Do suplementu by sie nadała ta z Misfits.
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.
Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier
23-04-2011, 11:44
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
o właśnie, brak Californication? Zasługuje na pierwszą dziesiątkę, a nie ma jej w suplemencie nawet...
Do suplementu by sie nadała ta z Misfits.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 23-04-2011, 11:44
Znowu głupia dyskusja, co byłoby lepsze. Kurna, takie są wyniki i się z tym pogódźcie. Na pewno wasze jęki nie zmienią ułożenia miejsc. Dżizas faking krajst.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 23-04-2011, 11:46 Hitch napisał(a):Znowu głupia dyskusja, co byłoby lepsze A masz inny dobry pomysł na skomentowanie rankingu? Podoba mi się/nie podoba mi się? 23-04-2011, 12:06
Sam sobie odpowiedziałeś :)
-- Laozi 23-04-2011, 13:36
No ale jednak wypadałoby napisać co się podoba lub nie. W innym wypadku nie widzę w ogóle sensu robienia jakichkolwiek plebiscytów/rankingów ;)
23-04-2011, 13:47
Ale też trzeba sobie zadać, pytanie co to za rodzaj plebiscytu. W tym wypadku mamy do czynienia z tym, że redakcja KMFu chce się podzielić z czytelnikami swoją, statystyczną listą najlepszych czołówek. Tu tak naprawdę nie ma niczego do krytykowania. To nie artykuł, który mógł być źle napisany. Jaki sens mają jęki "oooo, to nie tak powinno być", kiedy odnoszą się one do wyników głosowania wielu różnych ludzi. To jest ciekawostka tylko. Chill the fuck out :)
-- Laozi 23-04-2011, 14:01
No ale przecie nie toczę piany z pyska, napisałem tylko jak ja bym to widział, więc luzik :)
23-04-2011, 14:29
MacGyver też, jednak w obu pozostaje pewien schemat. Nikt nie zagłosował, trudno, zresztą czołówka przyjemna ale jakichś większych szans na jej kultowość nie widzę.
23-04-2011, 14:35 Phil napisał(a):Z Californication jest problem, bo każdy sezon ma inną czołówkę .podobnie Bundy, a w wypadku Futuramy i Simpsonów nawet każdy odcinek ma nieco inną czołówkę. Także The Wire, każdy sezon ma nawet innego wykonawcę motywu przewodniego. Naciągane to jak guma od majtek :)
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 23-04-2011, 14:45
Cały ten plebiscyt jednocześnie trzymał mnie w emocjach i zawiódł na sam koniec tym samym pytaniem: Gdzie jest czołówka Miami Vice?? Choć po przeczytaniu całego plebiscytu pytanie wzbogaciło się o kilka słów których napisać nie mogę a każdy wie ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 23-04-2011, 15:25 Perfik napisał(a):A masz inny dobry pomysł na skomentowanie rankingu? Oczywiscie, ze rankingi mozna, a nawet trzeba komentowac inaczej. No ale wymaga to odrobiny dobrych checi i oleju w glowie. Jezeli komentowanie plebiscytu ma polegac na czepianiu sie kolejnosci lub brakow rankingu, to juz lepiej po prostu milczec. Hitch, daj spokoj, szkoda czasu i nerwow. 23-04-2011, 16:15 Jakuzzi napisał(a):Jezeli komentowanie plebiscytu ma polegac na czepianiu sie kolejnosci lub brakow rankingu, to juz lepiej po prostu milczec. No to ja się pytam JAK inaczej komentować rankingi??? "Podoba mi się pierwsza dziesiątka, nie podoba druga, ładna oprawa graficzna, chociaż filmiki mogłyby być lepszej jakości."?? Czepiacie się chu... wie czego, chociaż strzelam, że w pięć minut znalazłbym wasze posty narzekające na braki w jakiś rankingach/nominacjach etc. :roll: 23-04-2011, 16:20 Hitch napisał(a):Jaki sens mają jęki "oooo, to nie tak powinno być", kiedy odnoszą się one do wyników głosowania wielu różnych ludzi. To jest ciekawostka tylko. Chill the fuck out :) Oczywiście, że to tylko ciekawostka i wyniki należy traktować z przymrużeniem oka. Jednak nawet jeżeli to tylko zabawa to można wyrazić swoje zdanie. Prawda? No bo ja jestem na serio w szoku, że czołówka z przyjaciół wyprzedziła czołówkę "cudownych lat". Przecież czołówka przyjaciół to czysty szablon, sztampa. Zupełnie niczym się nie wyróżniająca, zero polotu, zero pomysłu. Mamy w niej głównych bohaterów tańczących i wygłupiających się w rytm muzyki. Faktycznie zajebiste i prawdziwy kult przez duże "K" ;) 23-04-2011, 16:33 Monika napisał(a):No bo ja jestem na serio w szoku, że czołówka z przyjaciół wyprzedziła czołówkę "cudownych lat". Faktycznie przerażające :P Cytat:Faktycznie zajebiste i prawdziwy kult przez duże "K" ;) Kult i owszem, bo i sam serial jest kultowy - do tego świetne zgranie montażu z fajną piosenką. Żadne arcydzieło, ale ludziom się podoba. Ciekaw jestem tylko, co w takim razie powiecie o takim Twin Peaks, które czołówkę, po odcjęciu kult-muzyki, ma po prostu sztampową, a jednak wdrapał się na pierwsze miejsce.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-04-2011, 16:43 Cytat:No bo ja jestem na serio w szoku, że czołówka z przyjaciół wyprzedziła czołówkę "cudownych lat". Przecież czołówka przyjaciół to czysty szablon, sztampa. Bo to z nazwy jest ranking czołówek a faktycznie ulubionych seriali :P 23-04-2011, 16:48 Mefisto napisał(a):Kult i owszem, bo i sam serial jest kultowy - do tego świetne zgranie montażu z fajną piosenką. Żadne arcydzieło, ale ludziom się podoba. Ciekaw jestem tylko, co w takim razie powiecie o takim Twin Peaks, które czołówkę, po odcjęciu kult-muzyki, ma po prostu sztampową, a jednak wdrapał się na pierwsze miejsce. Bardziej tutaj na wynik zapewne (tak jak słusznie zauważył to Gieferg) wpłynęło uwielbienie do serialu a nie to, że ta czołówka jest wyjątkowa czy kultowa. Bo sama czołówka w mojej opinii to jedna z najgorszych czołówek serialowych. No i oczywiście masz rację co do muzyki. Muzyka zawsze dopełnia całość. Jeżeli odrzucisz muzykę z czołówki przyjaciół, to ta czołówka też na pewno wiele straci. Tak jak każda inna zresztą - nawet ta z cudownych lat. Odpowiednio chwytliwa muzyka potrafi zamienić zwykły zlepek scen w pozorne małe dzieło sztuki - patrz czołówka X-files. 23-04-2011, 17:53
Do czołówek seriali dodam jeszcze, że odkładając całą moją sympatię do produkcji, byłem wielce zdziwiony, że blisko szczytu (jak i w ogóle) zabrakło czołówki z z nieśmiertelnym "Runaway" Dela Shannona. Moim zdaniem klasyka.
Poza tym zawsze mi się podobały openingi w "OZ" - zwłaszcza w 3 i 4 sezonie. Trupy i przemoc. W każdym oczywiście były spore zmiany, ale część motywów (prochów, tatuaży, itd.) pojawiało się we wszystkich.
"When I see three oranges, I juggle. When I see two towers, I walk." - Philippe Petit
23-04-2011, 22:28 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,781 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,421 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,193 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |