NOWOŚCI NA STRONIE
Ranking trafił na główną na wykopie: http://www.wykop.pl/ramka/714617/najlepsze-czolowki-seriali/ <ok>

Odpowiedz
nie no, komentować można na wiele sposobów, tak więc Hitchu i Jakuzzi wyrelaksujecie! Większość komentów pod wszelkimi wyborami, rankingami, plebiscytami w 80 procentach składa się z tego, że coś się nam nie podoba, a czemu to tak wysoko itp. Jeśli mam być szczery to teraz lekka bufonada przez was przemówiła, która spowodowała stwierdzenia typu - nie masz nic ambitnego do powiedzenia, lub nie umiesz komentować inaczej to zamknij walący rondel. nie tędy droga panowie
Charlie Bronson is always got rope

Odpowiedz
Burial napisał(a):Jeśli mam być szczery to teraz lekka bufonada przez was przemówiła, która spowodowała stwierdzenia typu - nie masz nic ambitnego do powiedzenia, lub nie umiesz komentować inaczej to zamknij walący rondel. nie tędy droga panowie

Dokładnie, też nie za bardzo rozumiem uniesień chłopaków w tej kwestii. Ranking to nie wyścigi formuły 1 gdzie można dyskutować nie tylko o kolejności zajmowanych miejsc ale o tym, czy kierowca aby nie za późno/wcześnie zjechał do pit-stopu zmienić opony. Dyskusja w rankingach opiera się na ich analizowaniu i marudzeniu "a czemu tak, a czemu nie inaczej". Ranking to zabawa i każdy ma prawo właściwie taki ranking skomentować w stylu "z dupy ten ranking bo nie ma czołówki Crime Story". Paradoksalne w tym jest to, że będzie miał rację.... No ale są "Przyjaciele" ;);)

Odpowiedz
Nic nie stoi na przeszkodzie urządzić forumowiczom swojego plebiscytu na najlepsze czołówki.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch, wyluzuj. Kilka dni temu padły na forum głosy, że KMF jest kółkiem wzajemnej adoracji i że nie pozwalamy ręki podnieść na nasze teksty, a Ty wpadasz tu i łoisz forumowiczów, którzy ośmielili się wyrażazić swoje zdanie o naszym plebiscycie, pisząc co by wywalili, co by do rankingu włączyli, itp. W dodatku wraz z Jakuzzim apelujecie, aby forumowicze "komentowali ranking w inny sposób" - nosz w dupe jeża, przecież nikt tu nie klnie, nikt tu nie trolluje, nikogo nie obraża, po prostu forumowicze wyrażają swoja opinię o wynikach mówiąc, co im pasuje, z czym sie zgadzają a z czym nie - jest pełna kultura, spokój i wymiana opinii! Jak mają niby INACZEJ komentować? Pisać, że zrobiliśmy zajebisty ranking? Hitch, pisząc czytelnikom, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie urządzili własny plebiscyt, strzelasz sobie i klubowi w kolano, bo to oznacza, że jak się czytelnikom coś nie podoba, to niech se zrobią sami lepiej, tak? Świetne podejście. Cóż, ja się odcinam od komentarzy Twoich i Jakuzza, bo akurat w tej sytuacji uważam, że lekko przesadziliście i kompletnie nie macie racji.

Pragnę jednocześnie zauważyć, że nasi forumowicze nie są jacyć dziwni, bo komentarza w IDENTYCZNYM tonie odnośnie naszego plebiscytu mają miejsce zarówno w komentarzach pod wynikami (wtyczka FB) jak i na Wykop.pl - prawie 100 komentarzy.
http://www.wykop.pl/link/714617/najlepsze-czolowki-seriali/
Jaku, tam też pójdziesz i napiszesz wszystkim, że mają komentować nasze wyniki w INNY SPOSÓB albo zamilknąć?
"It's alive!"

Odpowiedz
Sam wyluzuj, bo ja powiedziałem tylko, że słabe jest komentowanie wyników plebiscytu przeprowadzonego wśród 30 różnych ludzi o odmiennych gustach i typach miejsc, na zasadzie "o, TO powinno być na miejscu TEGO". Każdy, kto sobie nawet w głowie będzie chciał ułożyć taki ranking otrzyma inny rezultat. Żaden komentujący nie odkrywa tu Ameryki, zamiast tego podważają gusta klubowiczów, zapominając, że to tylko ciekawostka, w dodatku niezbyt precyzyjna.

Także zamiast nawoływać do wyluzowania, trzeba sobie zadać pytanie, kto tu tak na serio musi wyluzować. Ja, świadomy ciekawostkości plebiscytu, czy jęczydusze traktujący go jak wyniki Oskarów wyryte w kamieniu?
--
Laozi

Odpowiedz
równie dobrze wszelkie komentowanie wszystkiego, co zostanie napisane - od plebiscytu i recenzji tym tokiem rozumowania może być z góry traktowane w stylu : ki chuj wodę mąci? każdy wie, że jest to finalny efekt zderzenia się gustów 30 różnych ludzi i nikt tego nie neguje, ani nikt tym bardziej nie neguje gustów klubowiczów - widziałeś żeby ktoś tu napisał że któryś z klubowiczów zachwyca się czymś co wygląda jak odchody chomika?. ludzie tu wyrażają po prostu swoją opinię, czego nie ma, dlaczego itp. Każdego kto skomentuje twoją recenzję też nazywasz jęczyduszą? Pozostaje mi przytoczyć tedy tylko słowa Kazika, który stwierdził na którymś tam koncercie w i którymś tam wywiadzie, że gdyby nie fani i "jęczydusze" to jego osoby by nie było. Każdy kto bierze się za pisaninę, czy wyrażanie w szerokiej formie publicznej swoich gustów musi się liczyć z jęczeniem innych, a nie wyżej srać niż dupę ma, bo zapomina o elementarnej rzeczy: gdyby nie tę jęczydusze to twoja pisanina byłaby gówno warta, bo pisana w zasadzie do szuflady, tak więc pokory trochę nie zaszkodzi

Odpowiedz
Jest różnica między recenzją, którą można źle napisać, a wynikami głosowania. Co tam można krytykować niby?
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch, zamiast cieszyć się, że wyniki plebiscytu wywołały szeroką dyskusję, wymianę (kulturalną!) opinii, zgłaszanie swoich typów, rozmowy o miejscach na podium itd. itp., ty próbujesz zamknąć usta już nie tylko komentującym forumowiczom, ale i klubowiczom. Znalazł się ostatni sprawiedliwy i nieomylny. Skąd u ciebie w ogóle wzięło się przeświadczenie, że masz rację? Proszę Cię uprzejmie o skończenie tej kretyńskiej krucjaty wymierzonej przeciwko forumowiczom (i jak widać, również klubowiczom), którzy ośmielili się zabrać głos w dyskusji, zamiast grzecznie "milczeć".

PS. Właśnie psujesz mi pierwszy dzień świat wielkanocnych, który miał być czasem spokoju, odpoczynku i wyciszenia.
"It's alive!"

Odpowiedz
Okej, każdy, kto poczuł się urażony tym, że mu wytknąłem próbę dyskutowania ze statystycznym wynikiem głosowania mnogiej liczby osób (nie jednej, z którą można śmiało pogadać sobie o argumentacji wyników) niech poczuje się z mojej strony przeproszony. Dux ma rację. Matematyka z pewnością się odezwie (zapewne w postaci dobrej wróżki) do każdego z was i podyskutuje o tym, czemu nie zgadza się z wami.

Wesołego Alleluja.
--
Laozi

Odpowiedz
bardziej chodziło mi o styl tego wytknięcia, jawnie lekceważący czytelnika, który adresatem wytknięcia był, niż o próbę dyskutowania z matematyką :wink: na marginesie, wyborów na przykład do sejmu też nie komentujesz ze znajomymi? zasada ta sama. Świąt Wesołych

Odpowiedz
Marzy mi się choć jedna aktualizacja bez kłótni na kilkanaście postów.

Odpowiedz
Większość przecież jest bez kłótni na kilkanaście postów:)

Odpowiedz
Chciałem zabrzmieć sentymentalnie i nostalgicznie.

Ale lepiej już nic nie piszmy, bo nas Dux opieprzy.

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Jest różnica między recenzją, którą można źle napisać, a wynikami głosowania. Co tam można krytykować niby?

Wszystko można poddać krytyce. A podążając Twoim tokiem rozumowania to co podlega głosowaniu nie mogłoby zostać poddane krytyce. Kiedy jury decyduje w formie głosowania o wyborze Miss Świata nie masz prawa dyskutować nad ich wyborem i posłusznie musisz milczeć bo przecież to gust jury zdecydował, że wygrała kandydatka "A", choć Tobie bardziej podobała się kandydatka "B". No ale nie masz prawa przecież wypowiedzieć swojej opinii bo o wygranej kandydatki "A" zdecydowało głosowanie. A jak już nas tutaj wszystkich uświadomiłeś to co - przegłosowane - nie podlega krytyce i basta.

Zatem z tego wynika, że nawet nie mamy prawa komentować wyników rozdania Oscarów, bo przecież te nagrody rozdaje się przez głosowanie... Wedle Twojej teorii od dziś każda dyskusja dotycząca Oscarów nie powinna być komentowana na forum. No bo co tutaj można krytykować? Przecież wszystko zostało - przegłosowane.

Odpowiedz
Moniu, komentowanie =/= krytykowanie :)

Krytykowanie filmu, recenzji: <ok>
Komentowanie plebiscytów, Oskarów: <ok>
Krytykowanie plebiscytów: :(
--
Laozi

Odpowiedz
DUX napisał(a):Jaku, tam też pójdziesz i napiszesz wszystkim, że mają komentować nasze wyniki w INNY SPOSÓB albo zamilknąć?

Nie udzielam sie na wykopie, wiec niby dlaczego mialbym to robic?
Swoja droga jakiez to zaskakujace, ze osoba, ktora do KAZDEGO przejawu forumowej krytyki wobec strony - niezaleznie nawet od tego czy merytorycznie zasadnego, czy nie - ustosunkowuje sie docinka, tym razem zwraca uwage klubowiczom, ktorym nie spodobal sie forumowy sposob krytykowania plebiscytu...

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Moniu, komentowanie =/= krytykowanie :)

Kiedy na przykład komentujesz, że film "A" nie zasłużył na Oscara bo film "B" wedle Ciebie był lepszy i bardziej zasłużył na statuetkę - jest to komentarz ale również krytyka wyboru. Więc komentarz = krytyka.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):przejawu forumowej krytyki wobec strony - niezaleznie nawet od tego czy merytorycznie zasadnego

A w którym miejscu ktoś tu skrytykował stronę, albo nawet pojechał po samym plebiscycie? Kilka osób napisało tylko czego im brakuje, a Ty i Hitch robicie halo, jakby ktoś rękę na KMF podnosił :roll:

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):przejawu forumowej krytyki wobec strony - niezaleznie nawet od tego czy merytorycznie zasadnego

A w którym miejscu ktoś tu skrytykował stronę, albo nawet pojechał po samym plebiscycie? Kilka osób napisało tylko czego im brakuje, a Ty z Hitchem robicie halo, jakby ktoś rękę na KMF podnosił :roll:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon