Nowy
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 0
Ależ wcale tak nie napisałem, nie ironizuj więc - mój komentarz pod recenzją "Tamary i mężczyzn" był poparty rzeczową argumentacją; Tobie w żadnym razie nie zarzuciłem, że filmu nie zrozumiałeś; co do Anielskiego Pyłu, sięgam po przykłady:
Cytat:miejsca występku i zniewolenia, w którą Blue Jones (Oscar Issac) przekształcił szpital.
Blue w nic szpitala nie przekształcił. Burdel istniał tylko w wyobraźni głównej bohaterki.
Cytat:Młodej kobiecie nie udaje się uratować siostry, na domiar złego zostaje wrobiona przez ojczyma w zabójstwo dziewczynki
Siostra zginęła od rykoszetu, ojczym nie musiał jej zbytnio wrabiać.
Cytat:Historia ta posiada bowiem przesłanie, które wrażenie zrobi co najwyżej na widowni âUlicy Sezamkowejâ. Co gorsza, zawiera się ono w dwóch monologach jednej z bohaterek, na początku i na końcu filmu.
Klasyczna fabularna rama, czego tu się czepiać?
Cytat:Równie dobrze moglibyśmy w tym miejscu oglądać ciekawy choreograficznie taniec dziewczyny, a nie cyfrową rozpierduchę. W filmie, w którym sceny te mają stanowić główną atrakcję? Zgadza się, taki to właśnie paradoks.
Gdzie tutaj paradoks?
Cytat:Czekają nas jeszcze zmagania z armią orków i wielkim smokiem (właściwie to smoczycą) w scenerii dark-fantasy
Fantasy - tak. Dark - nie.
Cytat:Na początku oczekiwałem odjechanego wizualnie thrillera.
Zdaję sobie sprawę, że to subiektywne odczucie autora, ale thriller?
Cytat:młodego reżysera/scenarzysty
O ile dobrze pamiętam, Snyder jest grubo po czterdziestce.
Pomijam stosunkowo niski poziom językowy recenzji.
26-03-2011, 18:07
Captain Skullet
Liczba postów: 20,425
Liczba wątków: 128
Te komentarze pod recenzjami wyglądają w większości jak komentarze na FilmWebie. Kiepski to był pomysł.
26-03-2011, 19:07
Gotham Savior
Liczba postów: 1,253
Liczba wątków: 9
keddie napisał(a):Pomijam stosunkowo niski poziom językowy recenzji.
Hehe, przecież to jest jawna, luźna stylizacja. Nie każdy film utrzymany jest w tonie "Listy Schindlera". Gdybym recenzował "Pianistę", to na pewne rzeczy bym sobie nie pozwolił.
keddie napisał(a):Blue w nic szpitala nie przekształcił. Burdel istniał tylko w wyobraźni głównej bohaterki.
Przecież ja to napisałem w zarysie fabuły, bo tak to na początku wygląda. Miałem spoilerować? No way.
Reszta Twoich, hmm, uwag jest na zasadzie "nie, bo nie".
26-03-2011, 20:18
Nowy
Anielski_Pyl napisał(a):Hehe, przecież to jest jawna, luźna stylizacja. Nie każdy film utrzymany jest w tonie "Listy Schindlera". Gdybym recenzował "Pianistę", to na pewne rzeczy bym sobie nie pozwolił.
Myślałem raczej o błędach językowych, a nie stylizacji.
Cytat:Przecież ja to napisałem w zarysie fabuły, bo tak to na początku wygląda. Miałem spoilerować? No way.
Twoim zadaniem recenzenckim jest wybrnięcie z problematycznej sytuacji. Zresztą od razu wiadomo co jest na rzeczy, nawet kolorki na ekran wskakują.
Cytat:Reszta Twoich, hmm, uwag jest na zasadzie "nie, bo nie".
Każdą jedną mogę rozwinąć na życzenie.
Gieferg - niestety, o ile mi wiadomo, teraz bez wtyczki społecznościowej jest się sto lat za innymi portalami, więc w sumie wyjścia nie ma :( Nie jestem oczywiście w posiadaniu danych, czy takowy zabieg faktycznie zwiększył liczbę odwiedzin na KMF i sam jestem tego ciekaw.
26-03-2011, 22:16
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Recenzja filmu "Dzień Dobry TV":
http://www.film.org.pl/prace/dzien_dobry_tv.html
Autor: KUBECZEK
Recenzja filmu "Sucker Punch":
http://www.film.org.pl/prace/sucker_punch_2.html
Autor: MOTODUF
"It's alive!"
29-03-2011, 08:40
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Pierwsza recenzja srednia, z wielgachnym akapitem posrodku i brakiem korekty. Druga bardzo solidna.
29-03-2011, 11:39
Captain Skullet
Cytat:Gieferg - niestety, o ile mi wiadomo, teraz bez wtyczki społecznościowej jest się sto lat za innymi portalami
rzygam już wszystkim co się wiąże z Facebookiem, podobnie jak z 3D :razz:
29-03-2011, 11:41
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
To lepiej uważaj, bo podobno planują dodać do facebooka trzeci wymiar właśnie:
;)
29-03-2011, 14:10
Stały bywalec
"It's alive!"
30-03-2011, 08:52
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,569
Liczba wątków: 67
Fajnos recenzjos <ok>
30-03-2011, 12:57
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
A mnie się wyjątkowo nie podoba. Wygląda jakbyś wrzucił ją bez ponownego przeczytania - sporo rzeczy bym poprawił. Recka napisana na kolanie - pewnie w kinie, w trakcie seansu, dla zabicia nudy. ;)
30-03-2011, 13:35
Kubek-Marzyciel
Liczba postów: 277
Liczba wątków: 1
Mi się recenzja Duxa podoba: zwięźle i na temat <ok>
30-03-2011, 17:17
Nowy
Liczba postów: 161
No zwięzła to ona nie jest. Poza tym, ostatnio zauważyłem modę w recenzjach na niemiłosierne pastwienie się recenzentów nad filmami, które im nie podeszły, tak jak w tym przypadku.
31-03-2011, 10:49
Captain Skullet
Cytat:pastwienie się recenzentów nad filmami, które im nie podeszły
I co w tym złego?
31-03-2011, 11:25
Nowy
Mi się wydaje, że dobrze jest poczytać czasem jak ktoś wykręca film jak brudną szmatę.
31-03-2011, 12:17
pomazaniec boga VHS-ów
Liczba postów: 2,089
Liczba wątków: 3
Zgadzam się z Keddiem. A poza tym bardzo dobrze się czyta recenzję "Los numeros" <ok>
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
31-03-2011, 20:35
Stały bywalec
Recenzja filmu "Hobbit":
http://www.film.org.pl/prace/hobbit.html
Autor: ANIELSKI PYŁ
"It's alive!"
01-04-2011, 00:06
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,123
Liczba wątków: 57
Wydaje mi się, czy przeniosłem się w czasie?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
01-04-2011, 00:09
Stały bywalec
Liczba postów: 2,729
Liczba wątków: 11
Widzę, że mamy pierwszy prima aprilisowy dowcip. Brawo!
01-04-2011, 00:19
Nowy
Liczba postów: 643
Liczba wątków: 8
Przyznam się, że ostatnio przestałem śledzić sprawę i przez pierwsze kilka sekund czułem adrenalinę w żyłach pomieszaną z zażenowaniem, że nie zauważyłem premiery :P Niezłe <ok>
Tarkowski jest już w pokoju, do którego ja zaczynam dopiero pukać - Ingmar Bergman
Lynch knows that you need a very black sky to better see the stars - Greg Olson
01-04-2011, 01:21
|