NOWOŚCI NA STRONIE
Jakie halo? Ja tylko tłumaczę bezcelowość próby dyskutowania z czymś, co nie jest istotą rozumną, żywa, ani nawet... istotą. Komentujcie, piszcie, co było fajne, co było do dupy, ale po co narzekać na rozkład miejsc? Przecież to OCZYWISTE, że każdy by to inaczej ułożył. Mało tego, statystyka wam nie wyjaśni kryteriów swojego gustu, bo... ICH NIE MA.

Przecież w tym zestawieniu nie musiała zwyciężyć nawet produkcja, która była najczęściej wybierana jako pierwsza, tylko ta która dostała najwięcej punktów ogółem. Także z czym tu DYSKUTOWAĆ?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ty naprawdę nie dopuszczasz do siebie, że możesz nie mieć racji w tym swoim zacietrzewieniu :cry:
"It's alive!"

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Także z czym tu DYSKUTOWAĆ?
Według twojego toku rozumowania, nie powinniście się w ogóle chwalić plebiscytem na forum, bo po co jak nie można skomentować, gdyż jaśnie panu Hitchusiowi się nie podoba.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Danus, wiedziałem, że wymagać od ciebie umiejętności czytania to za dużo. Ale wyjaśnię ci tak samo prosto, jak Monice.

Krytykowanie filmu, recenzji: <ok>
Komentowanie plebiscytów, Oskarów: <ok>
Krytykowanie WYNIKÓW plebiscytów: :(

Poza tym, jeszcze nikt mi nie wyjaśnił na jakiej zasadzie wyniki plebiscytu mogą być złe, że trzeba je krytykować.
--
Laozi

Odpowiedz
Czyli napisać że Oskar dla Zakochanego Szekspira to blamaż i poruta też nie wolno, bo to krytykowanie wyników.:)

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Danus, wiedziałem, że wymagać od ciebie umiejętności czytania to za dużo. Ale wyjaśnię ci tak samo prosto, jak Monice.

Krytykowanie filmu, recenzji: <ok>
Komentowanie plebiscytów, Oskarów: <ok>
Krytykowanie WYNIKÓW plebiscytów: :(

Poza tym, jeszcze nikt mi nie wyjaśnił na jakiej zasadzie wyniki plebiscytu mogą być złe, że trzeba je krytykować.

Każdy daje Ci przykład z Oscarami Hitch. Więc serio, już nie ośmieszaj się, bo kompletnie nie masz racji. :) Założę się, że jakby mi się chciało znalazłabym Twoje komentarze krytykujące wybór Akademii - więc na dodatek śmierdzi mi tu jeszcze hipokryzją. :)

Hitch napisał(a):Poza tym, jeszcze nikt mi nie wyjaśnił na jakiej zasadzie wyniki plebiscytu mogą być złe, że trzeba je krytykować.

Przecież Oscary to też forma plebiscytu. Mamy członków Akademii wybierających na zasadzie głosowania najlepsze filmy itp. A ile razy to bito pianę z fatalnych decyzji Akademii i piano na głównych stronach serwisów, że nikt nie rozumie tego dlaczego przyznano Oscara danemu filmowi? Ile razy to ja tutaj sama się naczytałam, że "Oscary w tym roku były, słabe, kiepskie czyli złe" Czy naprawdę Tobie tak proste rzeczy trzeba tłumaczyć, że ich nie kumasz? ;)

Hitch, zresztą ja dostrzegam coś niepokojącego - to nawet ma fachową nazwę ale ją przemilczę. Niedawno uświadamiałeś nas o tym co jest śmieszne, z czego wolno się śmiać a z czego nie, co powinno bawić a co nie.... a teraz uświadamiasz wszystkich co należy komentować a co nie, co należy poddawać krytyce, a czego uchowaj Boże krytykować nie wolno.... to nie jest przypadek. ;)

Odpowiedz
Wiecie co, czuje pieczenie miedzy palcami u stop - myslicie, ze to grzybica?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Co za parszywy off-top! Takie rzeczy to na "Proste pytania" a nie tutaj. ;);)
PS: umyj stopy. Jak nie przestanie piec, obawiam się, że trzeba będzie je amputować. :(

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Wiecie co, czuje pieczenie miedzy palcami u stop - myslicie, ze to grzybica?

od czasu upadku Związku Radzieckiego wszystko jest możliwe...

ps. do dyskusyji, nie ma sensu kopii kruszyć, komentowanie plebiscytu uważam za rzecz najzupełniej normalną w świecie, gdyż plebiscyt jest w jakiejś tam formie wytyczną gustów osób w nim biorących udział, a jak wiadomo od komenta do krytyki tylko jeden krok, granica cienka. Z tym że nie zgadzam się z formą, w jaką zostały ubrane słowa oburzenia Hitcha, jak i również poddałbym w wątpliwość argument odnośnie krytyki plebiscytu - nikt takowej tu nie przedstawił, ba, więcej, plebiscyt spotkał się w moim mniemaniu z jak najbardziej miłym przyjęciem, jako rzecz potrzebna i pożyteczna. dlatego uśmiechając się w okrutny, typowy dla KGB sposób wracam do oglądania mojego ulubionego kanału historycznego :wink:
Charlie Bronson is always got rope

Odpowiedz
Dzieki, na szczescie okazalo sie, ze przez przypadek wlozylem stopy do czajnika <ok>

OK, a teraz WYLUZUJCIE!
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Recenzja anime "Full Metal Panic!":
http://www.film.org.pl/prace/full_metal_panic.html
autor: ANIELSKI PYŁ
"It's alive!"

Odpowiedz
Trzynasta praca Heraklesa, czyli o filmach z Chuckiem Norrisem:
http://www.film.org.pl/prace/chuck_norris_filmy.html
Autor: DIRK
"It's alive!"

Odpowiedz
Kultowy przegląd ponadczasowych dzieł z filmografii Chucka Norrisa <ok> Tekst Dirka zachęcił mnie do sięgnięcia po "Code of Silence" - nie dość, że film ma zarąbisty tytuł i że Dirk dał mu 5 kopniaków z półobrotu, to jeszcze za reżyserie wziął się Andrew Davis - niegdyś szanowany przeze mnie twórca kina dla dużych chłopców.

Odpowiedz
No... Z tego filmu "Way of the Dragon" to najbardziej utkwiły mi w pamięci włosy na plecach Chucka. Potem chyba ktoś mu wytłumaczył, że brodę to się nosi na twarzy a nie na plecach! ;)

Odpowiedz
Przegląd zacny! Pamiętam, jak zabierając się za "Invasion U.S.A", myślałem, że to film o ataku kosmitów na Ziemię. Ale i tak się nie rozczarowałem.

Książka nawet powstała:

[Obrazek: 150px-InvasionUSANovel.JPG]

Odpowiedz
Recenzja filmu "Thor":
http://www.film.org.pl/prace/thor.html
Autor: CIUNIEK

Recenzja filmu "Agent XXL: Rodzinny interes":
http://www.film.org.pl/prace/agent_xxl_rodzinny_interes.html
Autor: DUX
"It's alive!"

Odpowiedz
Czy ktoś was zmusza do recenzowania murzyńskich komedii?
Jakas ustawa? :razz:
Bo to osobny gatunek - murzyńska komedia, jestem w stanie sobie wyobrazić, że oni zarykują się przy tym ze śmiechu, pierdnięcia, beknięcia i murzyni przebrani za grube, umalowane murzynki no i to jest po postu mega rotfl, no można się poszczać ze smiechu.
Oni tak mają.
To jest folklor ale zeby zaraz recenzować?
Za karę musiałeś to oglądać? :wink:

Odpowiedz
Dux to ideowiec walczący o lepszą przyszłość ;)
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
Cytat:Oni tak mają.
Nie ma to jak do porannej kawki i papierosa poczytać wypociny domorosłego rasisty :)
--
Laozi

Odpowiedz
Rasistowskie czy nie - prawdziwe. :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon