bo widzę w statystykach strony, że nowe teksty w ciągu 2-3 dni są czytane 400-700 razy. Mnie chodzi o opinie o tych tekstach, a nie informacje, żeś je zaliczył ;)
"It's alive!"
05-12-2005, 15:47
Dux coś kręcisz. Jak nie piszę, że są rewelacyjne albo kiepskie, to w domyśle są fajne. Jakby nie było, to też kawał porządnej informacji!
A tak w ogóle to na Twoim miejscu zacząłbym się bać, bo przyswoiłem sobie trochę rozrywki z dziedziny Frankensteina i przymierzam się do Twojego tekstu. Beware. Beware!
One day closer to death.
06-12-2005, 00:02
z okazji zblizajacej sie premiery nowej odslony perypetii wielkiej malpy, seria recenzji autorstwa Adiego:
KING KONG (1933, 1976, 1986) http://www.film.org.pl/prace/king_kong.html
06-12-2005, 23:35
Tak sobie czekam na potknięcie Adiego, no i proszę, hehe! To jeszcze nie teraz. Dam znać. Nieźle się uśmiałem, dowiedziałem ciekawych rzeczy, no i jak zwykle to po prostu wciąga.
Tak coś czuję, że Adi nawet instrukcję obsługi odkurzacza napisałby niczym dobrą sensację. No i fajne zdjęcie przy menu. Skąd to?
One day closer to death.
07-12-2005, 00:45 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,763 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,410 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,189 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |