NOWOŚCI NA STRONIE
Dorównując poziomem złośliwości Desjudiemu,

ARTEMIS pisze o

ERAGONIE:

http://film.org.pl/prace/eragon2.html

Polecam! :)

Odpowiedz
Napisałem o "Eragonie" dzisiaj w nocy na swoim blogu i piszemy z Artemis praktycznie o tym samym :)

Odpowiedz
O plagiacie nie może być mowy, bo tekst od Artemis dostałem do oprawy wczoraj wczesnym popołudniem. :)

[wiem, że nie chodzi o żaden plagiat :)]

Odpowiedz
Wiem wiem, ja nie w tym sensie przecież, tylko widać że film zrobił na nas dokładnie to samo "wrażenie".

Odpowiedz
No przecież wiem, żartuję sobie tylko. :)

Odpowiedz
romeck napisał(a):Dorównując poziomem złośliwości Desjudiemu,
Dzięki Romeck za komplement ;). Ale mnie zaszczyt kopnął ;p
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Czy "Bardzo Istotna Scena" to czasem nie odcięcie pewnej ręki? Chyba się załamię, jeśli to prawda...

A poza tym - sympatyczna recenzja, zdecydowanie bardziej mi się podobała niż to co napisał Grailu :) A najbardziej mi się podobał początek [i nie piję tu do pierwszycj 4 wyrazów ;)].

Maciek napisał(a):Z uwagi na hOPSa chciałabym też napisać, że miło jest nacieszyć się wdziękiem Sienny Guillory, lecz, niestety, nawet eksponowany kilkakrotnie jej dekolt budzić może jedynie obrzydzenie (kto film zobaczy, wiedzieć będzie, w czym rzecz ;))
Boże... Jednocześnie mnie zaintrygowałeś i... przestraszyłeś. Nie wiem, czy chcę to oglądać. Powiedz mi ino, co się dzieje. Na priva :)

Odpowiedz
hops napisał(a):Czy "Bardzo Istotna Scena" to czasem nie odcięcie pewnej ręki? Chyba się załamię, jeśli to prawda...
Tak, chodzi o tę scenę. U Paoliniego bohater zatrzymuje rękę, ale zostaje odebrany mu miecz. Koligacje rodzinne wychodzą na jaw i takie tam ;).

Odpowiedz
Artemis napisał(a):
romeck napisał(a):Dorównując poziomem złośliwości Desjudiemu,
Dzięki Romeck za komplement ;). Ale mnie zaszczyt kopnął ;p

złośliwcy :P

bardzobardzo fajny tekst!

"Czy rzeczywiście jest obrazem tak kiepskim, by nie zasługiwać na więcej świeżych pomidorów? (...) Nie zrozumcie mnie źle - bardzo temu filmowi kibicowałam. "

ale i pewnie cieszysz się, że nie wyszło, no nie? :p

Odpowiedz
Artemis napisał(a):Tak, chodzi o tę scenę. U Paoliniego bohater zatrzymuje rękę, ale zostaje odebrany mu miecz. Koligacje rodzinne wychodzą na jaw i takie tam ;).
Jasny gwint! Nie znam treści kolejnych książek Paoliniego, ale w recenzji napisałem coś takiego: mam nadzieję, że nie powstanie równie bezpłciowa kontynuacja, w której Galbatorix odetnie Eragonowi dłoń i powie Eragon, I'm your father! :D

Odpowiedz
Galbatorix akurat nie. Father Eragona is dead, ale był najleprzejszym przyjacielem Broma. Kto inny odbierze Eragonowi jego DZIEDZICTWO :)

Odpowiedz
Artemis napisał(a):Kto inny odbierze Eragonowi jego DZIEDZICTWO :)
Nie wiem jak dziedzictwo, ale dziewictwem to się pewnie Arya zajmie :P A przynajmniej tak po trailerze wnoszę ;)

Odpowiedz
Arya go odepchnie i złamie chłopakowi serce :(

Odpowiedz
...... post widmo ......

Odpowiedz
Choć hopsiu do działu książek albo Eragona, bo nas tu nie chcą :cry:

Odpowiedz
O czym mówisz Maćku?

Odpowiedz
Maciek pomyślał, że naszą wymianę zdań o dziedzictwie/dziewictwie uznałeś za posty widmo, Ty stary okrutniku! Jak mogłeś mu to zrobić?!

<ROTFL>

Sprawa już wyjaśniona ;)

Odpowiedz
To ja jeszcze dołożę pochwałę dla Artemis (nio wiem, Art., że się powtarzam;)), której tekst dostarczył mi wiele radości i oby więcej takich było!:)
Pluck out the pain...and give you another life ... ?

Odpowiedz
Brawo Artemis, brawo! Dodam tylko, że wśród największych osiągnięć Fangmeiera, jako szefa efektów, były przede wszystkim tornada w "Twisterze".
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
Dzięki Adi za info. Teraz nie będę mogła spać, zastanawiając się, dlaczego w "Eragonie" nie było ani jednego tornada... ;)
Nawiasem mówiąc, jak to ptaszysko-gadzisko, smok znaczy się, wygląda z punktu widzenia specjalisty? ;p

Arr., wiem, że się powtarzasz, ale przebaczam, przebaczam, jeszcze raz przebaczam.

Widzicie? Nawet pan Paolini dostarczyć może odrobiny radości. Pisz nam, stary! Już nie mogę się doczekań 3 części "Dziewictwa" ;p

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon