Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,569
Liczba wątków: 67
unknown napisał(a):Ale nie przeszkadzaj sobie, jak masz ochotę na masturbację przy tej scenie to we mnie nie masz konkurenta.
Widzę, że masz typowo 15-letnie podejście - jak kobieta na ekranie, to ręka do spodni :lol:
Cytat:Trzeba chcieć, a nie traktować widzów jak idiotów.
Widzowie sami siebie jak idiotów potraktowali. Cameron zrobił ten film GŁÓWNIE dla technologii, czego nigdy nie ukrywał. Porównanie tego do Titanica jest też chybione, gdyż Titanic był owocem wieloletniej fascynacji i badania wraku/historii statku przez Camerona. Oczywiście, że Avatar mógłbyć lepszy, bardziej skomplikowany, mądrzejszy, ale nie o to w tym chodziło. Cameron od początku zapowiadał rewolucję techniczną i to właśnie dostaliśmy. Inna sprawa, że jego filmy, poza paroma wyjątkami, nigdy wielce skomplikowane fabularnie nie były.
02-04-2011, 17:38
Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
No, Jamie Lee Curtis wygląda kiepsko w Prawdziwych Kłamstwach.
A ja mam mieszane uczucia do tamtej analizy. Po pierwsze, Avatara faktycznie ogląda się o wiele lepiej w 3d, świat na tyle wciąga, że umykają niedociągnięcia fabularne.
Robienie recenzji Avatarowi, bez obejrzegnia go w 3d, jest dla mnie czymś takim, jak zrecenzowanie Władcy Pierścieni, bez obejrzenia go w kinie.
Zarzuty całkiem oczywiste, ale w większości słuszne, świetny pomysł z cytatami Lema.
U mnie ten film ma 8/10, nieźle się bawiłem, jest to technologicznie jakiś krok naprzód... (niepełne) 3d było fajnym doznaniem, ładna flora i muzyka Hornera.
Od 2/3 fabuła zaczyna nawalać (i jest niezłym plagiatem), ale z przymrużeniem oka idzie przeżyć.
Co nie zmienia faktu, że trochę mnie zemdliło, na widok Camerona odbierającego Złotego Globa za najlepszy film. :P Na szczęście Akademia wykazała się rozsądkiem na Oscarach.
02-04-2011, 17:48
Captain Skullet
Liczba postów: 20,425
Liczba wątków: 128
Cytat:Avatara faktycznie ogląda się o wiele lepiej w 3d,
Mi tam się lepiej oglądało w 2D na BD niż w 3D w kinie.
Cytat:jest dla mnie czymś takim, jak zrecenzowanie Władcy Pierścieni, bez obejrzenia go w kinie.
Czyli czym?
02-04-2011, 17:51
Nowy
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 0
W złych momentach wchodzę na forum, bo znowu pozostaje mi tylko zgodzić się z Mefisto.
Cytat:zrecenzowanie Władcy Pierścieni, bez obejrzenia go w kinie.
Też nie kumam, czemu to miałoby być coś niewłaściwego.
02-04-2011, 18:43
Captain Skullet
Rzecz w tym, że skoro autor tekstu nie widział filmu w 3D a mimo to czuł nieodpartą potrzebę napisania o tym filmie, to powinien stwierdzić, że w 3D nie widział więc pomija ten aspekt, a nie jeszcze to roztrząsać, skoro nie ma o tym nic do powiedzenia.
02-04-2011, 18:50
Stały bywalec
Gdzie napisałem, że to coś niewłaściwego?
Ten film po prostu w 3d jest lepszy niż w 2d, a Władca Pierścieni jest lepszy w kinie niż na małym ekranie.
02-04-2011, 19:14
Nowy
Liczba postów: 475
To znaczy co?
Jak widział w 2D a nie widział w 3D to nie ma prawa pisac o wrażeniach?
Cytat:Cameron zrobił ten film GŁÓWNIE dla technologii, czego nigdy nie ukrywał.
Zgadzam się, ten film to tylko technologiczne demo w opakowaniu dla mało wymagających.
Temat chudej chłopczycy pląsającej w najbardziej żenującej scenie stulecia odpuszczam.
02-04-2011, 19:18
Gotham Savior
Liczba postów: 1,253
Liczba wątków: 9
unknown napisał(a):Zgadzam się, ten film to tylko technologiczne demo w opakowaniu dla mało wymagających.
Czyli osoby idące na film, który jest mieszanką s-f i fantasy w PG-13, muszą być w związku z tym mało wymagające? To nie temat do szarpania o samym "Avatarze", niemniej oceniajcie co niektórzy filmy zgodnie z ich przeznaczeniem... A historia o Na'vi to świadomie zrealizowane kino eskapistyczne i rozrywka w najczystszym wydaniu. I tylko w tych kategoriach można ten film oceniać (plus stronę techniczną, co jest oczywiste).
unknown napisał(a):Temat chudej chłopczycy pląsającej w najbardziej żenującej scenie stulecia odpuszczam.
:shock:
02-04-2011, 19:50
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,488
Liczba wątków: 4
Unknown, a moze Al Jarid? Tekst jest zwyczajnie slaby i jakosc Avatara nie ma tutaj nic do rzeczy.[/quote]
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
02-04-2011, 19:56
Captain Skullet
Cytat:Zgadzam się, ten film to tylko technologiczne demo w opakowaniu dla mało wymagających.
Uwielbiam takie teksty :roll:
02-04-2011, 20:02
Nowy
"Avatar" oczarował mnie swoją zajebistością. Nie wiem jak długi musi być kij w dupie, żeby się na tym filmie źle bawić.
02-04-2011, 21:48
Stały bywalec
E tam, nie każdemu musi się spodobać.
Mi się tamten tekst dosyć dobrze czytało.
02-04-2011, 22:20
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
klaus_kinski napisał(a):Ten film po prostu w 3d jest lepszy niż w 2d, a Władca Pierścieni jest lepszy w kinie niż na małym ekranie
Bzdura miesiąca :lol:
02-04-2011, 22:29
Nowy
klaus_kinski napisał(a):E tam, nie każdemu musi się spodobać.
Wiem, tak sobie ględzę.
02-04-2011, 22:57
Nowy
Cytat:Czyli osoby idące na film, który jest mieszanką s-f i fantasy w PG-13, muszą być w związku z tym mało wymagające?
Nie muszą ale taki obraz jest im serwowany - dla mało wymagajacych.
Cytat:A historia o Na'vi to świadomie zrealizowane kino eskapistyczne i rozrywka w najczystszym wydaniu. I tylko w tych kategoriach można ten film oceniać (plus stronę techniczną, co jest oczywiste).
Pełna zgoda, nic poza tym.
Cytat:Unknown, a moze Al Jarid? Tekst jest zwyczajnie slaby i jakosc Avatara nie ma tutaj nic do rzeczy.
Nie, tekst da sie czytać bez "muchów" w nosie.
Cytat:"Avatar" oczarował mnie swoją zajebistością. Nie wiem jak długi musi być kij w dupie, żeby się na tym filmie źle bawić.
No i pasuje, jesteś obecnym targetem Jamesa, nie chwaliłbym się tym.
02-04-2011, 23:28
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
unknown napisał(a):jesteś obecnym targetem Jamesa, nie chwaliłbym się tym
Ja też jestem najwyraźniej, ale wiesz gdzie mam twoją opinię na ten temat?
Swoją drogą to zabawne, że zarzucając reżyserowi banał i miałkość fabularną, sam tworzysz tekst, który poraża ilością zgromadzonych w nim oczywistości i banałów, do tego niemal półtora roku po premierze :lol:
02-04-2011, 23:34
Stały bywalec
Cytat:Ten film po prostu w 3d jest lepszy niż w 2d, a Władca Pierścieni jest lepszy w kinie niż na małym ekranie
Bzdura miesiąca
Niby czemu bzdura?
Ale się przyczepiliście do tego tekstu. Gotów jestem uwierzyć, żeście fanboye avatara.^^
Avatar ma dobre strony, ale ma też złe, i słusznie można się ich czepiać.
02-04-2011, 23:45
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,569
Liczba wątków: 67
klaus_kinski napisał(a):Avatar ma dobre strony, ale ma też złe, i słusznie można się ich czepiać.
Owszem można, ale nie w ten sposób.
02-04-2011, 23:52
Nowy
Cytat:Ja też jestem najwyraźniej, ale wiesz gdzie mam twoją opinię na ten temat?
Pewnie tam, gdzie ja Twoją.
Cytat:Swoją drogą to zabawne, że zarzucając reżyserowi banał i miałkość fabularną, sam tworzysz tekst, który poraża ilością zgromadzonych w nim oczywistości i banałów, do tego niemal półtora roku po premierze
Pudło, śmieszne rzeczy piszesz.
Ps.
Wkład intelektualny i poznawczy autora w ten tekst jest i tak większy, niz intelektualny i poznawczy wkład Camerona w opisywany film.
02-04-2011, 23:59
Captain Skullet
Śmieszne rzeczy piszesz :roll: Szczególnie ostatnią linijkę powyższego posta.
03-04-2011, 00:06
|